نشست بررسی طرح شهید قاسم سلیمانی، جمعی از معاونان و مدیران وزارت بهداشت، جانشین رییس سازمان بسیج و نیز رییس بسیج جامعه پزشکی برگزار و پیشرفتها و کمبودهای این طرح در کشور بررسی شد.
ب
وی گفت: خوشبختانه با اجرای طرح شهید سلیمانی و همچنین اعمال محدودیتهای هوشمند، میزان ابتلا به کووید ۱۹ و متعاقبا فوت بیماران، به طور قابل توجهی کاهش یافته است.
رییس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت نیز در این نشست گفت: تا هفته قبل در کشور ۲۲ هزار و ۵۳۰ تیم رهگیری در طرح شهید حاج قاسم سلیمانی با ۱۰۳ هزار نفر عضو تشکیل شده است که بیش از ۲۷۰ هزار نفر از افرادی که با بیماران در تماس بوده اند، رهگیری کرده اند.
دکتر جعفر صادق تبریزی با بیان اینکه حدود ۴۲ درصد از نیروهایی که در این بخش مشارکت دارند، سفیران سلامت و رابطان سلامت محله بوده اند گفت: حدود ۲۷ درصد از افراد مشکوک در تماس با بیماران برای انجام دادن آزمایش PCR و ۲۸.۳ درصد برای معاینه پزشک معرفی شده اند و برای ۱۲.۵ درصد از آنها تست سریع انجام که حدود ۱۵.۵ درصد از این تست ها، مثبت گزارش شده است.
وی خاطرنشان کرد: ۶ هزار و ۷۳۰ تیم مراقبت در منزل در طرح شهید سلیمانی در کشور با مشارکت ۱۸ هزار تشکیل شده است. این تیمها تاکنون از ۴۱ هزار نفر در منازل، مراقبت کرده اند و برای ۷ هزار و ۵۰۰ نفر از افراد مشکوک، تست سریع انجام شده است که هزار و ۳۲۰ نفر معادل ۱۷.۶ درصد از افرادی که مراقبت در منزل را دریافت کرده اند، تست مثبت داشته اند، همچنین ۳۳.۵ درصد از این افراد برای انجام دادن تست PCR معرفی شده اند.
رییس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت ادامه داد: تا هفته قبل درمجموع ۴۱ هزار تست توسط تیمهای رهگیری و مراقبتی در طرح شهید سلیمانی انجام شده است که ۶ هزار و ۵۰۰ نفر از افراد مشکوک معادل ۱۶ درصد از این افراد، تست مثبت داشته اند.
وی تصریح کرد: تا هفته گذشته، با مشارکت ۶۱ هزار نفر بیش از ۱۰ هزار تیم نظارتی در طرح شهید سلیمانی تشکیل شده است. حدود ۷۸۲ هزار بازدید و نظارت از اماکن و مراکز مختلف انجام که ۴۹ هزار و ۶۳۰ اخطار یا پلمب معادل ۹ درصد از کل بازدید ها، انجام شده است.
وزیر بهداشت نیز در این نشست پس از استماع گزارشها با تقدیر از همکاری مردم و دستگاههای اجرایی در اجرای طرح شهید حاج قاسم سلیمانی، گفت: عمدهترین دستگاههای همکار ما در این طرح، سازمان بسیج و هلال احمر بوده اند که توانسته ایم برای شناسایی زودهنگام، جداسازی و آموزش بیماران با رویکرد محله محور و خانواده محور، اقدامات مناسبی را انجام دهیم.
وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه مقدار زیادی کیت تست سریع کرونا و همچنین منابع مالی برای اجرای این طرح در میان دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور توزیع شده است تا دغدغه اجرای این طرح، کاهش پیدا کند.
دکتر نمکی تاکید کرد: نامهای برای قطع پروازهای میان ایران و انگلیس به وزیر راه و شهرسازی نوشتم و از طرفی چندین تکلیف برای معاونت بهداشت به منظور پیگیری مسافران ورودی به کشور از مبدا انگلیس به کشور معین کردم.
وی ادامه داد: با توجه به تعطیلات پیش رو در سال جدید میلادی، باید تستهای سریع در فرودگاههای بین المللی کشور که پرواز خارجی دارند برای مسافران ورودی، اجباری شود.