به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما ؛ کارشناس مسائل سیاسی با تاکید بر شکست سخت ولیعهد این کشور برای بهره برداری از نشست گروه بیست، افزود اکنون بیشتر ملت های اروپا و آمریکا عربستان را دولت ناقض حقوق بشر می دانند.
جواد عبدالوهاب کارشناس مسائل سیاسی از لندن در گفتگو با این شبکه گفت «هدف محمد بن سلمان از برگزاری این نشست، این بود که خود را همچون فرد و مسئول عادی در جهان نشان دهد؛ به ویژه پس از آنکه وجهه اش پس از ترور جمال خاشقچی روزنامه نگار عربستانی خدشه دار شد. به همین سبب می خواست این نشست به آرامی برگزار شود؛ زیرا سازمان های بین المللی از این نشست برای نشان دادن اوضاع واقعی حقوق بشر در عربستان استفاده کردند. آن هم در حالی که بن سلمان خود را فردی نشان می دهد که می خواهد عربستان را مدرن کند و برای پیشرفت و شکوفایی این کشور تلاش می کند.
اما سازمان های بین المللی همه اقدامات، جنایت ها، تجاوزگری ها و شکنجه زندانیان را که بن سلمان به دنبال پنهان کردن آنها بود، آشکار کردند. به ویژه که افراد حاضر در زندان های عربستان چهره های معروفی برای جهان هستند. آنها شخصیت های حقوقی هستند که بیشتر آنها خواستار حقوق اولیه ملت عربستان بودند.»
از سوی دیگر، عبدالله الغامدی گفت:" «حضور کشورهای گروه بیست در این نشست هر چند به شکل ویدئوکنفرانس نشان می دهد که این کشورها در سطح زیادی به حقوق بشر اهمیت نمی دهند؛ به رغم همه تبلیغات آنها در زمینه های حقوق بشری، شاید حقوق بشر در این کشورها اجرا می شود؛ اما به اجرای حقوق بشر در دیگر کشورها اهمیت نمی دهند. برای مثال، هر نوع جنایتی که در عربستان روی می دهد، شاید این کشورها در پی وقوع آن به شکل موقتی آزرده خاطر شوند؛ اما این موضوع پس از مدتی پایان می یابد؛ به ویژه اگر منافع سیاسی و اقتصادی با عربستان داشته باشند. از سوی دیگر، پول عربستان توانست به جهان ثابت کند بسیاری از کشورهایی که مدعی آزادی، حقوق بشر و دمکراسی هستند، در برابر پول و ثروت عربستان کاری نمی کنند و برای به دست آوردن نفت این کشور، از آن حمایت و آن را تشویق می کنند.
عربستان هیچ تولید داخلی ندارد تا این اقدام به جایگاه آن ارزش دهد. عربستان مانند مرغی است که فقط تخم می گذارد. اگر تخم های این مرغ پایان یابد، عربستان هم پایان خواهد یافت.»
جواد عبدالوهاب در خصوص مرحله انتقالی در آمریکا و تاثیر آن بر عربستان گفت «
نشست برای بهبود وجهه بن سلمان مفید نبود؛ بلکه برعکس، همه روزنامه های جهان طی این روزها در خصوص حقوق بشر در عربستان سخن گفتند. وقتی که روزنامه ها در غرب دیدگاه خود را مشخص و بر موضوع مشخصی تمرکز می کنند، به واکنش مثبت افکار عمومی منجر خواهد شد.
روزنامه های مهم غرب در خصوص اوضاع حقوق بشری در این کشور سخن گفتند؛ اما به مسائلی که در نشست مطرح شد، نپرداختند. همین موضوع موجب می شود اطمینان داشته باشیم که افکار عمومی در غرب اکنون از اوضاع عربستان در زمینه نقض حقوق بشر آگاه هستند. به همین سبب، نشست گروه بیست در موضوعی که مد نظر بن سلمان بود، موفق نبود و من بر این باورم که وی با شکست واضح و روشنی مواجه شد، زیرا موضوع حقوق بشر موضوعی بود که بر این روزنامه ها در غرب و آمریکا مسلط بود. بیشتر ملت های اروپا و آمریکا عربستان را دولت ناقض حقوق بشر می دانند.»