سخنگوی دولت با اشاره به قانون الزام به پرداخت یارانه کالاهای اساسی گفت: دولت بر این اساس ،جامعه هدف را ۴۰ میلیون نفر قرار داد که ماهانه از ۱۰۰ تا ۱۲۰ هزار تومان به هریک از مشمولان پرداخت می کند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما آقای ربیعی در حاشیه جلسه هیات دولت افزود :متقاضیان واجد شرایط در حوزههای فرهنگ و هنر و رسانه برای دریافت تسهیلات کرونایی تا پایان دی باید در سامانه کارا ثبت نام کنند و تا پایان اسفند این تسهیلات پرداخت خواهد شد.
وی گفت : مصوبه دیگر در ستاد ملی کرونا، حمایت از فعالیت ها و بخشهای حمایتی به شدت آسیب دیده از شیوع کرونا در حوزه های فرهنگ و هنر و رسانه است. متقاضیان واجد شرایط تا پایان دی ماه باید در سامانه کارا ثبت نام کنند و تا پایان اسفند ماه تسهیلات پرداخت خواهد شد و بازپرداخت آن از اول خرداد ۱۴۰۰ خواهد بود.
وی اضافه کرد : گزارش مطرح شده در ستاد ملی کرونا نشان داد که بالاخره رعایت پروتکل ها به بالای ۹۰ درصد رسیده است. منحنی های موج سوم نیز در مقابل زحمات کادر درمان و رعایت عموم مردم سر به تعظیم فرو آوردند.
اقای ربیعی با بیان اینکه با توجه به رعایت پروتکل های بهداشتی تعداد شهرهای قرمز از ۱۶۰ به ۱۲ شهر رسید گفت: هم اکنون روند ابتلا به ویروس کرونا نزولی است و در صورت ادامه این روند تعداد جانباختگان ما به زودی کمتر از ۲۰۰ نفر خواهد شد.
وی تصریح کرد : یک نگرانی از فصل سرما و زمستان وجود دارد. در ۶ هفته گذشته با موج سرما ۶۰ درصد مرگها در جهان افزایش پیدا کرده است. بنابراین تداوم رعایت دستورالعمل ها را در ماههای آتی توصیه می کنیم و رعایت دستورالعمل ها هرگز نباید فراموش شود.
سخنگوی دولت گفت : برای حفاظت پدربزرگها و مادربزرگها و حفاظت از جان بزرگان خانواده توصیه اکید می کنیم شب یلدا را به صورت مجازی و یا به هر شکل ممکن دیگری به صورت غیرحضوری برگزار نمایید. یکشنبه شب یلدا است. این فرصت را مغتنم شمرده و برای همه ایرانیان سلامتی با دلی شاد و حال خوب آرزو می کنیم.
اقای ربیعی اضافه کرد : همچنین دوشنبه سالروز صدور فرمان ۸ ماده ای امام خمینی(ره) برای حفظ و رعایت حریم خصوصی و محترم شمردن حقوق افراد بود. شنبه نیز سالروز رونمایی از حقوق شهروندی است.
وی افزود : دولت با اعتقاد به اینکه تحرک و پویایی جامعه امکان نخواهد داشت مگر آنکه همه آحاد جامعه از حقوق خود آگاه و به سهولت به آن دسترسی داشته باشند تلاشهای وافری را در زمینه حقوق شهروندی انجام داده است.
سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی در خصوص زمان اجرای قانون «تأمین کالاهای اساسی مردم» گفت: به طور کلی دولت از هرگونه طرح و پیشنهاد قابل اجرا که بتواند سختیها و رنج دوران تحریم برای مردم را کم کند، استقبال میکند.
وی افزود : در ابتدای دولت یازدهم و نیز در همین ماههای اخیر مجددا در جلسه هیات دولت تاکید شد که تمام وزارتخانهها تصمیمات خود را معطوف به کاهش فشار تحریم بر زندگی مردم کنند. دولت خود را در قبال مردم موظف و مسئول می داند و با توجه به رایی که رئیس جمهور از مردم گرفته و پیمانی که با مردم بسته بر همین مبنا استوار است.
اقای ربیعی اضافه کرد : تا سال ۱۳۹۷ نیز کنترل تورم و افزایش قدرت خرید مردم به نحو مطلوبی صورت می گرفت. متاسفیم که عده ای واقعیات تحریم را چشم پوشی می کنند و نمی خواهند رنج زندگی ناشی از تحریم را درک کنند.
وی گفت : با وجود اینکه طرح مجلس به لحاظ منابع پیش بینی شده امکانپذیر و عملی نبود و در چند مورد تغییرات متعدد منابع آثار منفی داشت اما دولت به دلیل احترام به قانون سعی خود را به کار بسته تا طرح معیشتی ستاد ملی کرونا را که منابع آن در دسترس و متناسب با ظرفیت های موجود بوده و بودجه یا بورس را هم دچار چالش نمیسازد، به نحوی ترکیب کند.
سخنگوی دولت تصریح کرد : در این زمینه جلسات مشترکی بین سازمان برنامه و بودجه و وزارت رفاه با نمایندگان و کمیسیونهای مرتبط برگزار شد و دولت براساس توافق جامعه هدف خود را 40 میلیون نفر قرار داد. برای افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی نظیر بهزیستی و کمیته امداد نفری ۱۲۰ هزار تومان و بقیه جامعه هدف ۱۰۰ هزار تومان پرداخت خواهد شد.همچنین برای پرداخت دو ماه از ۶ ماه مصوب مجلس در سال ۱۴۰۰ نیز توافق کلی صورت گرفت.
سخنگوی دولت همچنین در پاسخ به شبهاتی در خصوص امیدواری دولت به بایدن و مبنای بودجه ریزی بر این اساس گفت: محور حمایت اجتماعی و تامین زیرساخت توسعه دو محور اصلی در لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ است که لازمه آن تجهیز منابع است. سیاست دولت در حوزه خارجی کاملاً شفاف و مشخص است طبیعتاً کشور در قالب برجام حرکت خواهد کرد.
وی افزود: حفظ سهم کشور در بازارهای نفت و اوپک مساله بسیار مهمی است. امیدواریم دسترسی به منابع درآمد نفتی کشور بیشتر شود لذا از این منابع برای توسعه کشور استفاده میشود و اگر این دسترسی به هر دلیلی کمرنگ شد، دولت از سایر منابع برای توسعه استفاده می نماید ولی آنچه همیت دارد این است که دولت اهتمام و تمام تلاش خود را برای جبران قدرت خرید مردم، حمایتهای بهداشتی و انجام زیرساختها در سال ۱۴۰۰ بعنوان سال آغازین سده ۱۴۰۰ پیش گرفته است.
سخنگوی دولت در ادامه در پاسخ به سوالی در خصوص آخرین وضعیت تهیه آیین نامه اجرای قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها نیز گفت: دولت ملاحظات خود را داشته و معتقد است خروج از پروتکل الحاقی هیچ کمکی به رفع تحریم ها نخواهد کرد اما به رغم این مخالفت به لحاظ احترام به قانون، رئیس جمهور در پاسخ به نامه رئیس سازمان انرژی اتمی دستور تدوین آیین نامه اجرایی این قانون را داده و قطعا دولت منافع ملی و تاثیر آن را در همه مراحل اجرای قانون ملاحظه خواهد کرد.
وی در پاسخ به این سوال که اخیرا سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس اعلام کرده که سخنگوی سازمان انرژی اتمی در کمیسیون و صحن با طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها موافق بوده و از طرف دولت در موافقت سخن گفته است گفت: در این خصوص با رئیس سازمان انرژی اتمی صحبت کردم. عمده مباحث سخنگوی سازمان انرژی اتمی در کمیسیون در خصوص مسائل فنی بوده و به حق هم اشاره کردند که برخلاف شایعات و تهمت های بی اساسی که زده می شود توانایی ایران در بعد فنی بسیار بالاست ولی در بحث سیاسی نماینده دولت در صحن علنی به صراحت مخالفت خود را با این مصوبه اعلام کرده اند.
وی افزود: همچنین سازمان انرژی اتمی در انتهای مهرماه در نامه ای سری به رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ضمن برشمردن توانایی های فنی این سازمان، در بعد سیاسی به صراحت اعلام کرده است که با توجه به جمیع جهات از هرگونه اقدام تقنینی جدید خودداری شود.
اقای ربیعی گفت: شاید مناسبات مجلس به گونه ای است که تعدادی از نمایندگان به برخی از نامه ها دسترسی ندارند اما انتظار می رود حداقل اگر بنا به هر دلیلی مذاکرات صحن علنی را نمی توانند دنبال کنند مشروح مذاکرات را مطالعه کنند. نماینده دولت در جریان تصویب این طرح در صحن علنی به مخالفت پرداخته و از صداوسیما نیز مذاکرات پخش شده است و این موضوع قابل تشکیک نیست.
بیشتر بخوانید ...