سخنگوی صنعت برق گفت: براساس پایش صورت گرفته، از بین ۱۵ میلیون قبض بررسی شده از ابتدای آبان ماه، بیش از یک پنجم از مشترکان مشمول طرح " برق امید" شده اند.
وی با بیان این که این طرح تنها در میان مشترکان خانگی برق اجرا میشود، گفت: در حدود ۳۰ میلیون مشترک خانگی برق وجود دارد که تاکنون قبض برق نزدیک به ۱۵ میلیون از مشترکان پایش و مورد بررسی قرار گرفته است.
رجبی مشهدی ادامه داد: از بین ۱۵ میلیون قبض بررسی شده، در حدود ۳.۳ میلیون مشترک (بیش از یک پنجم از مشترکان) مشمول طرح برق امید شده اند.
وی با تاکید بر این که واحدهای مسکونی خالی و سکونتگاههای غیر رسمی از تخفیف ۱۰۰ درصدی بهرهمند نمیشوند، از کاهش تعداد مشترکان پر مصرف نیز خبر داد و گفت: مقایسه آمارها نشانگر آن است که سال گذشته خوش مصرفها در دوره آبان ماه، ۴۲ درصد از کل مشترکان را تشکیل میدادند، اما امسال این میزان به حدود ۵۲ درصد رسیده که این آمار نشاندهندۀ کاهش پرمصرفها است.
سخنگوی صنعت برق تصریح کرد: طرح برق امید کاملا مبتنی بر رفتار خود مشترکان تدوین شده است و اگر مشترکی در یک دوره از تخفیف صد درصدی بهای برق برخوردار شود، تنها با حفظ میزان مصرف خود در سطح الگوی تعیین شده میتواند از تخفیف دوباره بهرهمند شود.
رجبی مشهدی افزود: هدف از طرح برق امید، ایجاد انگیزه میان مشترکان برای کاهش مصارف غیرضروری است و براساس بررسیهای صورت گرفته، پتانسیلهای خوبی در منازل برای کاهش مصرف وجود دارد.
وی گفت: مشترکان میتوانند از طریق اپلیکیشین برق من و پایگاه اینترنتی شرکتهای توزیع نیروی برق سراسر کشور، اطلاعات و راهنماییهای بیشتری در خصوص چگونگی کاهش مصارف برق خود در منزل به دست بیاورند.
سخنگوی صنعت برق با بیان این که در تابستان وسایل سرمایشی و در سایر فصلهای سال سیستمهای روشنایی سهم عمده مصرف را دارند افزود: استفاده از لامپهای LED و… میتواند باعث کاهش ۱۲ درصدی مصرف برق شود.
وی با اشاره به برخی مزایای اجرای طرح برق امید گفت: هرچه از میزان مصرف بخشی خانگی کمتر شود میتواند به بخش صنعتی تزریق و باعث رونق تولید و صنعت شود.
رجبی مشهدی افزود: با مصرف هر یک کیلووات ساعت برق، حدود ۶۰۰ گرم CO۲ تولید و در فضا منتشر میشود و با توجه به بررسیهای صورت گرفته با اجرای این طرح، ۹ میلیارد کیلووات ساعت از مصرف برق کاسته شده و در ادامه از انتشار ۵ میلیون تن گاز CO۲ به فضا جلوگیری میشود که برای جلوگیری از انتشار این میزان دی اکسید کربن نیاز به کاشت ۲۳۰ میلیون درخت است (هر درخت سالانه حدود ۲۲ کیلوگرم دی اکسید کربن را جذب میکند)