یکی از مشکلاتی که والدین امروزی را بشدت درگیر خود کرده، تلویزیون دیدن کودک است که گاهی به درگیریهای بی فایده و خسته کننده منجر میشود.
به گزارش گروه وب گردی خبرگزاری صدا و سیما؛ یکی از مشکلاتی که والدین امروزی را بشدت درگیر خود کرده، تلویزیون دیدن کودک است که گاهی به درگیریهای بی فایده و خسته کننده منجر میشود و نتایجی هم عاید دو طرف نمیشود، خیلی از والدین میگویند، روشهای زیادی به کار گرفتند، ولی مشکل حل نشده است.
مشکل کجاست؟
بسیاری از روشهایی که والدین استفاده میکنند، به دلیل اینکه تداوم ندارد، تبدیل به عادت مناسب در کودک نمیشود و به نتیجهی نمیانجامد، بنابراین تداوم در برنامهای که فکر میکنید، درست است تا حدودی مشکل شما را برطرف میکند.
تکلیف وظیفه خود اوست
گاهی هم والدین طوری رفتار میکنند، انگار تکلیف نوشتن وظیفه و مسئولیت آنهاست و تمام مشکلات و نگرانیها بدلیل همین طرز تفکر خود آنهاست؛ لذا مهمترین اصل اینست حتما به کودک نشان دهید، تکلیف وظیفه خود اوست و پدر و مادر فقط نقش نظارت و همراهی را دارند.
تصمیمی متناسب با سن کودک
نقش نظارتی والدین، با توجه به سن کودک متفاوت است. همچنین عدهای از والدین در اعمال روشهای خود بسیار سهل گیر هستند و کودک از این روش آنها سوء استفاده میکند؛ بنابراین گاهی قاطعیت لازم است. علاوه براین، عدهای از والدین بدلیل مشغلههای خود و نداشتن فرصت لازم برای اینکه در کنار کودک خود باشند استفاده از تلویزیون را وسیله سرگرمی کودک قرار میدهند که بعد از مدتی تبعات آنرا میبینند و معضلی برای تکلیف میشود.
مدیریت تکلیف و تلویزیون
- به کودک آموزش دهید در استفاده از تلویزیون باید متعادل باشد. مسئله تعادل نه تنها در مورد دیدن تلویزیون بلکه در مورد بسیاری از مساله دیگر نیز صادق است؛ بنابراین به کودک اجازه دهید در ساعات معینی به دیدن تلویزیون بپردازد. شاید برای دفعات اول مقاومت نشان دهد، اما به مرور زمان این نظم عادت میشود و تا حدودی مشکل تکلیف نوشتن کودک را حل میکند.
- زمان بیشتری را با کودک خود سپری کنید، هر قدر صمیمیت و ارتباط صحیح بین فرزندان و والدین بیشتر باشد زمینه استفاده تلویزیون کمتر میشود.
- در مورد نوشتن تکالیف و دیدن تلویزیون قوانین مشخصی وضع کنید، بعنوان مثال اول انجام تکالیف بعد دیدن تلویزیون. تلویزیون تشویقی برای انجام تکالیف باشد. تکلیف و انجام آن یکی از صحنههای مهم یادگیری برای کودک است از آن برای آموزش مناسب زندگی به کودک استفاده کنید مثلا مدیریت زمان، مسئولیت پذیری و جبران اشتباهات. مثلا بعد از ساعت ۷ نباید تکالیفی باقیمانده باشد در غیر این صورت باید نوشتن تکالیف متوقف شود، البته در مورد زمان تکلیف اجازه دهید کودک نظر خود را بیان کند یعنی طوری گفتگو کنید که مسئولیت با خود اوست بنابراین باید در مورد نحوه اجرای آن به درستی تصمیم بگیرد.
سعی کنید در مورد مسائل و مشکلاتی که بین شما و کودک تان بوجود میآید، گفتگوهای همدلانه داشته باشید و او احساس شما را در این زمینه درک کند. همچنین هدف خود را از ارائه این روشها و قوانین توضیح دهید، یعنی در این گفتگوها علاوه بر آموزشهای مبتنی بر روشهای همدلانه میخواهید خود کنترلی را در کودک ایجاد کنید یعنی کودک بتواند بدون نظارتهای مستمر شما به فعالیت مورد نظر خود رسیدگی کند و بر ان نظارت داشته باشد.
- علاوه برمورد بالا، گفتگو طوری انجام شود که کودک بداند یک مسئلهی وجود دارد و باید بدنبال راه حل مناسب باشد و زمانیکه راه حل مناسبی پیدا شد، پایبندی به آن لازم است و میتوانید برای انجام این پایبندی از روشهای تشویق و عدم آن از محرومیت استفاده کنید البته تمام این موارد را با توافق فرزندتان انجام دهید.
- انجام تکلیف را به صحنههای خوشایندی تبدیل کنید، فعالیت خوشایند موجب تکرار آن میشود و صحنههای ناخوشایند، موجب کاهش علاقه و انجام ندادن آن میشود.
- بی علاقگی و انگیزه نداشتن کودک را با ایجاد زمینه موفقیت در تکلیف، علاقه او را افزایش دهید. زمانی که او تکالیف خود را بدرستی مدیریت میکند، از نحوه درست مدیریت او اظهار خوشحالی کنید.
- همچنین سعی کنید کودک را در انجام تکالیف درک کنید، درک شما به او احساس اطمینان میدهد که در انجام آن دقت بیشتری بکار برد.