عضو کمیسیون تنظیم مقررات رسانههای صوتی و تصویری فراگیر: برای تثبیت اصول سیاستی ساترا لازم است برای آنکه قانونی شامل جرائم نقدی و غیرنقدی داشته باشد مقرراتش از طریق قانونگذاری در مجلس لازم الاجرا شود.
آقای سید احسان قاضی زاده هاشمی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگارحوزه فضای مجازی گروه علمی فرهنگی هنری خبرگزاری صدا و سیما، افزود: موضوع پیشنهادی ما برای تثبیت اصول سیاستی سازمان تنظیم مقررات رسانههای صوتی و تصویری فراگیر (ساترا)که لازم است برای آن قانونی شامل جرائم نقدی و غیر نقدی وضع شود این بود که دوستان ما در ساترا پیش نویس مختصری به مجلس ارائه دهند تا ان شاء الله بتوانیم از طریق قانون گذاری در مجلس و گذراندن مراحل قانونی در شورای نگهبان لازم الاجرا شود.
وی با اشاره به برگزاری سومین جلسه سیاست گذاری و مقرره نویسی برای سیاستهای اعمالی به سازمان تازه تاسیس ساترا و تنظیم گری برای مقررات بر حوزه صوتی و تصویری فراگیر، vodها و رسانههای کاربر محور تصریح کرد: جلسه سوم این کمیسیون سه مصوبه مهم داشت، اما نکات دیگری مانند آثار خارجی و نظام جرائمی که برای پلتفرمها قرار است طراحی شود در جلسات آینده مورد بحث و بررسی قرار میگیرد.
عضو کمیسیون تنظیم مقررات رسانههای صوتی و تصویری فراگیر در پاسخ به اینکه آیا تولید محتوای رسانههای کاربر محور هم نیاز به اخذ مجوز از ساترا دارند گفت: اگر به فعالیت شان بتوان عنوان رسانه اتلاق کرد یعنی فعالیتشان از قالب یک صفحه شخصی خارج شود و به صورت مستمر تولید محتوای خبری، صوتی و تصویری و عمومی کند و سرویسهای تصویری داشته باشد طبیعتاً در چارچوب یک سرویس ویدئویی رسانهای قرار میگیرد و ملزم به اخذ مجوز از ساتراست.
آقای قاضی زاده هاشمی افزود: قطعاً کاربر یک صفحه شخصی که بنا به شرایطی غربی برای خودش تولید محتوا میکند و گستره مخاطبان و نظام توزیعی آنچنانی ندارد متفاوت است و معیار اصلی ما اتلاق کارکرد رسانهای است.
وی با تاکید بر اینکه مقصود از رسانههای کاربر محور آنهایی است که کار رسانهای میکنند گفت: مثلا برخی از خبرگزاریها و رسانههای عمومی که دارای رسانههای صوتی و تصویری هستند و در پلتفرمهای مختلفی فعال میشوند طبعاً باید راجع به آن سرویس ویدئویی در چارچوب نظام سازمانمند صوت تصویر فراگیر اخذ مجوز کنند.