دکتر ظفرقندی در جمع خبرنگاران مطرح کرد
بیش از ۵۰ هزار نفر از کارکنان درمان به کرونا مبتلا شده اند
رئیس کل سازمان نظام پزشکی از ابتلای ۵۰ تا ۶۰ هزار نفر از کارکنان نظام سلامت به بیماری کرونا خبر داد و بر تامین واکسن برای پیشگیری از این بیماری تاکید کرد.
به گزارش خبرنگار حوزه سلامت گروه علمی و فرهنگی
خبرگزاری صدا و سیما، آقای دکتر محمدرضا ظفرقندی در جمع خبرنگاران گفت: از آن جا که کارکنان درمان براساس نتایج سی تی اسکن و علائم موجود، قرنطینه و درمان میشوند در بسیاری از موارد آزمایش ابتلا به کرونا انجام نشده است.
رئیس کل سازمان نظام پزشکی افزود: براساس آمارها ۳۰۰ نفر از کارکنان نظام سلامت براثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست داده اند.
دکتر ظفرقندی با تبریک روز میلاد حضرت زینب کبری (س) و روز پرستار گفت: امیدواریم منویات مقام معظم رهبری درباره سطح بندی خدمات پرستاران با تمهیدات دولت اجرا شود.
وی اضافه کرد: باید بودجه کافی برای اجرای این طرح در قانون بودجه سال ۱۴۰۰ در نظر گرفته شود.
رئیس کل سازمان نظام پزشکی با بیان این که ۷۰ درصد از مراجعان سرپایی کرونا به بخش خصوصی مراجعه میکنند تاکید کرد: باید حمایتهای لازم به ویژه درخصوص تامین اقلام ضدعفونی کننده و مراقبتی از بخش خصوصی صورت گیرد.
آقای ظفرقندی افزود: ۵۰ درصد از مراجعان بستری مبتلا به کووید ۱۹ نیز در بخش خصوصی هستند و این امر نیاز به حمایتهای بیشتر از بخش خصوصی دارد.
نرخ جهانی واکسن کرونا از ۴ تا ۴۰ دلار است
رئیس کل سازمان نظام پزشکی، نرخ جهانی واکسن کرونا را بین ۴ تا ۴۰ دلار برای انواع مختلف اعلام کرد.
آقای دکتر محمدرضا ظفرقندی در جمع خبرنگاران گفت: ایران با who , (کواکس) برای تهیه واکسن قرارداد بسته است که شامل واکسن تولید آکسفورد و واکسن چین میشود.
وی اضافه کرد: واکسن فایزر به سبب زنجیره سرد نگهداری در دمای منهای ۷۰ درجه، امکان توزیع در سراسر کشور را ندارد.
آقای ظفرقندی اضافه کرد: در نامهای که به رئیس سازمان جهانی بهداشت نوشته ایم اعتراض خود را به محدودیتهای مالی برای تامین واکسن کرونا اعلام کرده و رفع این محدودیتها را برای تهیه واکسن خواستار شده ایم.
وی گفت: واکسن تولید امریکا به سبب محدودیتها در اختیار ایران قرار نمیگیرد.
دکتر ظفرقندی اضافه کرد: واکسنها دو نوع هستند که واکسنهای mrna و واکسن نوترکیب که ویروس ضعیف و کشته شده است، شامل میشود.
رئیس کل سازمان نظام پزشکی گفت: یک خط تولید واکسن در موسسه پاستور ایران وجود داشت که مدتها فعالیت نداشت و خوشبختانه اکنون از نظر فنی هفت گروه مشغول تولید واکسن هستند که یک گروه به مرحله انسانی رسیده و مرحله حیوانی آن روی موش و میمون مطلوب بوده است و امیدواریم مرحله نخست انسانی آن که روی ۵۰ تا ۶۰ داوطلب خواهد بود نیز به خوبی انجام شود.
دکتر ظفرقندی با بیان این که مرحله انسانی واکسن کرونا سه مرحله دارد، افزود: اکنون مرحله انسانی آغاز نشده است که عوارض آن ارزیابی شود.
رئیس کل سازمان نظام پزشکی گفت: در مرحله نخست ۲۰ میلیون دُز واکسن که برای ۱۰ میلیون نفر (هر نفر دو تزریق به فاصله سه هفته تا یک ماه) تهیه میشود که هزینه آن حدود ۵۰ میلیون دلار است.
آقای ظفرقندی گفت: از آن جا که برای قطع زنجیره کرونا نیازمند ایمنی ۶۵ درصد از جمعیت هستیم و افراد بهبود یافته از کرونا نباید واکسن تزریق کنند به نظر میرسد برای قطع زنجیره کرونا در کشور به حدود ۲۰۰ میلیون دلار هزینه نیاز باشد.
وی با تاکید بر اینکه هیچ یک از پزشکان با ایمنی جمعیتی به جز با استفاده از واکسن موافق نیستند افزود: در بیماری کرونا به سبب مرگ بالا به هیچ وجه هیچ تصمیمی درباره ایمنی جمعی نبوده است، هرچند گاهی مشکلاتی در زمینه ترددها، فاصله گذاری اجتماعی و یا استفاده از ماسک وجود داشته است.
رئیس کل سازمان نظام پزشکی درباره تعامل نظام پزشکی با ستاد ملی مبارزه با کرونا گفت: ما با استفاده از بیانیه، نامه و درخواست مکتوب در مواردی تقاضاهای خود را اعلام کرده ایم که خوشبختانه تاثیرگذار نیز بوده است.
آقای ظفرقندی در پاسخ به سوال خبرنگاران گفت: واکسن بهتر است اجباری باشد، اما باید اعتماد و اطمینان کامل جامعه با اطلاع رسانی صحیح تامین شود و در این زمینه علاوه بر رسانهها، نهادهای علمی و انجمنهای تخصصی همچون انجمن متخصصان بیماریهای عفونی و یا سازمان نظام پزشکی میتوانند با اطلاع رسانی موجب افزایش اطمینان و اعتماد عمومی برای تزریق واکسن شوند.