منظرهای خیالی، اما قابل تصور، اگر مشتری جای ماه بود، آسمان زمین طور دیگری دیده میشد.
به گزارش گروه وب گردی خبرگزاری صدا و سیما؛ منظرهای خیالی، اما قابل تصور، اگر مشتری جای ماه بود، آسمان چگونه به نظر میرسید؟ بله آسمان زمین این طور دیده میشد. البته نباید از نیروی گرانش مشتری به سادگی گذشت، نیروی گرانش در سطح این سیاره ۲.۴ برابر بیشتر از سطح زمین میباشد. یعنی چیزی که روی زمین ۱۰۰ نیوتون وزن دارد، در روی مشتری وزنی برابر با ۲۴۰ نیوتون خواهد داشت. جو این سیاره ساخته شدهاست از: ۸۶ درصد هیدروژن ۱۴ درصد هلیوم و مقدار ناچیزی متان، آمونیاک، فسفین، آب، استلین، اتان، ژرمانیم و مونو اکسید کربن. درصد هیدروژن، بر پایه شمار مولکولهای موجود در جو میباشد تا جرم کلی آنها. این سیاره از لایههای رنگی از ابرها در ارتفاعات مختلف ساخته شدهاست.
لازم به ذکر است مشتری نیز همانند زمین و اکثر سیارات، مانند یک آهنربای بزرگ عمل میکند. میدان مغناطیسی مشتری ۱۴ بار نیرومندتر از زمین میباشد. برابر اندازهگیریهای گرفته شده به دست فضاپیماها، میدان معناطیسی مشتری زورمندترین در سامانه خورشیدی میباشد (به جز لکههای خورشیدی و ناحیههای کوچکی از سطح خورشید). دانشمندان به طور کامل از چگونگی ایجاد میدان مغناطیسی آگاه نیستند هر چند که گمان میبرند که حرکت هیدروژن فلزی داخل هسته سیاره ایجاد میدان مینماید.
ما میتوانیم این تصویر را به قمر مشتری “اروپا” هم نسبت بدهیم که ناظر به این صورت مشتری را میبیند، البته دانشمندان به تازگی مدعی شده اند که بعد از زمین، قمر ˈاروپا ˈ محتملترین مکان در کیهان است که بر روی آن ممکن است حیات وجود داشته باشد، اروپا ششمین قمر نزدیک به مشتری بسیار بیشتر از مریخ احتمال دارد که محور تمرکز اکتشافات اخیر آمریکا باشد. اقیانوس موجود در این قمر، پوسته نازک یخ و حضور اکسیدان ها، اروپا را بیشتر از سیاره سرخ مریخ به مکانی قابل سکونت تبدیل میکند. دانشمندان معتقدند که علاوه بر اروپا، ˈانسلادˈ (Encelade) قمر زحل نیز میتواند مکانی قابل سکونت برای انسان در آینده باشد.
ز