موردی از آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان سمنان گزارش نشد
مدیرکل دامپزشکی استان سمنان : هیچ موردی از بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان گزارش نشده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان سمنان، حمیدرضا حسینی افزود: استان سمنان در مسیر پرواز پرندههای مهاجر قرار دارد و احتمال خطر شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان وجود دارد و باید مراقب بود و یکی از راهکارهای مراقبت، پیشگیری نسبت به تلفات غیرعادی پرندگان و طیور است.
وی ادامه داد: ویروس آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان یک ویروس سرمادوست است و احتمال شیوع آن در فصل سرد سال (پاییز و زمستان) وجود دارد و برای مقابله با بیماری همکاری دستگاههای اجرایی مختلف ضروری است.
وی افزود: تا کنون موردی از شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان سمنان گزارش نشده است و تیمهای یگان حفاظت محیط زیست استان از مناطق عبور پرندگان مهاجر مانند تالابها به منظور بررسی وضعیت نظارت مستمر دارند.
حسینی گفت: افزایش نظارتها به منظور پیشگیری از شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در دستور کار قرار دارد و با همکاری خوب بخشهای مختلف و افزایش نظارتها پیشبینی میشود مشکلی در استان به وجود نیاید.
وی اضافه کرد: مراکز پرورش مرغ تخمگذار، مرغ گوشتی و پرورش بوقلمون بیشتر از دیگر طیور نسبت به ویروس آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان حساس هستند و باید مراقبت شود.
مدیرکل دامپزشکی استان سمنان گفت : این اداره کل به منظور مقابله و پیشگیری از شیوع ویروس آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان با خانه بهداشت روستاهای استان در ارتباط است تا هرگونه تلفات مشکوک و غیرعادی طیور در روستاها را گزارش کنند.
وی تصریح کرد: با توجه به اهمیت موضوع پیشگیری بیماری در کمیته مقابله با آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان استان سمنان مقرر شد بخشهای مختلف مانند اداره کل حفاظت محیط زیست استان، دانشگاههای علوم پزشکی، سازمان جهاد کشاورزی، اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای و پلیس همکاری کنند.
مدیرکل دامپزشکی استان سمنان گفت: طرح قرنطینه و غربالگری طیور به منظور پیشگیری از شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان با جدیت دنبال میشود.
در استان سمنان بیش از ۴۰۰ واحد انواع مرغداری با ظرفیت ۱۳ میلیون قطعه پرنده وجود دارد و ۲ هزار و ۵۰۰ نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم در این حوزه فعالیت اشتغال دارند.