دبیر کمیته امنیتی و انتظامی ستاد مبارزه با کرونا روند همکاری مردمی در سراسر کشور با تشدید محدودیتهای کرونایی را موفق و امیدوار کننده عنوان کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای حسین قاسمی در استودیوی گفتگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما افزود: بر اساس نگرشهای کارشناسی و علمی مشاهده بازتاب تشدید محدودیتها حداقل دو هفته زمان نیاز دارد، اما تشدید محدودیتها در استانها و شهرستانهای کشور تا این لحظه با همکاری خوبی از سوی مردم مواجه بوده است.
او ادامه داد: در بدو اجرای طرح تشدید محدودیت ها، در برخی مواقع عدم همکاری بعضی افراد و کسبه طبیعی میباشد از سویی ممکن است اطلاع رسانی در برخی صنوف به درستی انجام نشده باشد و این روند با ابهاماتی همراه شود که پس از تفهیم و توضیح تکمیلی، آن دسته از صنوف که از محدودیتها تبعیت نکرده اند توجیه و همکاری لازم را به عمل آورند.
دکتر قانعی رئیس کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا در سوی دیگر استودیو با بیان اینکه بیش از ۱۵۰ مورد از مطالعاتی که مجوز اخلاق دریافت کرده اند به داروهای گیاهی و طب سنتی مربوط میشود افزود: وزارت بهداشت همزمان با دیگر داروها به داروهای گیاهی و طب سنتی هم مجوز فعالیت و انجام تست بالینی ارائه کرده است این مطالعات پس از تست بالینی باید به کمیته بیاید و ثبت شواهد نماید و میزان موفقیت و اثرگذاری داروها را بیان کند.
او ادامه داد: از لحاظ کرونا، در حال حاضر اکسیژن، داروی کورتون و ضد انعقاد قطعاً مرگ را کاهش میدهد و اصل شواهد به این سه مورد ختم میشود از سوی دیگر حدود ۸۵ الی ۹۰ درصد مردم هم در جامعه یا با استامینوفن و یا ترکیبات داروهای گیاهی بهبود یافته اند. این داروها در حقیقت تسکین دهنده آرام و امراض مردم میباشد، زیرا بیماری به خودی خود روند کاهشی و درمانی دارد.
آقای قانعی گفت: تا این لحظه به این مهم دست یافته ایم که با کاستن از التهابات ریه میتوانیم مرگ را کاهش دهیم، ولی در تمام اقدامات انجام شده در کل کشور دریافتیم که داروهایی از قبیل رِمدِسیویر، کلترا و ... نتوانستند در فاز اول کرونا از التهابات بیماری بکاهند.
او افزود: اگر در کشور بودجهای برای مقابله با کرونا در نظر گرفته شده باید ابتدا صرف تهیه اکسیژن بیماران شود، مراقبت مؤثر از بیماران در مرحله دوم اهمیت و التزام قرار دارد در نهایت استفاده از کورتون در کاهش التهاب بیمار اثر مثبتی به جای گذاشته که در جایگاه سوم اهمیت، باید مورد توجه قرار گیرد.
جریمه یک میلیون تومانی برای خودروهای شخصی با پلاک غیر بومی به شهرهای نارنجی و قرمز
دبیر کمیته امنیت و انتظامی ستاد مقابله با کرونا گفت: ورود خودروهای شخصی با پلاک غیر بومی به شهرهای نارنجی و قرمز ممنوع و تا 1 میلیون تومان جریمه دارد.
آقای حسین قاسمی در خصوص اوضاع محدودیت تردد خودروها در شهرهای با وضع قرمز و نارنجی افزود: ورود خودروهای شخصی با پلاک غیر بومی به شهرهای نارنجی و قرمز ممنوع است و در صورت رعایت نکردن این محدودیت در شهرهای نارنجی هر 24 ساعت یک بار 500 هزار تومان و در شهرهای قرمز به ازای هر 24 ساعت 1 میلیون تومان جریمه در نظر گرفته شده است.
او ادامه داد: در سوی دیگر، ورود خودروهای شخصی با پلاک بومی شهرهای نارنجی، قرمز به سایر شهرها هم ممنوع است و میزان جریمه هم همان 500 هزار تومان و 1 میلیون تومان برای شهرهای نارنجی و قرمز می باشد.
آقای قاسمی به محدودیت تردد خودرویی ما بین ساعت 21 الی 4 بامداد در شهرهای قرمز رنگ اشاره کرد و افزود: در صورت مشاهده هرگونه عدم رعایت، متخلفین 200 هزار تومان جریمه خواهند شد در این مدت اگر فردی ضرورت به تردد دارد باید از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده نماید.
دکتر قانعی رئیس کمیته علمی مقابله با کرونا در سوی دیگر استودیو در خصوص تفکر رسیدن ایمنی جمعی گفت: تا این لحظه کسی (رسیدن به ایمنی جمعی) را بر پایه مطالعات علمی پیشنهاد یا توجیه نکرده و هر وقت صحبتی از پیشگیری شده یا نگاهی به ابتلای گله ای به وجود آمد به هزینه های مالی و جانی فراوان رسیده ایم و البته این هزینه ها جبران ناپذیر و نشدنی است.
آقای قاسمی در خصوص نظارت بر اجرای طرح جامع محدودیت حضور کارمندان در ادارات گفت: در طرح مدیریت جامع هوشمند برای محدودیت حضور کارمندان در ادارات سه موضوع نحوه حضور کارکنان، نحوه برگزاری جلسات و انجام مأموریت های اداری دیده شده است.
او ادامه داد: بر اساس بخشنامه سازمان اداری و استخدام، دستگاه ها در وضع نارنجی و قرمز باید با کاهش نیروی کار فعالیت نمایند. دستگاه های ضروری در شهرهای زرد باید با 100 درصد پرسنل فعالیت کننده دستگاه های ضروری در شهرهای نارنجی باید با یک دوم نیرو فعال باشند و در شهرهای قرمز هم یک سوم نیروهای دستگاه های ضروری باید فعال باشند.
آقای قاسمی تصریح کرد: دستگاه ها و مشاغل غیر ضروری هم با توجه به وضع های تعریف شد باید متناسب با بخشنامه های اعلام شده فعالیت نمایند.
او در خصوص برگزاری جلسات در شهرهای زرد و نارنجی و قرمز گفت: برگزاری جلسات در شهرهای زرد در فضای بسته حداکثر با حضور 30 نفر، در شهرهای نارنجی و قرمز هم به ترتیب 20 و 15 نفر مجاز خواهد بود. مأموریت های اداری و کاری غیر ضرور هم به همین تناسب در شهرهای زرد، نارنجی و قرمز لغو می شود.
آقای قاسمی مسئول اجرای این بخشنامه ها را بالاترین مقام دستگاه ها عنوان کرد و افزود: ناظر به اجرای بخشنامه ها در سازمان اداری استخدامی کشور، همینطور در حوزه وزارتخانه ای هم معاونین توسعه منابع مدیریت وزارتخانه ها و استانداری ها و رؤسای ادارات شهرستانی تعیین شده اند.
او تصریح کرد: سامانه 190 وزارت بهداشت به صورت هوشمند دریافت کننده هرگونه گزارش تخلف از سوی مردم خواهد بود که البته در پی رسیدگی به گزارشات مردمی، برای حوزه اداری درج در پرونده، کسر از حقوق و یا انفصال از خدمت اعمال خواهد شد.
آقای نوده فراهانی رئیس اتاق اصناف تهران در ارتباط زنده تلفنی با این برنامه گفت: بر اساس تصمیمات اخذ شده از امروز، اول آذرماه 70 درصد صنوف باید تعطیل باشند بر اساس این تصمیمات، صنوف به چهار دسته تقسیم شده و فقط دسته اول با در نظر گرفتن عدم تداخل صنفی با دسته های دو، سه و چهار اجازه فعالیت خواهند داشت مثلاً فقط سوپرمارکت های فروشگاه های زنجیره ای اجازه فعالیت دارند و در نانوایی های نان حجیم، تولید شیرینی ممنوع است.
او ساعت فعالیت صنوف مجاز دسته اول را 8 صبح لغایت 8 شب عنوان کرد و افزود: زمان بندی ها به این خاطر بوده که کسبه بتوانند از 8 شب یک ساعت زمان برگشت به منازل خود را داشته باشند.
آقای نوده فراهانی با اشاره به ضرورت حمایت مالی از صنوف تعطیل و نیمه تعطیل کشور در ماه های گذشته گفت: با توجه به تعطیلی های ضروری صنوف در ایام کرونایی لازم است که حمایت های مالی لازم از صاحبان صنوف و دارندگان مجوز و پروانه های کسب به عمل آید اما متأسفانه تاکنون هیچگونه مصوبه ای در خصوص حمایت مالی از صنوف تصویب نشده است.
آقای پارسا رئیس سازمان امور مالیاتی در دیگر ارتباط زنده تلفنی با این برنامه در مورد ضرورت حمایت های مالی از صنوف تعطیل کشور، همچنین مصوبات امروز ستاد مقابله با کرونا در این خصوص گفت: وظیفه سازمان امور مالیاتی، تأمین مالی دولت است و اگر ما به وظیفه خود عمل نکنیم و نتوانیم مالیاتی جمع کنیم دولت هم پولی برای حمایت مالی نخواهد داشت روی هم رفته بحث مالیات تعطیلی بردار نیست.
او ادامه داد: آنچه از سمت سازمان امور مالیاتی امکان اجرا دارد تمدید 1 ماه الی 45 روز مهلت های قانونی برای مؤدیان مالیاتی است. در ضمن مهلت اعتراض مؤدیان مالیاتی هم یک و نیم ماه اضافه شده است جرایم مالیاتی پرداخت نشده هم در صورت پرداخت اصل مبلغ مالیات تا پایان سال، مورد بخشش قرار خواهد گرفت.
آقای پارسا ادامه داد: عملیات اجرایی در قانون اجرای مالیات های مستقیم به آن عمل می شود برای اشخاص حقیقی تا تاریخ 99/11/10 موقوف الاجراء شده و همینطور مهلت ارائه صورت های مالی حسابرسی شده سازمان حسابرسی و یا سایر مؤسسات حسابرسی جامع حسابداران رسمی کشور برای اشخاص حقیقی تا 99/11/30 تمدید شده، همچنین کلیه هزینه های نقدی و غیر نقدی در قالب کمک به مراکز بهداشت و درمان به عنوان هزینه قابل قبول مالیاتی محسوب می گردد.
آقای نوده فراهانی در ادامه ارتباط تلفنی با این برنامه در خصوص گفته های پارسا رئیس سازمان امور مالیاتی گفت: تمدید مهلت یک ماهه پرداخت مالیات اصناف کمک خاصی به ما نیست در مدت چند ماهه کرونایی تعداد زیادی از پروانه های کسبی که باید صادر می شده متوقف و بلاتکلیف مانده که نیازمند رسیدگی و برنامه ریزی مؤثر ستاد مبارزه با کروناست.
آقای پارسال در پاسخ به مشکل مطرح شده توسط نوده فراهانی گفت: صدور یا تجدید پروانه کسب اشخاص حقیقی ماده 186 تا پایان سال جاری نیازی به اخذ گواهی پرداخت مالیات ندارد و صدور یا تجدید پروانه کسب تا پایان سال جاری نیازی به ارائه گواهی مالیات نخواهد داشت.
دکتر قانعی در خصوص واکسن ایرانی کرونا گفت: ایرانی ها به دانش فنی واکسن هایی که در دنیا مطرح است دست یافته اند برخی از این واکسن ها در فاز حیوانی به اتمام رسیده و برخی هنوز در مرحله تست بر روی حیوانات قرار دارند.
او تصریح کرد: ایران و مصر نام خود را در سازمان بهداشت جهانی به عنوان اولین کشورهای تولید اینگونه واکسن در منطقه ثبت کرده اند.
آقای قانعی از شروع به کار حدوداً دو واکسن در فازهای یک بیماری کرونا تا پایان سال خبر داد البته این خبر بدان معنا نیست که واکسن کرونا کشف و ساخته شده باشد آنچه می توان به مردم قول داد این است که تا اردیبهشت و خرداد سال آینده امکان تهیه و توزیع دو دز واکسن برای حدود 12 و نیم میلیون نفر در کشور فراهم خواهد بود.
او افزود: در شرایط فعلی شاید امکان خرید 25 میلیون دز واکسن از خارج کشور وجود داشته باشد اما برای واکسیناسیون کل کشور امکان خرید 160 میلیون دز وجود ندارد و ما ناگزیر تولید واکسن هستیم.
آقای قاسمی در سوی دیگر استودیو در مورد الزام تردد برخی افراد در ساعات محدودیت تردد گفت: افراد می توانند به صورت شخصی به استانداری ها مراجعه و مدارک مشخص و قانع کننده در مورد الزام به تردد را ارائه نمایند که در صورت قبول ادله فرد، شماره پلاک او گرفته می شود و به راهنمایی رانندگی اعلام می گردد؛ پس از ثبت شماره پلاک افراد در سامانه های راهنمایی رانندگی، مجوز تردد برای افراد صادر خواهد شد ضمناً در این پروسه، ضرورت مشاغل باید تأیید گردد.