در سفر اعضا کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی، بزرگترین واحد تولید کنسرو ماهی کشور در شهرستان ساوه به بهره برداری رسید.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ بزرگترین واحد تولید کنسرو ماهی کشور، در زمینی به مساحت ۷۱ هزار متر مربع و سرمایه گذاری بیش از ۷۰ میلیارد تومان در ساوه به بهره برداری رسید.
این واحد تولیدی در مرحله اول کاری برای ۲۵۰ نفر بصورت مستقیم اشتغال ایجاد کرده است که در هر شیفت کاری ۶۰ تن ماهی کنسرو ماهی خاویاری تولید میکند.
این کارخانه در حال حاضر با ۵۰ درصد ظرفیت اصلی خود مشغول فعالیت است و با تکمیل ظرفیت تا پایان سال به ۱۰۰ درصد تولید میرسد.
تولید کنسرو بادمجان و لوبیا هم از مراحل بعدی این کارخانه است که با تو لید این محصولات ۱۵۰ نفر دیگر بصورت مستقیم استغال زایی خواهدشد و تعداد نیروهای مشغول به کار در این کارخانه به بیش از ۴۵۰ نفر خواهد رسید.
راهاندازی این شرکت از حدود ۲ سال قبل کلید خورد که طی ۳ ماه اخیر بحث آزمایشی تولید انجام و امروز بعد از نهایی شدن تولیدات افتتاح شد.
رییس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی در جریان سفر به ساوه گفت: با مشکل نهادههای دامی در کشور روبهرو هستیم و در حالی که امکان تولید نیمی از نهادههای دامی مورد نیاز ما در کشور وجود دارد تنها 20 درصد از نهادههای دامی مورد نیاز در داخل تولید میشود و 80 درصد دیگر وارد میشود.
ساداتی نژاد افزود: قیمت دانههای روغنی که در داخل کشور تولید می شود هفت هزار تومان و قیمت دانههای روغنی که وارد میشود سیزده هزار تومان محاسبه می شود و این تفاوت قیمت به خاطر اقدامات مجلس است و امیدواریم دولت برای تشویق کشاورزان به تولید دانههای روغنی همچون سویا و کلزا را با قیمت مناسب از آنها خریداری کنند.
او در ادامه گفت: برای هدایت کشاورزان به سمت کشت دانههای روغنی و گندم مجلس شورای اسلامی قانون قیمت تضمینی محصولات کشاورزی را اصلاح کرده و پیش از اصلاح قیمت خرید تضمینی قیمت گندم 2هزار و 500 تومان و هم اکنون به 4 هزار تومان افزایش یافته است.
رییس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: هفته پیش قانون قیمت خرید تضمینی محصولات کشاورزی توسط ریاست جمهوری ابلاغ شد و با ایجاد شورای قیمت گذاری توسط وزیر جهادکشاورزی برای تصویب قیمت مناسبی برای دانههای روغنی و سویا معین میشود تا در سال بعد با اصلاح قانون و سیاستگذاریهای بخش کشاورزی گامی موثر به سمت گسترش و رونق تولید داخلی برداریم
ساداتی نژاد با اشاره حذف ارز ترجیحی از نهادههای کشاورزی گفت: حذف ارز ترجیحی از نهادههای کشاورزی از جمله سم و کود منجر به افزایش هزینه کشاورزی و معضلی برای کشاورزان منجر شده و اصلاح قانون قیمت محصولاتی کشاورزی میتواند عدم تخصیص ارز به کودهای کشاورزی را تا حدودی جبران کند و دیگر نیاز به تغییر قیمت کود نیست.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: قیمتگذاری دولت در خصوص خرید تضمینی کالاهای استراتژیک بسیار مهم است زیرا اگر این قیمت اقتصادی و متناسب با هزینه تمام شده برای کشاورزان نباشد، کشاورزان با در نظر گرفتن هزینه سم و کود دیگر به سمت کشاورزی و کشت محصول نمیروند.
اعضا کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی پس از افتتاح بزرگترین واحد تولید کنسرو ماهی خاویاری کشوردر ساوه از چند طرح کشاورزی، دامپروری ، آبزی پروری بازدید و با حضور در سد الغدیر ساوه در جریان ظرفیت ها و مشکلات این حوزه از شهرستان ساوه قرار گرفتند.
نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی در جلسه بررسی مشکلات کشاورزی شهرستان های ساوه و زرندیه که با حضور اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس در سالن جلسات فرمانداری ساوه برگزار شد گفت: بدلیل عدم عادلانه بودن سیستم توزیع نهادها, کشاورزان و مصرف کنندگان در حال ضرر هستند و باید با بهره گیری از روش های سیستمی مانع سود دلالان شد.
حجت الاسلام سبزی افزود: کمیسیون کشاورزی تدبیری اتخاذ کرد تا یکی از دغدغه های مهم کشاورزان برطرف شود، به گونه ای که خود کشاورزان هم در قیمت گذاری دخیل باشند.
او درخصوص سند دار کردن اراضی کشاورزی گفت: باید نتایج پیگیری های مراجع ذیربط برای سنددار کردن اراضی کشاورزی به مردم گفته شود و تعهداتی که در این زمینه صورت گرفته تسریع یابد تا اعتراضی از سوی کشاورزان متوجه متولیان امر نشود. باید تعارضات بین منابع طبیعی و کشاورزان برطرف و تصمیم گیری شود.
عضو کمیسیون مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه باید بانک های غیر تخصصی ۱۵ درصد تسهیلات خود را به بخش کشاورزی تخصیص دهند، گفت: متاسفانه هیچ کدام از بانکهای غیرتخصصی به این تعهد خود عمل نمی کنند که باید ملزم به عمل به تعهدات خود باشند. تسهیل در پرداخت تسهیلات کشاورزی ضروری است و عدم تحقق تعهدات چالش نقدینگی را برای کشاورزان بوجود آورده است.
او خواستار تسریع در ورود سرمایه گذاران برای ایجاد صنایع تبدیلی با توجه به ظرفیت بالای ساوه و زرندیه شد و افزود: نبود پایانه صادراتی انار در قطب تولید انار جهان یک معضل بزرگ برای ساوه است که باید سازوکار لازم برای استقرار پایانه صادراتی انار اندیشیده شود.
نماینده ی مردم ساوه و زرندیه در خانه ی ملت همچنین خواستار ایجاد شهرک های گلخانه ای برای اشتغالزایی و توسعه مکانیزاسیون در بخش کشاورزی شد و افزود: توسعه کشت گلخانه ای علاوه بر تقویت تولیدات کشاورزی، مصرف بهینه در مصرف آب زمینه اشتغالزایی بیشتر را فراهم خواهد کرد.
نماینده مردم خمین در مجلس شورای اسلامی هم در این جلسه با اشاره به موضوع تفکیک و خرد شدن اراضی کشاورزی، گفت: در زمان اجرای قانون اصلاحات اراضی قرار بود بحث شرکت های زراعی اجرایی شود و اراضی به این صورت در اختیار مالکین نباشد که بعد از یک دوره زمین ها به شدت خرد شود و یک دوره دیگر که بگذرد اساسا هیچ زمینی برای کشاورزی باقی نماند، در این شرایط هرگونه سرمایه گزاری در این عرصه در واقع مصداق هدر دادن سرمایه است مگر اینکه برای این عرصه چاره ای اندیشیده شود.
نظری افزود: در بحث محدودیت کودهای فسفاته در کشور، بعد از سال ها مجوز خرید ۲۰۰ میلیون تن خاک فسفاته از سوریه، اخذ شده که در حال وارد شدن است و در سنوات آتی این مشکل به صورت اساسی رفع خواهد شد .
او اضافه کرد: درخصوص مشکل نهاده ها و ارز ۴۲۰۰ تومانی، جمع بندی کمیسیون کشاورزی بر این است که در حوزه تخصیص ارز 4200 تومانی به نهاده ها از آن جهت که به دست کشاورز نمی رسد و رانت ایجاد می کند، چاره اساسی، حذف این ارز است و اگر دولت به دنبال کمک در این حوزه است این کمک را به مصرف کننده برساند نه به وارد کننده. هر جا که این اختلاف ایجاد می شود قطعا سوءاستفاده هم خواهد بود و نمی توان این قضیه را با ابزار بگیر و ببند مدیریت کرد.
نماینده مردم خمین در مجلس شورای اسلامی صادرات مازاد محصولات کشاورزی را از مشکلات اساسی عنوان کرد و با بیان اینکه این حوزه حساب و کتابی ندارد و کشور در این بخش عملا فلج است، گفت: واردات بی رویه و بی موقع دیگر مشکل کشاورزان است و مدیریت واردات می تواند تغییر جدی در این حوزه ایجاد کند.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان مرکزی هم در این جلسه گفت: استان مرکزی در تنوع، میزان و جایگاه اثر بخشی تولیدات کشاورزی در زمره 10 استان برتر کشور است. این استان کمتر از دو درصد جمعیت کشور را دارد، اما بیش از سه درصد محصولات کشاورزی کشور در این استان تولید می شود و در اکثر محصولات، مازاد نیاز استان تولید می شود.
آنجفی بیان کرد: در برخی محصولات، استان مرکزی برند ملی دارد برای مثال تولید انار در 12 هزار هکتار سطح زیر کشت و بیش از 150 هزار تن که رتبه های اول و دوم کشور مربوط به استان مرکزی است و صادرات پسته ارگانیک با 13 هزار هکتار مختص زرندیه است. در حوزه شهرک های گلخانه ای با شهرک گلخانه ای آوه به عنوان بزرگترین شهرک گلخانه ای کشور، استان برتر است و افزون بر 90 درصد ماهیان زینتی در استان مرکزی در شهرستان های اراک، محلات و خمین انجام می شود.
او افزود: کشت 200 هکتار سبزی و صیفی، رتبه سوم تولید گوشت قرمز کشور، تولید سالانه 70 هزار تن مرغ در استان که 30درصد آن مازاد بر تولید است، برخورداری از ظرفیت تولید 380 هزار تن شیر، ارتقای رتبه 12 به هشتم کشور در تولید گندم و توسعه کشت گیاهان دارویی از مزیت های استان مرکزی است.
ارایه راهکار در خصوص تغییر کاربری ها و تعیین تکلیف در اراضی ملی، پیگیری اختصاص 700 لیتر پساب آب تهران برای صنایع شهرستان زرندیه، اختصاص اعتبار لازم برای احیا قنوات کشاورزی، ارایه الگوی کشت متناسب با شرایط اقلیمی، ارایه تسهیلات برای ایجاد خدمات مکانیزه ی کشاورزی با سود 15 درصد، استقرار ایستگاه تحقیقات انار و اولویت قرار دادن رودخانه قره جای در مرکز کشور از مهمترین موضوعات مطرح شده در این نشست بود.
پیگیری ها و نیازمندی های حوزه کشاورزی شهرستان ساوه و زرندیه مقرر شد تا دو هفته ی آینده در کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی با حضور مسولین کشوری و استانی بررسی و تصمیم گیری شود.