مطالعات مختلف نشان داده است که سیر می تواند به آرامش و گشاد شدن سرخرگ ها، پیشگیری از لخته شدن خون، بهبود گردش خون و کاهش کلسترول کمک کند.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز مهاباد؛ سرطان، دیابت، بیماری آلزایمر، و بیماریهای تنفسی همگی می توانند برای انسان مرگبار باشند. اما تقریبا یک قرن است که بیماری قلبی در صدر فهرست دلایل مرگ و میر انسانها قرار گرفته است.
بیماری قلبی، شامل حملات قلبی، سکته مغزی، و نارسایی احتقانی قلب هر ساله جان افراد بسیار زیادی را در سراسر جهان می گیرد.
از این رو، ده نوع یا بیشتر از داروهایی که برای درمان پرفشاری خون، گشاد شدن رگ های خونی، پیشگیری از لخته شدن خون و به طور کلی پیشگیری از حمله قلبی یا سکته مغزی مرگبار استفاده می شوند، چندان جای شگفتی ندارد.
تغذیه نقشی کلیدی در پیشگری از بیماری قلبی ایفا می کند و سیر بعنوان یک ماده غذایی برای بهبود بیماریها به گذشته های بسیار دور باز می گردد.
مصریان باستان، یونانی ها، چینی ها، ژاپنی ها و هندی ها از آن برای بهود زخم ها، افزایش استقامت بدن و آرامش معده استفاده می کردند.
امروز، حداقل 900 مطالعه فواید سلامت مختلف این ماده غذایی گیاهی را تأیید کرده اند.
سیر،ماده غذایی نجات بخش است و در بسیاری از دستورالعمل های غذایی در سراسر جهان از جایگاه ویژه ای به عنوان یکی از مواد تشکیل دهنده اصلی برخوردار است. این در شرایطی است که فواید و خواص سلامت سیر به واقع شگفت انگیز هستند. پژوهشگران تأیید کرده اند که سیر توانایی نابودی ابرباکتری های مقاوم در برابر آنتی بیوتیک را دارد که سالانه جان افراد بسیاری را می گیرد.
مطالعات مختلف نشان داده اند که سیر می تواند به آرامش و گشاد شدن سرخرگ ها، پیشگیری از لخته شدن خون، بهبود گردش خون و کاهش کلسترول کمک کند.
اما سیر کهنه خطر بیماری قلبی بیشترکاهش می دهد زیرا عصاره سیر کهنه که به نام «کیولیک (Kyolic) نیز شناخته می شود از سیری تهیه می شود که عطر و طعم قوی و تند خود را از دست داده است.
هرچه سیر کهنهتر باشد محتوای ترکیبی مبتنی بر سولفور به نام «اس-آلیل سیستئین (S-Allyl cysteine) در آن بیشتر است که راحت تر توسط بدن انسان جذب می شود و یک آنتی اکسیدان قوی نیز است که به پیشگیری از التهاب کمک کند.
مصرف سیر کهنه به شکل کپسول می تواند مؤثرتر از جویدن حبه های سیر باشد و البته قورت دادن آن نیز راحتتر است.
سیر همچنین فشار خون را کنترل می کند و به نظر می رسد ترکیبی به نام اس-آلیل سیستئین موجود در سیر کهنه می تواند تولید نیتریک اکسید را بهبود می بخشد که ماهیچه ها را شل می کند، سرخرگ ها را گشاد کرده و از این رو، فشار خون را کاهش می دهد.