رییس بسیج اساتید کشور مطرح کرد
حاج قاسم مؤسس نگاه دیالکتیکی به امکانات ایران و جهان بود
رییس بسیج اساتید کشور گفت: این فرمانده مکتب اسلامی انسانی در مقاومت و امنیت، بین ایران و جهان مدام در حال رفت و برگشت اندیشهای و فیزیکی بود او از افق جهان به ایران نگاه میکرد؛ وقتی در ایران بود جهانی میاندیشید و برای نجات بشریت فکر میکرد، اما وقتی در سفرها بود از زاویه جهان به ما نگاه میکرد.
به گزارش خبرنگار حوزه آموزش عالی گروه علمی فرهنگی هنری
خبرگزاری صدا و سیما؛ رییس بسیج اساتید کشور در افتتاحیه همایش بین المللی مکتب شهید سلیمانی که در خراسان رضوی تشکیل شد گفت: سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی محصول تربیت دو فقیهِ حکیم بود، شکوفایی او از یک محیط روستایی به تمامیت استان کرمان و قرار گرفتن او بر مصدر فرماندهی یک لشکر، حاصل یک دانشگاه و انضباط نظامی نبود، زیرا او در این دوره حاصل جمع جهاد، اشک، تواضع، اراده و محبت بود. چنین فردی وقتی پا به مکتب تربیتی آیتالله خامنهای (مدظله) گذاشت به چهرهای ملّی تبدیل شد، پس از دو دهه کار معنوی و دانشی، حاج قاسم در مقابل ملیتاریسم خشن غرب و صنایع گوناگون پنتاگون و سیا نظیر بلک واتر و داعش و جبهه النصره مؤسس یک سپاه حکمت بنیان شد که معنوی، فراملّی، فرا نژادی فرا فرقهای بوده و در اوج تکریم به انسانها، زبانها و اقوام ظاهر شد، اگر حضرت امام خمینی رضوانالله علیه هم بود؛ بازهم حاج قاسم در همین قامت و با همین ظرفیت میدرخشید، چون تربیت فقهای حکیمی مانند امام خمینی (ره) و آیتالله خامنهای، حکمت بنیان است، زیرا حکمت، چنانکه هست و چنانکه باید باشد پرورش داده و تربیت میکند.
عضو گروه علوم سیاسی دانشگاه تربیت مدرس گفت: حاج قاسم مبدع و مؤسس نگاه دیالکتیکی به امکانات ایران اسلامی و جهان بود؛ اگر عرفا اسفار چهارگانه داشتند این فرمانده مکتب انسانی در مقاومت و امنیت، بین ایران و جهان مدام در حال رفت و برگشت اندیشهای و فیزیکی بود او از افق جهان به ایران نگاه میکرد؛ وقتی در ایران بود جهانی میاندیشید و برای نجات بشریت فکرمی کرد، اما وقتی در سفرها بود از زاویه جهان به ما نگاه میکرد، قدر کشور امالقری را میدانست؛ او با کاربست دیالکتیکِ ایران و جهان برای ما غصه میخورد که چرا جناحی میشویم! چرا سیاست زده میشویم! و چرا اصلاحطلب و اصولگرا میکنیم! ظرفیت وجودی حاج قاسم بهگونهای شد که هم از میلتاریزم خشن و هم از جهاد سلفی خشن و ظاهرگرایانه عبور کرد.
وی گفت: البته حاج قاسم از اینکه مدام در بیرون از کشور بسر میبرد شاید برای ما غصهدار میشد، او حتی از این زاویه به فقهای عظیم الشأن میگفت با توجه به تجربه مصاحبت اش با رهبران و بزرگان دنیا، باید قدردان نعمت ولایتفقیه و فقاهتِ حکمت بنیان آیتالله خامنهای باشیم؛ به نظر میرسد شاید بتوان از آیه ۸۵ سوره قصص برای این دلتنگیهای حاج قاسم استفاده کرد و به استعاره گفت؛ آنجا که وقتی به وجود مبارک پیامبر (ص) امر شد که باید به مدینه هجرت کند رسول خدا (ص) در میانه راه محزون شد، وحی آمد که ما تو را به مکّه بازگشت خواهیم داد؛ میتوان گفت حاج قاسم در عین حال که به جهان بشریت تقدیم شده، اما مدام دل و روحش با ایران اسلامی بود و خدا او را با تشییع دهها میلیونی به فرهنگها و هویت ایرانی اسلامی باز پس داد. ما در این همایش باید نگاه دیالکتیکی و رفت و برگشت مابین ایران و جهان را در بین نخبگان و مردمان تقویت کنیم.