پخش زنده
امروز: -
رئیس اتاق اصناف تهران: قطعا مرغ، کم توزیع میشود و باید به مردم واقعیت را بگوییم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای قاسم نوده فراهانی که ما را در گشت مشترک تعزیرات حکومتی همراهی میکرد، افزود: قطعا ما در میان اصناف، متخلف هم داریم، اما نباید چند متخلف را به حساب همه گذاشت.
وی که از یک صنف میوه فروشی به سبب رعایت سود و داشتن فاکتور قدردانی کرد گفت: قطعا اگر کالا در اختیار اصناف باشد با سود مشخصی به فروش میرسانند و وقتی سود ابلاغ شود حق گرانفروشی هم ندارند.
نوده فراهانی درباره بازار مرغ هم گفت: مرغ، کم توزیع میشود و امروز هم کم توزیع شده است و اگر در تولید مرغ دچار کمبود هستیم به مردم بگوییم که در صفها انتظار نکشند و باید با مردم صادق باشیم و کمبودها را به مردم بگوییم.
وی در بخش دیگری از سخنانش از همه حجره داران میدان مرکزی میوه و تره بار خواست به خرده فروشان حتما فاکتور ارائه کنند و از خرده فروشان هم درخواست کرد بدون فاکتور کالایی خریداری نکنند.
در این گشت مشترک تعزیراتی سراغ دو صنف میوه فروش رفتیم که صنف نخست همه قیمتها و سود مصوب را رعایت کرده بود و حتی براساس فاکتورهای معتبری که ارائه کرد کمتر از سود مصوب هم میوههای خود را به فروش میرساند.
در میوه فروش دیگری علاوه بر این که هیچ فاکتوری به ما ارائه نکرد با گرانفروشی مواجه بودیم به نحوی که پرتقال را کیلویی ۳۵ هزار تومان به فروش میرساند.
در این واحد میوه فروشی گلابی و سیب وارداتی هم به فروش میرسید که طبق قانون این میوهها قاچاق است و تنها میوههای وارداتی که اجازه فروش دارد موز، انبه، آناناس و نارگیل است.
فروشنده در مصاحبه با خبرنگار ما مدعی شد، گلابی و سیبهای وارداتی را از میدان مرکزی میوه و تره بار خریداری کرده است که وقتی آدرس حجره دار از او خواستیم گفت:، چون این میوهها قاچاق است به صورت رسمی در حجرهها به فروش نمیرسانند و خودروهایی در گوشه کنار میدان اقدام به فروش آن میکنند.
در ادامه این گشت مشترک تعزیراتی در چند واحد صنفی مرغ به قیمت مصوب ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان عرضه میشد که البته صفهای طولانی تشکیل شده بود.
در یک میدان میوه و تره بار هم تعداد زیادی از مردم در انتظار دریافت مرغ بودند که مسئول این میدان در مصاحبه با خبرنگار ما گفت: مشخص نیست مرغ چه ساعتی میرسد و همین موضوع موجب گلایه مردم از انتظار طولانی مدت شان برای دریافت مرغ شده بود.
در ادامه در یک واحد صنفی دیگری حاضر شدیم که مرغ را به قیمت ۳۷ هزار و ۵۰۰ تومان به فروش میرساند که وقتی درخواست فاکتور کردیم در فاکتور مشخص شد که مرغ را ۳۵ هزار و ۹۰۰ تومان خریده است.
نکته جالب توجه این که روی مرغ قیمت مصوب ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان درج شده بود.
برهمین اساس رئیس گشتهای مشترک تعزیرات حکومتی تهران در مصاحبه با خبرنگار ما گفت: از آن جا که تنها قیمت مصوب مرغ ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان است هیچ واحد صنفی اجازه فروش بالاتر از این قیمت را ندارد و اگر هم خودشان بالاتر از قیمت ۱۹ هزار و ۴۰۰ تومان خریداری کنند، موظفند به قیمت مصوب بفروشند.
ناصر مدیحی افزود: بر همین اساس همه مرغهای این واحد صنفی با قیمت مصوب میان مردم توزیع میشود و مالک این واحد صنفی هم جریمه خواهد شد.