کمبود نهادههای دامی وتغذیه دامها با نانهای خشک کپک زده ، کاهش کیفیت تولید و همچنین به خطر افتادن سلامت شیر را در پی دارد.
به گزارش خبر گزاری صداوسیما مرکز کرمان دامداران با کمبود و گرانیهای نهادههای دامی بعنوان منبع تغذیه دام روبرو شده اند و این نهاده هافقط بر اساس سهمیه به دامداریهای بزرگ تعلق می گیرد؛ بنابراین دامداریهای سنتی برای تامین تغذیه دامهایشان نان خشک را که مدت طولانی در انبارها غیر بهداشتی نگهداری شده را خریداری می کنند و دور از چشم ناظران بهداشتی به دامها می دهند.
قنبری مدیرنظارت برمواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: در صورت تغذیه دام از نانهای کپک زده یا علوفه آلوده، احتمال وجود آلودگی بهویژه سم آفلاتوکسین در شیر بسیار افزایش مییابد ؛ پس پایش و سنجش سلامتی و بهداشت در تمام مراحل پرورش انواع دام ضروریست.
فیروزی کارشناس امور دام جهاد کشاورزی استان کرمان هم گفت :درپی افزایش قیمت نهاده های دامی و کاهش واردات ، بر اساس سهمیه ابلاغی استان کرمان امسال فقط 80 درصد نهاده مورد نیاز برای 3میلیون و 200هزار راس دام استان تامین شده و20درصد این نیاز ازطریق سایر خورا کها از جمله نان خشک رفع می شود .
افزایش ناگهانی قیمت ذرت،جو،سبوس،یونجه و ... هم مزید بر علت شده تا صاحبان دامداریهای سنتی دامشان را بدون نظارت متولیان ، با روشی غیر از مصرف نهاده های دامی سالم تغذیه کنند که برای سلامت مردم خطر آفرین است.