جبهه پولیساریو اعلام کرد آتش بس سه دهه ای منطقه مورد مناقشه، روز جمعه پایان یافت.
مغرب اعلام کرد نیروهایش به "انسداد" مسیر عبور و مرور کامیونهایی که بین مناطق تحت کنترل مغرب در صحرای باختری و موریتانی در تردد هستند پایان خواهد داد و "جریان آزادانه عبور و مرور غیرنظامی و تجاری را دوباره برقرار خواهد کرد. "
جبهه پولیساریو که روز دوشنبه هشدار داده بود آتش بس ۱۹۹۱ به تار مویی بسته است، اعلام کرد اقدام نظامیان مغرب به این آتش بس فیصله داد.
محمد سالم ولد سالک، از مقامات بلند پایه جبهه پولیساریو این اقدام را تجاوزکارانه توصیف کرد و به خبرگزاری فرانسه گفت: "جنگ آغاز شده است، طرف مغربی آتش بس را از بین برد. "
ولد سالک، به عنوان وزیر امور خارجه جمهوری عربی دموکراتیک صحرا اعلام کرد: "نیروهای صحرای باختری درگیر دفاع قانونی از خود شده اند و به اقدام نیروهای مغرب پاسخ خواهند داد. "
وزارت امور خارجه مغرب اعلام کرد: با تحرکات افراد مسلح در سرزمین حائل در مرز موریتانی مجبور به این اقدام شده است.
در بیانیه این وزارتخانه آمده است: "جبهه پولیساریو و شبه نظامیان آن، که از ۲۱ اکتبر به منطقه نفوذ کرده اند، به اعمالی مانند راهزنی، مسدود کردن عبور و مرور و آزار و اذیت ناظران نظامی حافظ صلح سازمان ملل اقدام کرده اند.
ناصر بوریطه، وزیر امور خارجه مغرب تاکید کرد: اقدام انجام شده پاسخی سنجیده بود و به هیچ فرد غیرنظامی آسیبی وارد نکرده است.
بوریطه گفت: "این یک عمل تهاجمی نیست، بلکه در مقایسه با اقدام غیر قابل قبول (طرف دیگر) اقدامی قاطع است. "
یک مقام ارشد مغربی در گفتگو با خبرگزاری فرانسه گفت: برای حدود سه هفته، حدود ۷۰ مرد مسلح اقدام به "حمله به رانندگان کامیون، جلوگیری از عبور و مرور آنها و زورگیری کرده اند. "
این مقام افزود: در حال حاضر ۱۰۸ راننده کامیون از کشورهای مختلف مثل فرانسه، مغرب و موریتانی در مرز طرف موریتانی و ۷۸ راننده کامیون در طرف دیگر مرز سرگردان هستند.
در بیانیه مشترکی که در پنجم نوامبر صادر شد، رانندگان کامیون گیر افتاده، پس از آنکه مبارزان جبهه پولیساریو راه عبور آنها را مسدود کردند، از رباط و نواکشوت درخواست کمک کردند تا به خانههای خود بازگردند.
منطقه صحرای باختری منطقه وسیعی از صحرا در کرانه اقیانوس اطلس در قاره آفریقا است که مستعمره سابق اسپانیا بوده است.
رباط ۸۰ درصد این منطقه را که شامل ذخایر فسفات و شیلات سودآور اقیانوسی میشود تحت کنترل دارد. نیروهای جبهه پولیساریو به طور گستردهای در مناطق کم جمعیت داخلی بیابانی و اردوگاههای پناهجویان در کشور الجزایر حضور دارند.
از زمان اجرای آتش بس با میانجیگری سازمان ملل در سال ۱۹۹۱، نیروهای حافظ صلح (مأموریت سازمان ملل برای برگزاری همهپرسی استقلال در صحرای باختری) در یک منطقه حائل بین دو طرف به گشت زنی میپردازند.