رشد تولید ناخالص داخلی؛ ۱.۱ درصد تا پایان سال
سخنگوی دولت گفت: تا پایان امسال رشد تولید ناخالص داخلی ما ۱.۱ درصد و رشد ناخالص داخلی بدون نفت ۱.۸ درصد خواهد بود.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، آقای ربیعی در نشست خبری هفتگی خود افزود: انتظار میرود انتشار ویروس را با رعایت پروتکلهای بهداشتی متوقف کنیم. از مردم میخواهیم برای کمتر شدن انتقال ویروس کمک کنند. اگر مبتلایان همکاری و قرنطینه را رعایت کنند بدون آسیب به معشیت مردم کار را ادامه خواهیم داد.
وی اضافه کرد: همچنین بنابر گزارش ارائه شده از بهبود مسیر رشد اقتصادی، از فصل دوم ۹۹ پیش بینی میشود که در پایان سال به رغم فشارها و جنگ اقتصادی و با وجود اینکه رشد ارزش افزوده نفت و گاز طبیعی ما کاهش داشته است در گروه کشاورزی ۲.۱ درصد، صنایع و معاون ۳.۳ درصد، در صنعت ۶.۳ درصد و خدمات ۱ درصد رشد خواهیم داشت.
اقای ربیعی افزود: بنابراین رشد تولید ناخالص داخلی ما ۱.۱ درصد و رشد ناخالص داخلی بدون نفت ۱.۸ درصد در پایان سال خواهد بود.
وی اضافه کرد: لایحه بودجه هنوز در حال تکمیل است لذا اجازه دهید بودجه نهایی شود و سپس شاخصهای بودجه و میزان فروش نفت و قیمت را تشریح نماییم. ولی آنچه قطعی است اینکه دولت سعی میکند جبران کاهش قدرت خرید را در حقوق کارکنان و بازنشستگان انجام دهد.
سخنگوی دولت گفت: از سوی دیگر طبیعتا میزان فروش نفت کشور نسبت به گذشته افزایش خواهد یافت و دولت این درآمد اضافی را صرف سرمایه گذاریهای زیربنایی و تکمیلی خواهد کرد. نفت در بودجه جاری وابسته به نفت نخواهد بود و تلاش شده است که حتی در جاری نیز وابستگی کمتر شود.
وی افزود: هر چه از نفت به دست آید خرج حمایت از توسعه زیرساختی کشور و حمایت اجتماعی و معیشتی از مردم خواهد شد؛ بنابراین وابستگی بودجه به ویژه بودجه جاری به نفت افزایش نخواهد یافت. در لایحه بودجه ۱۴۰۰ از منابع ناشی از مولد سازی دارایی ها، واگذاری شرکتها و افزایش مشارکت مردم در اقتصاد، فروش اوراق مدت دار، فروش اوراق نفتی استفاده خواهد شد.
اقای ربیعی گفت: نکته مهم این است که باید سیاست انبساطی برای تحرک در اقتصاد ایران در بودجه به کار رود. البته این سیاست انسباطی به هیچ وجه منجر به رشد نفدینگی نخواهد شد.
وی در ادامه افزود: همچنین پنجشنبه روز جهانی معلولان است. این روز را به همه توان خواهان، جامعه توان خواهان و خانواده آنها تبریک میگویم. بدون شک بهره مندی از فرصتهای برابر اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی بخشی از حقوق مسلم جامعه توان خواهان کشور است و نیز میزان سیاستگذاری، برنامه ریزی و اقدام مناسب برای این افراد سنجهای است برای دولتها و از طرفی میزان انسانی و اخلاقی بودن یک جامعه نیز به میزان احترام و رعایت حقوق فردی و شهروندی به معلولان عزیز وابسته است.
اقای ربیعی تاکید کرد: دولت مبتنی بر نظریه توانمندسازی، برنامههای خود را در هفت سال گذشته پیرامون این جامعه مدنظر داشته و پیشگیری از معلولیت یکی از برنامههای مهم دولت بوده است. بیش از ۵.۴ میلیون نوزاد و کودک ۳ تا ۶ سال مورد غربالگری شنوایی و پیشگیری از تنبلی چشم قرار گرفته و حدود ۴۰۰ هزار نفر نیز مشاوره ژنتیک دریافت کردهاند.
وی افزود: بیش از ۱۰۴ هزار واحد مسکونی به افراد دارای معلولیت واگذار شده و ۳۶ هزار واحد دیگر برای واگذاری در حال آماده سازی است. همچنین ۲۵ هزار منزل مسکونی معلولان به منظور افزایش دسترسپذیری و افزایش استقلال متناسبسازی شده است. ارائه خدمات توانبخشی مبتنی بر جامعه، بیش از ۴۸۰ هزار فرد دارای معلولیت در مناطق روستایی و محروم تحت پوشش قرار گرفتند.
سخنگوی دولت در ادامه با اشاره به اینکه دیروز روز مجلس بود و فردا سالگرد همه پرسی تاریخی قانون اساسی است گفت: این دو مناسبت نمادین نشان میدهد که اساس جمهوری اسلامی بر یک اصل بنیادین به نام انتخابات و همه پرسی استوار شده است. یعنی برخلاف اکثر نظامهای انقلابی قرن گذشته که در دل یک فضای مسلحانه و جنگی متولد شده اند حاکمیت برخاسته از انقلاب اسلامی از همان ابتدا در دل فضای انتخاباتی و همه پرسی شکل گرفت.
وی افزود: فرصت را مغتنم شمرده روز مجلس را به همه نمایندگان مجلس شورای اسلامی تبریک عرض میکنیم.
بدون تردید صندوقهای رای متضمن آرمانهای انقلاب اسلامی، امام راحل و قانون اساسی ما و نیز تداوم دهنده حضور مردم در اداره امور کشور میباشد.
اقای ربیعی گفت: ۱۲ آذر روز همه پرسی قانون اساسی یعنی این که ایران میهن قانون اساسی است. هویت ملی ما در چنین روزی با قانون اساسی عجین شد. قانون اساسی نهادی است که در تکوین آن در همه مراحل انتخاباتی و همه پرسی، همه ملت با همه رنگها و تنوعات قومی و سیاسی مشارکت کردند.
وی افزود: قانون اساسی ظرفیتهای بالایی دارد که میتواند در مواجهه با آزمونهای زمانه در معرض ظرفیت سازی قرار بگیرد. قانون اساسی کشور ما در حقیقت یک متن مردمی و یک "مردم نامه" درخشان است. این سند درخشان از همان ابتدا حاکمیت مردم بر سرنوشت خویش را یک حق الهی میداند.
اقای ربیعی گفت: قانون اساسی به این ترتیب یک بار برای همیشه به آن شبهه قرون وسطایی که میان حاکمیت مردم بر سرنوشت خویش و باور توحیدی القای تضاد میکرده پاسخ تاریخی داده است. حقوق شهروندی روح و بنیاد قاتون اساسی را تشکیل میدهد و بنابراین تدوین منشور حقوق شهروندی به تنهایی حکایت از ظرفیتهای بی بدیل این سند استوار میباشد.