به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاري فرانسه، در پی برگزاری نخستین روز نشست گروه نفتی اوپک پلاس متشکل از سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) و شرکای غیر عضو آن، بهای نفت در پایان معاملات بازار نیویورک کاهش یافت.
بهای نفت خام سبک برنت دریای شمال، که از آن به عنوان یکی از مهمترین مراجع قیمت گذاری نفت داد و ستد شده در بازار اروپا استفاده میشود برای تحویل در ماه ژانویه با یک و ۲۲ صدم درصد کاهش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، به ۴۷ دلار و ۵۹ سنت رسید.
بهای هر بشکه نفت خام سبک و شیرین (وست تگزاس اینترمیدییت) هم که برای قیمت گذاری نفت مصرفی آمریکا، به کار برده می شود برای تحویل در ماه ژانویه با چهار صدم درصد کاهش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، به ۴۵ دلار و ۳۴ سنت رسید.
طی ماه نوامبر امسال بهای دو شاخص عمده نفتی جهان، یعنی نفت خام سبک برنت دریای شمال و نفت خام سبک و شیرین شاخص نیویورک، حدود ۲۷ درصد افزایش یافت.
سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) و شرکایش غیر عضو آن، به ویژه روسیه که در چارچوب اوپک پلاس { OPEC+} یک گروه نفتی را تشکیل داده اند در نشست روز گذشته خود تصمیم گرفتند مذاکرات و رایزنیهای خود درباره توافقنامه محدود سازی تولید و صادرات نفت به منظور تثبیت قیمت نفت در بازار جهانی را به امروز موکل کنند.
طبق توافقی که کشورهای تولید کننده نفت گروه اوپک پلاس {OPEC+} با هم کرده اند میزان کاهش تولید آنها از هفت میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه در حال حاضر، باید از اول ژانویه سال ۲۰۲۱ به پنج میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه برسد. هر بشکه نفت معادل ۱۵۹ لیتر یا ۴۲ گالن آمریکایی است.
اجرای این توافقنامه باعث شد از کاهش قیمت نفت در بازار جهانی جلوگیری شود. اعمال محدودیتهای قرنطینهای برای مهار بیماری همه گیر ویروس کرونا ۲۰۱۹ (کووید-۱۹)، تقاضا برای نفت در سطح جهان را به شدت کاسته است و همین امر نیز باعث کاهش کشورهای قیمت نفت در بازار جهانی شده است.
بیورنار تونهوگن (Bjornar Tonhaugen) از شرکت ریستاد انرجی Rystad Energy در تحلیل و تفسیر خود از اوضاع حاکم بر بازار نفت میگوید: بیشتر کارگزاران و سرمایه گذاران بازار نفتی تقریبا به این باور رسیده اند که تعویق افزایش تولید نفت اوپک امری قطعی است که فقط در مذاکرات و رایزنیهای امروز کشورهای تولید کننده نفت حالت رسمی به خود گیرد.
این کارشناس افزود چیزی که به روشنی آشکار شده است اینکه اعضای اوپک از چشم انداز تعویق افزایش سهمیههای کاهش راضی نیستند و از متحدان غیر عضو اوپک گلایه دارند که در کاهش تولید نفت همکاری لازم را انجام نمیدهند.
تمدید سه ماهه سطح کنونی تولید گزینهای است که به باور بیشتر ناظران و تحلیلگران مسائل اقتصادی و مالی محتملتر است.
تونهوگن در ادامه تحلیل و ارزیابی خود از اوضاع حاکم بر بازار نفت میگوید هنگامی که روسیه و عربستان سعودی درباره سیاستهای نفتی توافق میکند، چیزی که به نظر میرسد اکنون نیز اینگونه باشد، توانایی این را دارند که دیگر اعضای را متقاعد به قبول توافق آنها کنند. هر چند که ممکن است نشست امروز تا دیر وقت نیز به طول انجامد.