خوراکی های کاهنده آسیبهای آلودگی هوا
بهترین خوراکی ها هنگام آلودگی هوا
مصرف میوههای دارای ترکیبات آنتی اکسیدان در محافظت از سلولهای بدن در مقابل آسیبهای آلودگی هوا موثر است.
به گزارش
خبرگزاری صداو سیما،مرکز اصفهان؛میوههای دارای ویتامین A، E و C از جمله با رنگ نارنجی، زرد و قرمز شامل موز، خرمالو، انواع فلفلهای سبز و نارنجی، هویج همچنین چای سبز و سیاه، روغنهای سویا، آفتابگردان، کلزا و زیتون خاصیت آنتی اکسیدانی دارند و در شرایط آلودگی هوا از بدن مراقبت میکنند.
روزانه باید دست کم ۴۰۰ گرم میوه و سبزی مصرف شود که این میزان معادل سه واحد میوه و دو واحد سبزی است.
هر واحد میوه به اندازه یک عدد میوه با اندازه متوسط و هر واحد سبزی به اندازه یک خیار سبز، هویج یا گوجه فرنگی است و مصرف روزانه یک عدد سیر هم مفید است.
شهروندان ساکن در شهرهای دارای هوای آلوده و به ویژه گروههای حساس باید شیر و لبنات کم چرب مصرف کنند.
مصرف روزانه دو لیوان شیر کم چرب به کاهش آسیبهای ناشی از آلودگی هوا کمک میکند، زیرا کلسیم موجود در شیر مانع از جذب آلایندههایی مانند فلزات سنگین میشود.
ماهی هم به علت وجود ویتامین E و امگا ۳ به کاهش آسیبهای آلودگی هوا کمک میکند.
همچنین مصرف آب و مایعات در شرایط آلودگی موجب شستشوی دستگاه گوارش و رفع عطش و خشکی دهان ناشی از این شرایط هوایی میشود.
با مصرف آب، بخشی از آلودگی هوا که وارد بدن شده، دفع میشود، اما باید بدانیم که مصرف نوشابههای گازدار به علت ایجاد اختلال در جذب عناصر مفید در بدن، میتواند آثار سوء آلودگی هوا را دو برابر افزایش دهد.در شرایط آلودگی هوا، همه گروههای سنی آسیب پذیر هستندو بایدمراقب بود.