شاید زمانی که از بزرگراه امام علی (ع) تهران به سمت جنوب پایتخت حرکت میکنید، هیچگاه تصور نمیکردید که در دست راست شما یک قلعه تاریخی منحصر بفرد مربوط به ۲۳۰۰ سال پیش را مشاهده خواهید کرد.
به گزارش گروه وب گردی خبرگزاری صدا و سیما؛ شاید زمانی که از بزرگراه امام علی (ع) تهران به سمت جنوب پایتخت حرکت میکنید، هیچگاه تصور نمیکردید که در دست راست شما یک قلعه تاریخی منحصر بفرد مربوط به ۲۳۰۰ سال پیش را مشاهده خواهید کرد و شاید هم بسیاری از شهروندان آن را مشاهده کرده اند، اما از ماهیت این بنای باستانی بی اطلاع بوده اند. هر چند سفر در شرایط کرونایی امروز ممکن نيست، اما تماشای مناطق دیدنی ایران در فضای اینترنتی خالی از لطف نیست.
دژ رشکان در دوره اشکانیان ساخته شد و فرمانروایان ساسانی نیز در آن حکومت کردند. دژ رشکان از لاشه سنگ و ساروج ساخته شده و در حوالی محله صفائیه شهر ری و بر بالای یک تپه بوده که یکی از چهار دژ محافظ شهر باستانی ری است. این قلعه باستانی در زمان آل بویه بازسازی و مورد استفاده مجدد قرار گرفت، از همین رو آن را دژ فخر آباد نیز مینامند. نام گذاری که به سبب بازسازی آن توسط فخرالدوله مرسوم شده است.
ری در عصر اشکانیان پایتخت بهاره پادشاهان و همینطور یکی از اصلیترین مکانهای برگزاری آیین نوروز پادشاهان ساسانی بوده که در دوره فرمانروایی اشکانیان، ارشکیه نام داشته است. قلعه رشکان کاخها، سربازخانهها و اسلحه خانههایی در خود داشته که طبق نوشتههای تاریخی بخشهای اصلی آن تا زمان قاجار نیز بر جا بوده، اما امروزه قسمت اعظم آن از بین رفته است.
در آخرین کاوش از این مجموعه سازههای معماری کاخ سیاوش متعلق به اواخر سلسله ساسانی نیز یافت شد که امروز در موزه ایران باستان نگهداری میشود. این دژ در سال جاری نیز با اعتبار یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون ریال بازسازی شد. ساماندهی محیط پیرامونی، بازسازی پلههای ورودی و ایجاد زیرساخت از جمله فعالیتهای انجام شده در بنای تاریخی دژ رشکان است که سبب شده تا این بنای تاریخی رنگ و بویی تازه به خود گیرد. بنایی که ثبت ملی شده و در صورت رسیدگی و سامان دهی بهتر میتواند به یک قطب گردشگری بین المللی تبدیل شود.
به امید خداوند متعال، با نابودی ویروس کرونا، گردشگران عزیز از نزدیک این جاذبه گردشگری را ببینند.