به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاری صداوسیما از آنکارا؛ اجرای محدودیتهای کرونایی و بعضا مقررات قرنطینهای گسترده و طولانی مدت علاوه بر اینکه نتوانسته جلوی شیوع کرونا را در این کشورها بگیر بلکه اوضاع اقتصادی و معیشتی آنان را با مشکل مواجه کرده است.
یونان با ۱۰۹۶۵۵ مبتلا و ۲۶۰۶ قربانی کرونایی در روزهای گذشته شاهد اعتراضات گسترده مردمی به محدودیتهای کرونایی بوده است.
صدها تن از مردم یونان در اعتراض به محدودیتهای کرونایی که سبب کسادی کسب و کار، بیکاری و یا سختی معیشتشان شده، راهپیمایی کردند.
موج تازهای از شیوع کووید۱۹ در یونان آغاز شده و به همین سبب دولت قصد دارد قرنطینه کامل که هفتم دسامبر به پایان میرسد را بمدت یک هفته تمدید کند.
شهروندان یونان بدنبال وضع محدودیتهای کرونایی که از ماه نوامبر آغاز شده باید برای هر بار خروج از منزل دلیل و زمان خروج خود را با ارسال پیامک مشخص کنند و منتظر دریافت چراغ سبز مقامات بهداشتی و شهری باشند.
صنعت گردشگری یونان که حدود ۲۰ درصد از اقتصاد این کشور را تشکیل میدهد، این روزها با شیوع ویروس کرونا شرایطی مشابه بحران اقتصادی یک دهه پیش را تجربه میکند.
کارشناسان هشدار داده اند که کاهش چشمگیر گردشگران در یونان میتواند دستاوردهای اقتصادی و مالی تحمل سیاست ریاضت اقتصادی طی یک دهه اخیر را نابود کند. اتحادیه اروپا نیز پیش بینی کرده که اقتصاد یونان در سال ۲۰۲۰ به دلیل تبعات اقتصادی ویروس کرونا ۹.۷ درصد کوچک شود.
دولت یونان اخیرآ متهم شده که برای جلب گردشگران خارجی در مورد آمار موارد ابتلا به ویروس کرونا در مناطق محبوب گردشگران، لاپوشانی کرده است.
بلغارستان با ۱۵۲۰۰۰ مبتلا و ۴۳۴۷ جانباخته کرونایی هم در وضعیت مشابه یونان قرار دارد، گفته میشود بدلیل بحرانی شدن وضعیت کرونا در این کشور انتخابات زودهنگام پارلمانی که قرار بود در ماه مارس ۲۰۲۱ برگزار شود قرار است دو ماه به تعویق بیافتد.
محدودیتها و مقررات سختگیرانه کرونایی در بلغارستان بحدی است که بویکو بوریسوف، نخست وزیر بلغارستان یکبار به دلیل نداشتن ماسک هنگام ورود به یک کلیسا جریمه شده است.
رومانی با ۴۹۲ هزار مبتلا و۱۱۸۰۰ جانباخته از نظر شمار افراد مبتلا به ویروس کووید-۱۹ در بین کشورهای اروپایی در رتبه دوم قرار دارد، با گسترش شدید این بیماری روبروست.
با آغاز موج دوم شیوع بیماری کووید ۱۹ و افزایش چشمگیر موارد ابتلا به ویروس، اغلب شهرهای رومانی اقدامات سختگیرانهای را در پیش گرفته و بعضی نیز وضعیت قرنطینه اعلام کردهاند.
هفته گذشته مقامات محلی بخارست پایتخت رومانی شهر را به طور کامل به حالت قرنطینه درآوردند و مشابه با ماههای اول ظهور ویروس کرونا، تردد در سطح شهر و رفت و آمد به بخارست را ممنوع کردند. مقامات محلی کلوژ نپوکا دومین شهر بزرگ و پرجمعیت رومانی نیز پس از افزایش شدن آمار کرونایی و با پیروی از تصمیم پایتخت، چند روز آینده را وضعیت اضطراری اعلام کرده اند.
مقررات در رومانی بحدی سختگیرانه است که لودویک اوربان نخستوزیر این کشور به دلیل زیرپاگذاشتن مقررات کرونایی و کشیدن سیگار در فضای بسته و نزدن ماسک ۳ هزار لِئو (۶۲۰یورو) جریمه شده است.
قبرس جنوبی با ۱۰۲۰۰ مبتلا و ۴۸ فوتی در وضعیت مشابهی بسر برده و پروتکلهای بهداشتی جدیدی از جمله تعطیلی رستورانها، اماکن تفریحی، بستن سالنهای ورزشی و .. را بمورد اجرا گذاشته است.
وزیر بهداشت قبرس اعلام کرده که این مقررات در کنار محدودیتهای پیشین تا پایان سال ۲۰۲۰ ادامه خواهد داشت و با توجه به شرایط شیوع کووید۱۹ ممکن است در سال ۲۰۲۱ نیز اجرا شود.
بخش شمالی قبرس هم تا کنون ۱۱۳۸ مبتلا و پنج جانباخته کرونایی داشته و محدودیتهای مشابهی را اجرا میکند.