بهتر است بدانید که روش کلی برای آبیاری گیاهان آپارتمانی در واقع به این شکل میباشد که بایستی به گیاه خود به اندازه آب بدهید که تمام سطح خاک خیس شود و گیاه آب مورد نیاز خود را به صورت کامل دریافت کند.
عوامل تاثیرگذار در آبیاری گیاه آپارتمانی:به طور کلی چنانچه درجه حرارت محیط و شدت نور به هر دلیلی در آپارتمان بیشتر شود مسلما نیاز گیاه به آب بیشتر خواهد شد و به طور کلی گیاهانی که در گلدانهای کوچک رشد میکنند و یا برای مدتی خاک یا تعویض گلدان انجام نشده است نسبت به سایر گیاهانی که در گلدانهای بزرگ میباشند و یا خاک بسترشان تعویض شده نیاز به آب بیشتری دارند. از آنجایی که در فصول گرم سال از جمله تابستان سرعت تبخیر آب خاک گلدان بسیار زیاد است بایستی اندکی به میزان آبیاری آن افزوده شود و حتی دوره آبیاری در این مدت زمان بیشتر شود تا گیاه دچار کمبود آب نشود. به طور کلی گیاهان گوشتی و کاکتوسها اغلب به فواصل آبیاری بیشتری نسبت به گونههای دارای برگهای نازک مانند حسن یوسف نیاز دارند. بهتر است بدانید که در واقع هرچه گیاهان دارای برگهای پهن و بزرگ تری باشند و از سرعت رشد بیشتری برخوردار باشند دفعات آبیاری آنها نیز بایستی بیشتر شود.
نکات مهم در مورد آبیاری گیاهان فضای آپارتمان:- توصیه میشود برای آبیاری حتما از آبی که سرد نبوده و دمای آن با درجه حرارت محیط یکسان و کلر آن نیز خارج شده استفاده نمایید.
- به طور کلی درجه حرارت محیط اطراف گیاهان، جنس گلدان، فصل و نوع خاک بستر نقش مهمی در تنظیم روند آبیاری خواهد داشت.
- توجه داشته باشید که جمع شدن آب در زیرگلدانی بسیار مضر خواهد بود و آب اضافی باید به سرعت تخلیه شود و توصیه میشود هر چند ماه یک مرتبه از گیاه خود اطمینان حاصل نمایید که آب از سوراخ تحتانی گلدان به آرامی خارج شود.
- به طور کلی یکی از نشانههای اولیه افراط در روند آبیاری زرد شدن برگهای تحتانی مانند دیفن باخیا و در برخی از گیاهان دیگ مانند لیندا لخت و شل شدن برگها اتفاق خواهد افتاد و به این نکته توجه داشته باشبد که افراط در روند آبیاری میتواند علت مرگ بیشتر گیاهان آپارتمانی شود.
-توصیه میشود که حتما سطح خاک گلدان را هنگام آبیاری به صورت یکسان خیس کنید و از آبیاری نقطهای جلوگیری نمایید.
- بهتر است بدانید که آبیاری بیش از حد میتواند منجر به کمبود اکسیژن خاک، رنگ پریدگی، زرد شدن برگها و ریزش آنها شود.
- همچنین استفاده از اسفنجهای نم دار برای کشیدن بر روی برگها و زیر برگها نیز توصیه میشود تا آسیبی به برگها وارد نشود.
- به طور کلی نیاز آبی گونههای زینتی در فصول پاییز و زمستان به دلیل ورود به دوره رکود و کم شدن شدت تبخیر و تعرق به ۲۵ الی ۳۰ درصد نیاز ایام دیگر سال خواهد رسید.