ایجاد صندوقهای مالی خرد برای اشتغال توانخواهان روستایی
امسال تاکنون ۵۱ صندوق مالی خرد در چهارمحال و بختیاری برای اشتغال توانخواهان روستایی ایجاد شده است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز چهارمحال و بختیاری، مدیرکل بهزیستی استان با اشاره به معلولیت ۳۲ هزار و ۶۸۳ نفر در استان، گفت:تاکنون ۵۱ صندوق مالی خُرد با همکاری صندوق کار آفرینی امید برای اشتغال توانخواهان روستایی با تعداد ظرفیت ۹۵۰ نفر ایجاد شده است.
نرگس عسگری گفت: ارائه خدمات توانبخشی به معلولان مناطق روستایی از شناسایی تا بازتوانی معلولان، ایجاد کارگاه تولیدی، تاسیس شرکت تعاونی فراگیر، ایجاد صندوق اشتغال ویژه معلولان، ایجاد صندوقهای مالی خرد در مناطق روستایی، تاسیس گروههای خودیار در مناطق روستایی، توانمندسازی معلولان در مناطق روستایی، ایجاد اشتغالهای استاد شاگردی از برنامههای اولویت در دست اجراست.
عسگری افزود:هم اکنون چهار هزار و ۳۸۴ نفر از معلولان استان را معلولان بینایی تشکیل میدهند که از این تعداد هزار و ۸۰۵ نفر زن و ۲ هزار و ۵۷۹ نفر مرد هستند.
وی گفت:برای حمایت از معلولان بینایی در استان خدماتی از جمله اعطای کمک وسیله توانبخشی، کتاب بریل، عصای نابینایان، کمک هزینه ایاب و ذهاب، پرداخت شهریه و کمک هزینه درمان پرداخت میشود.
عسگری همچنین، تعداد معلولان جسمی و حرکتی استان را ۱۳ هزار و ۸۷۰ نفر اعلام کرد و گفت: ۶ هزار و ۷۹ نفر زن و هفت هزار و ۷۹۱ نفر مرد و تعداد معلولان ناشنوا استان چهار هزار و ۶۵ نفر است، که از این تعداد هزار و ۵۷۷ نفر زن و ۲ هزار و ۱۵۶ نفر مرد هستند.
مدیرکل بهزیستی چهارمحال و بختیاری تعداد معلولان ذهنی استان را ۶ هزار و ۷۶۲ نفر برشمرد و گفت: از این تعداد ۲ هزار و ۴۳۶ نفر زن و چهار هزار و ۳۲۶ نفر مرد و سه هزار و ۸۰۲ نفر بیمار روانی زیر پوشش این نهاد هستند، که از این تعداد هزار و ۵۵۵ نفر مرد و ۲ هزار و ۲۴۷ نفر زن هستند.
عسگری، تعداد معلولان صوتی و گفتاری در استان را ۴۲۴ نفر اعلام کرد و گفت: از این تعداد ۱۶۸ نفر زن و ۲۵۶ نفر مرد است و براساس نسبت نوع معلولیت نسبت به کل جمعیت استان ۴.۶ درصد بینایی، ۱۳.۶۲ درصد جسمی و حرکتی، ۳.۷۶ درصد شنوایی، ۶.۴ درصد ذهنی، ۳.۲۲ درصد را بیماران روانی و ۳۳صدم درصد را گفتاری و صوتی تشکیل میدهند.
مدیرکل بهزیستی چهارمحال و بختیاری گفت: ۹۵ مرکز توانبخشی از جمله مراکز روزانه، شبانه روزی، خدمت در منزل و توانبخشی مبتنی بر جامعه در استان فعال است که به پنج هزار و ۲۸۷ نفر دارای معلولیت خدمات ارائه میدهند.
عسگری افزود: ۲ هزار و ۸۴ معلول در استان در مراکز روزانه، ۶۷۰ نفر در مراکز شبانهروزی و هزار و ۶۲۶ نفر ازخدمات در منزل و ۴۳۸ نفر مراقبت در منزل بهرهمند میشوند.
به گفته وی، تحویل وسایل کمک توانبخشی به معلولان ویلچر، عصا، تشک مواج، سمعک، باطری سمعک، تخت بیمار، کپسول اکسیژن، کمک به کاشت حلزون و بهبود شنوایی، کمک به تهیه وسایل و اندام مصنوعی (ارتز پروتز)، خرید خدمات توانبخشی از کلینیکهای تخصصی، کمک به بیماران متابولیک، ارائه حق پرستاری معلولان ضایعه نخاعی، تامین اقلام بهداشتی معلولان ضایعه نخاعی و بسترگرا، به جامعه هدف ارائه میشود.