ناصر مدیحی: اگرچه سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان حتی یک گزارش تخلف از فروشگاههای زنجیرهای ارسال نکرده، اما اتاق اصناف در این خصوص همکاری خوبی داشته است.
رئیس گشتهای مشترک تعزیرات حکومتی استان تهران در حاشیه حضور گشت مشترک تعزیرات در فروشگاههای زنجیرهای در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ گفت: گشت مشترک تعزیرات براساس قانون، گشتی تخصصی نامگذاری شده است به این ترتیب که در هر گشتی که تشکیل میشود باید کارشناسان و متخصصان همان صنف حضور داشته باشند تا بتوانند تخلفات را دقیق به تعزیرات گزارش کنند، اما کارشناسان صمت و سازمان حمایت معمولا در گشتهای ما حضور پیدا نمیکنند.
وی گفت: در خصوص تخلفات فروشگاههای زنجیرهای متاسفانه سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان حتی یک گزارش تخلف از این فروشگاهها به تعزیرات ارسال نکرده، اما اتاق اصناف تهران و شخص آقای نوده فراهانی همکاری بسیار خوبی در این خصوص با ما داشته است و ما به همین سبب از آنها قدردانی میکنیم.
مدیحی افزود: ما مکرر از تخلفات صورت گرفته در قرارداد میان شرکتهای تامین کننده کالا با فروشگاههای زنجیرهای سخن گفته ایم و قول برخورد قاطع با این تخلفات را داده ایم، اما انتظارمان همکاری سایر دستگاههای نظارتی است.
در حین گشت در یکی از فروشگاههای زنجیره ای، به مقادیر بسیار زیادی برنج تنظیم بازار برخوردیم که تولید آن مربوط به بهمن سال ۹۷ بود.
آقای مدیحی در این ارتباط به خبرنگار ما گفت: آن زمان این برنج هرکیسه ۱۰ کیلویی ۸۰ هزار تومان به فروش میرسید، اما امروز آن را به ازای هر کیسه ۱۸۵ هزار تومان به فروش میرسانند و سوال ما اینجاست چرا باید این برنجها که جزو کالاهای اساسی و نیاز مردم است دو سال دپو شود؟
رئیس گشتهای مشترک تعزیرات حکومتی استان تهران گفت: فعلا این فروشگاه اجازه فروش این مقادیر برنج را ندارد و به زودی همه این برنجها بعد از جمع آوری از همه شعب و انبار فروشگاه به قیمت دو سال پیش میان مردم توزیع میشود.
بازرس اتاق اصناف هم که ما را در این گشت همراهی میکرد، گفت: از نظر ما این موضوع احتکار محسوب میشود.
مریوان قادرپور افزود: البته باید بررسی شود که سازمان صمت استان تهران این مقادیر برنج را احتکار کرده و بعد در اختیار این فروشگاه قرار داده یا خود فروشگاه در انبارهایش احتکار کرده و این موضوع در حال بررسی است.
براساس این گزارش در گشت مشترک تعزیرات قبلی که هفته پیش برگزار شد، در فروشگاههای زنجیرهای حاضر شدیم و یکی از این فروشگاهها که بیش از ۳۰۰ شعبه فقط در تهران دارد مرتکب تخلف گرانفروشی و تخفیفهای متقلبانه شده بود که خوشبختانه در این گشت مشترک تعزیرات که مجدد در این فروشگاه حاضر شدیم مشاهده کردیم قیمتها اصلاح شده بود.
آقای مدیحی در همین خصوص از مسئولان فروشگاه قدردانی کرد و گفت: البته تخلف قبلی و جریمه صادر شده به قوت خود باقی ست و باید پرداخت کنند.
یکی دیگر از تخلفات برخی فروشگاههای زنجیرهای این است که نمایشگر صندوق در معرض دید مشتریان نیست که آقای مدیحی هم در این خصوص تذکر داد که حتما باید مشتریان در حین خرید کالا، نمایشگر صندوق را مشاهده کنند.