به گزارش
خبرگزاری صداو سیما،مرکز اصفهان؛استرس یکی از عوامل تأثیر گذار بر شیوه زندگی است.
رژیم غذایی متعادل و تمرین تنفس عمیق، سادهترین روشهای کنترل استرس است و مواد غذایی به واسطه ویتامینها و املاح خود سبب کاهش استرس میشوند.
در واقع عوامل متعددی در به بوجود آمدن اضطراب نقش داشته و راههای گوناگونی نیز برای از بین بردن آن وجود دارد که یکی از آنها خوردن برخی غذاهایی است که به کاهش اظطراب کمک میکند.
طی تحقیقات، ارتباط مستقیم تغذیه و اضطراب ثابت شده است.
مواد مغذی کنترل کننده اضطراب- کلسیم، پتاسیم، ویتامین ث موجود در میوههای مثل کیوی و پرتقال
- مروم، ملاتونین و موزیک موجود دانه ها، حبوبات، غلات و انواع سبزی دارای برگ تیره
- ویتامین E، روی موجود در مغزهای گیاهی
- سلنیوم موجود در غذاهای دریایی، جگر، قلوه، گوشت و ماکیان
غذاها، داروهای گیاهی و میوههای آرامبخش و ضد اضطراب
- ماهیها خصوصا سالمون و قزل آلا
- شربتهای لیمو، سیب، زعفران، خاکشیر، سکنجبین، بهارنارنج، گلاب و بیدمشک
- زردچوبه، بابونه، سنبل الطیب، هل، زرشک، دارچین، زعفران، نعنا، گل سرخ، ریحان، و گل گاوزبان، ماست کم چرب
- غلات کامل و حبوبات
- تخم مرغ
- هویج، کرفس، اسفناج، سیر، پیاز، گل کلم و سیب زمینی
-انبه، گلابی، نارنگی، سیب، زردآلو، موز، آناناس
- میوههای خشک از جمله انجیر
غذاهای محرک اعصاب (ایجاد اضطراب و بی قراری)- چای، قهوه و نوشابه
- شکلات
-تنقلات (چیپس و پفک)
- پیتزا و ساندویچ و غذاهای صنعتی آماده
- نمک
- غذاهای سرخ شده
- گوشت گوساله
- بادمجان، گوجه فرنگی و فلفل
توصیههای تغذیهای برای کاهش اضطراب و استرس- عسل، خرما و کشمش را جایگزین شکرهای صنعتی کنید.
- نوشیدن آب به اندازه کافی، به علت افزایش سرعت جریان خود در بدن، کارایی کلی ذهن و بدنتان را افزایش میدهد، از طرفی در کاهش استرس نیز نقش چشمگیری دارد.
- وعدههای غذایی سالم و سبک را در برنامه غذایی خود قرار دهید.
- از استعمال سیگار به شدت بپرهیزید چرا که نیکوتین باعث ایجاد اخلال در تنفس و افزایش ضربان قلب میشود که هر دو عامل کلیدی در ایجاد اضطراب هستند.
بهتر است غذاخوردن در محیطی آرامبخش و به دور از تمام دغدغههای زندگی و همه تمرکز و حواس روی غذایی که میخورید، باشد