به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صداوسيما به نقل از خبرگزاری فرانسه از لندن؛ در پایان معاملات روز کاری لندن، بهای نفت خام سبک برنت دریای شمال، که از آن به عنوان یکی از مهمترین مراجع قیمت گذاری نفت داد و ستد شده در بازار اروپا استفاده میشود برای تحویل در ماه ژانویه با ۶۷ صدم درصد افزایش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، به ۴۸ دلار و ۱۲ سنت رسید.
در معاملات الکترونیک بازار نیویورک هم بهای هر بشکه نفت خام سبک و شیرین (وست تگزاس اینترمدییت)، برای تحویل در همین ماه با ۸۳ صدم درصد کاهش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، به ۴۵ دلار و ۳۳ سنت رسید.
بهای دو شاخص عمده نفتی جهان، یعنی نفت خام سبک برنت دریای شمال و نفت خام سبک و شیرین شاخص نیویورک، در این هفته به ترتیب به ۴۹ دلار و نه سنت و ۴۶ دلار و ۲۶ سنت نیز رسید که بالاترین قیمت از هشت و نیم ماه پیش تاکنون بوده است. به عبارت دیگر بهای این دو شاخص نفت حدود ۲۵ درصد از اول ماه نوامبر تاکنون افزایش یافت.
اوژن واینبرگ، کارشناس بخش کارگزاری امور مالی و خدمات مشاوره سرمایهای کومرتسبانک آلمان، در تحلیل نوسانات معاملات امروز میگوید قیمتها در این سطح باقی خواهد ماند. زیرا کارگزاران و سرمایه گذاران بازار نفتی امیدوارند که در نشست گروه نفتی اوپک پلاس متشکل از سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) و شرکای غیر عضو آن، برای نگه داشتن سطح کاهش تولید در همین سطح تصمیم گیری کنند. گروه نفتی اوپک پلاس متشکل از سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) و شرکای غیر عضو آن، روز دوشنبه هفته پیش رو یعنی اول دسامبر برای تصمیم گیری درباره توافقنامه محدود سازی تولید و صادرات نفت به منظور تثبیت قیمت نفت در بازار جهانی نشست مجازی (ویدئوکنفرانس) خود را برگزار میکنند.
طبق توافقی که کشورهای تولید کننده نفت گروه اوپک پلاس {OPEC+} با هم کرده اند میزان کاهش تولید آنها از هفت میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه در حال حاضر، باید از اول ژانویه سال ۲۰۲۱ به پنج میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه برسد.
نیل ویلسون کارشناس شرکت مارکتس دات کام (Markets.com) در تحلیل اوضاع حاکم بر بازار میگوید: اگرچه تمدید شش ماهه توافقنامه محدود سازی تولید و صادرات نفت به منظور تثبیت قیمت نفت در بازار جهانی در روزهای اخیر میان ناظران و تحلیلگران مسائل اقتصادی و مالی سر زبانها افتاده بود، اما تعهد تمدید بیش از سه ماه بالاخره کاهش یافته است. وی افزود سه ماه تمدید اجرای توافقنامه محدود سازی تولید و صادرات نفت به منظور تثبیت قیمت نفت در بازار جهانی، به کشورهای عضو اوپک و شرکایش اجازه میدهد تا بعدا درباره تمدید بیشتر تصمیم گیری کنند.
واینبرگ در ادامه سخنان خود با اشاره به چشم انداز و سمت و سوی متزلزلی که در بخش تقاضا برای نفت در سطح جهان به علت بحران بهداشتی ناشی از شیوع بیماری همه گیر ویروس کرونا ۲۰۱۹ (کووید-۱۹) و اعمال محدودیتهای قرنطینهای برای مهار این بیماری همه گیر وجود دارد گفت اگر این کارتل هیچ تغییری در سیاستهای خود ایجاد نکند شوک فاجعه باری به بازار نفت وارد خواهد شد.