گیاهان خانگی
علل زرد شدن برگ گیاهان
همه عللی که باعث زرد شدن برگ گیاهان آپارتمانی میشوند را در این مطلب بخوانید.
زرد شدن برگهای گیاه ممکن است به بروز مشکلاتی در گیاه اشاره داشته باشد.
به گزارش گروه وب گردی
خبرگزاری صدا و سیما، هنگامی که از گیاهان مراقبت میکنید، چه گیاهان تان آپارتمانی و داخل منزل باشد چه گیاهان باغ و باغچه ای، گاهی متوجه میشوید برگهای گیاهان ناگهان زرد شده است. زرد شدن برگهای گیاه ممکن است به بروز مشکلاتی در گیاه اشاره داشته باشد. علت زرد شدن برگها چند دلیل میتواند داشته باشد که در اینجا به آنها اشاره میکنیم:
آب دهی خیلی کم:
یکی از دلایل زرد شدن برگهای گیاه این است که آب کافی دریافت نمیکند. اگر گلدانتان برگهایش زرد شده است، خاک آن را بررسی کنید و ببینید خشک است یا نه. اگر تمامی خاک گلدان خشک است، علت زرد شدن برگهای گیاهتان همین است و راه حل آن تنها آب دهی کافی به گیاه است. گلدان را حتما در ظرف (زیر گلدانی) بگذارید تا آب اضافی که به گیاه میدهید، داخل زیر گلدانی جمع شود و ریشهها بتوانند هنگام نیاز آب بیشتری دریافت کنند.
آفت حشرات:
در صورتی که هنوز نمیدانید چرا برگهای گیاهتان زرد شده است و مطمئن هستید مشکل آن کم آبی نبوده است، باید بررسی کنید نوعی حشره یا آفت در گیاه وجود دارد یا خیر. آفتها و حشرات گوناگونی وجود دارند که به گیاه آسیب میرسانند. ممکن است گیاه شما نیز به نوعی آفت دچار شده و به این روز افتاده باشد.
مواد آفت کشی وجود دارند که استفاده از آنها برای گلدانهای خانگی بی خطر است و گیاه شما را از آفت میرهاند، اما در صورتی که حیوان خانگی دارید، مراقب باشید به واسطه تماس با گیاه بیمار نشود. روغن چریش یکی از بی خطرترین آفت کشها است که برای شما، کودکان کم سن و حیوانات خانگی تان خطری ندارد.
زردی یا کلروز:
علت زردی برگهای گیاه میتواند وضعیت ناهنجاری به نام کلروز باشد. کلروز به وضعیتی گفته میشود که برگها رنگدانه سبز خود به نام کلروفیل را از دست میدهند و زرد میشوند. دلایل مشخصی برای زرد شدن برگهای گیاه به علت کلروز وجود دارد.
کمبود مواد مغذی یا مشکلاتی در ریشه گیاه:
علت زرد شدن برگهای گیاه میتواند آسیب دیدن ریشهها باشد. همچنین شرایطی که ریشهها در گلدان خیلی به هم چسبیده و تنگاتنگ هستند و نیز شرایط کمبود مواد مغذی میتواند منجر به زرد شدن برگها شود.
این مشکلات را میتوان با تغییر گلدان یا افزودن کود به خاک گیاه حل کرد. گاهی اوقات ریشه گیاهانی که برگ هایشان زرد شده است، از سوراخ ته گلدان بیرون زده اند که در این حالت باید گلدان آن را که در واقع برای گیاه کوچک شده، عوض کرد. گاهی همین کار ساده کافی است و ریشههای آسیب دیده و یا در هم گره خورده نیز مشکل شان با این کار حل میشود.
برای جای دادن گیاه در گلدان دوم، باید از گلدان بزرگتری استفاده کنید و حتما از خاک تازه استفاده کنید، اما مقداری از خاک پیشین گیاه در اطراف ریشه را بگذارید بماند. وقتی گلدان گیاه را عوض کردید، به گیاه آب بدهید و حتما به دقت گیاه را تحت نظر بگیرید تا ببینید بهبودی مشاهده میشود یا خیر. وضعیت گیاه باید ظرف یک تا دو هفته بهبود یابد.
عدم دریافت نور خورشید:
یکی دیگر از دلایل زرد شدن برگهای گیاه، میتواند عدم دریافت نور خورشید باشد. در صورتی که مشکل گیاهتان این است، با انتقال گیاه به مکانی که آفتاب کافی دریافت کند، مشکل رفع میشود.
از دلایل زرد شدن برگهای گیاه، میتواند عدم دریافت نور خورشید باشد
هنگامی که شما عامل زرد شدن برگها را واکاوی میکنید، میتوانید به سرنخهای جدیدی برسید. کمبود مواد مغذی تنها دلیل زرد شدن برگهای گیاه نیست. به طور مثال کمبود نیتروژن و پتاسیم بیشتر در برگهای قدیمی خودشان را نشان میدهند. این در حالی است که کلروز نیتروژن در تمام نواحی برگها و و رگههای آن نسبت یکنواختی دارد.
اما کلروز پتاسیم تمایل دارد از لبه برگها شروع شود و حتی در بین رگهای برگ تشکیل شود. زرد شدن برگهای جدید میتواند به دلیل کمبود آهن و کلسیم باشد. زرد شدن حاصل از کمبود آهن بیشتر در برگهای جوان با رگهای کوچک نمایان میشود.
برخلاف کمبود مواد مغذی در گیاه که معمولا به شکل کامل متقارن و منظم در کل گیاه دیده میشود. مشکلات حاصل از آفت زدگی گیاه بطور معمول کاملا نامتقارن بوده و ممکن است هر بخش از گیاه تان را درگیر کند.
وجود مشکل در شاخ و برگ گیاه میتواند ناشی از حمله حشرات و حتی برخی بیماریهای قارچی، باکتریایی باشد. در برخی از موارد آسیب دیدگی گیاهان توسط حشرات میتواند منجر به زرد شدن برگ گیاه شود. شما میتواند با روشهای غیر سمی مثل استفاده از گیاهان مقاوم در برابر آفات، روغن نباتی برای به دام افتادن حشرات، استفاده از حشره کشهای آلی که بی خطر بوده و خاصیت تجزیه شدن در خاک را دارند استفاده کنید.
سلام
من در مورد کلرز و نکروز شدن برگ درختان شهر تبریز به 10 منطقه شهرداری تبریز نامه نوشتم و حتی در این مورد به سازمان جهاد سازندگی و کشاورزی مراجعه کردم که گفتند باید با رئیس سازمان هماهنگ کنم تا با شهرداری تبریز در این مورد مکاتبه کنند . مورد آنقدر سریع و فوری ست می ترسم این مکاتابات طولانی باعث از بین رفتن درختان شهرم می شوند . من اطلاعی ندارم که در سایر شهرهای کشورم نیز این مشکل هست یا نیست اگر در داخل شهرتان مشکلی برای درختان شهرتان به وجود آمده است . خواهش می کنم به شهرداری منطقه خودتان گوشزد کنید کافیست یک شهرداری اقدام به درمان و کمک به درختان کند . بقیه شهرداری های کشور هم یاد می گیرند . با تشکر فراوان محمد محمودی