معرفی سیارات فرا خورشیدی
ستاره شناسان یک ردیف سیارههایی را یافته اند که ویژگهای شگفت انگیزی دارند و بی تردید ارزش ذکرشدن در نسخه بین کهکشانی کتاب رکوردهای جهانی گینس را دارد.
به گزارش
گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سيما، درحالی که طی ۵۰ سال گذشته تلسکوپهای ما روی زمین مجهزتر شده، اطلاعات بهتری درباره همسایگان کیهانی خود به دست آورده ایم و اکنون با گرمترین، سردترین، کوچکترین، بزرگترین و دورترین سیارههای منظومههای مختلف آشنایی داریم. ستاره شناسان یک ردیف سیارههایی را یافته اند که ویژگهای شگفت انگیزی دارند و بی تردید ارزش ذکرشدن در نسخه بین کهکشانی کتاب رکوردهای جهانی گینس را دارد.
SWEEPS-۱۰ سریعترین سیاره است که با فاصله بیش از یک میلیون کیلومتری به دور خورشید خود میچرخد، فاصلهای که سه برابر فاصله ماه از زمین است، به این معنا که یک سال در این سیاره ۱۰ ساعت به طول میانجامد.
بزرگترین سیارهای که تاکنون شناخته شده سیاره TrES-۴ است که اندازه آن ۱.۷ برابر مشتری منظومه شمسی ما است.
این سیاره ممکن است بتواند نامزد انتخاب بزرگترین سیاره باشد، چرا که بسیار روشن است و کنار آن شکلی شبیه ستاره دنبال دار وجود دارد که از اتمسفر این سیاره تشکیل شده است.
جئورجی مندوشو از مرکز رصد لوول در آریزونا اظهار داشت: جرم این سیاره ۰.۲ گرم در هر سانتیمتر مربع یا حدود چگالی چوب درخت بالسا است.
این تصویری است که مشتری و TrESS-۴ را کنار یکدیگر نشان میدهد!
سیاره باستانی Methusela (نام پیرترین انسان در انجیل) ۱۲.۷ میلیارد سال سن دارد و مسنترین سیارهای است که تاکنون کشف شده است
داغترین سیارهای که تاکنون کشف شده WASP-۱۲b است، سیاره از بخار که گرمای آن به ۲۲۰۰ درجه سانتیگراد میرسد. این سیاره همچنین داعیه دار عنوان یکی از بزرگترین سیارهها نیز است چرا که اندازه آن دو برابر مشتری تخمین زده شده است.
این سیاره، کم سنترین سیارهای است که دور ستاره Coku Tau میچرخد و شاید کمتر از یک میلیون سال سن داشته باشد
سردترین سیاره شناخته شده OGLE-BLG-۳۹۰L است که حجم آن پنج برابر زمین است و گفته شده است که سطحی صخره مانند داشته و با فاصله ۲۸ هزار سال نوری یکی از دورترین سیارههای است که تاکنون بشر شناخته است.
دمای منفی ۲۲۰ درجه سانتیگراداین سیاره پایینتر از نقطه جوش نیتروژن مایع و نزدیک به صفر مطلق است.
سیاره Kepler-۱۰b تنها ۱.۴ برابر زمین است و با زمین حدود ۵۶۰ سال نوری فاصله دارد و کشف آن در ژانویه ۲۰۱۱ اعلام شد.
این سیاره خارج از منطقه گلدیلاکس ‘Goldilocks’ قرار دارد و به قدر کافی به خورشید خود نزدیک است که آب در این سیاره یخ نزند.