مبتلایان به کرونا در دوره نقاهت ورزش و تغذیه سالم را فراموش نکنند.
تضعیف ماهیچه شایعترین عارضه بیماری کووید ۱۹ است که در ۵۰ درصد بیماران رخ میدهد و میتواند به طورجدی زمان بهبودی را کاهش دهد، بنابر این با حرکات استقامتی و تمرینهای مبتنی بر استقامت، پیاده روی، تقویت قسمت تحتانی بدن، ورزشهای بازو و شانه میتوان از تضعیف ماهیچههای بدن جلوگیری کرد.
بهبود یافتگان کرونا پروتئین را در الویت قرار دهند، پروتئین برای ساخت، ترمیم و حفظ ماهیچهها و همچنین برای حمایت از سیستم ایمنی بدن لازم است.
اشتهای بهبود یافتگان از کرونا در دوره نقاهت کاهش مییابد بنابراین این افراد باید مصرف ویتامین و مواد معدنی را افزایش دهند.
ویتامین A، C، D و E و روی برای عملکرد سیستم ایمنی بسیار مهم هستند بنابراین شیر، ماهیهای چرب، میوهها، سبزیها، آجیل و لوبیا باید در رژیم غذایی قرار گیرد.
ویتامین D: در سبزیجات با برگهای سبزمانند کلم پیچ، اسفناج و خانواده سبزی خوردن وجود دارد.
تخم مرغ: تخم مرغ و تخم پرندگانی مانندکبک، غاز و اردک نه تنها بهترین منبع برای تأمین پروتئین مورد نیاز بدن است بلکه به دلیل دارا بودن مواد مغذی میتواند باعث تقویت سیستم ایمنی بدن و بهبود جراحات شود.
ماهیها: ماهیها و به خصوص ماهیهای چرب مانند سالمون بهترین منبع پروتئین، ویتامینهای گروه B، سلنیوم، آهن، روی و اسیدهای چرب امگا ۳ هستند و چربیهای امگا ۳ باعث بهبود جراحات، تقویت سیستم ایمنی بدن و کاهش التهابات بدن در فرآیند ریکاوری میشود.
آجیلها و دانهها: آجیلها مانند بادام، گردو و دانههایی مانند تخمه آفتاب گردان و شاهدانه بهترین گزینه برای استفاده در فرآیند ریکاوری هستند. آجیلها و دانهها غنی از پروتئین گیاهی، چربیهای مفید، ویتامینها و مواد معدنی هستند که میتوانند باعث ارتقای سیستم ایمنی بدن شوند.
گوشت ماکیان: گوشت ماکیان یا پرندگان اهلی منبع غنی از آمینو اسید است که نقش مهمی در ترمیم جراحات و بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن دارد.
سبزیجات صلیبی: سبزیجاتی مانند کلم، کلم بروکلی، گل کلم و جوانه بروکسل در خانواده سبزیجات صلیبی قرار میگیرند. این سبزیجات میتوانند سیستم ایمنی بدن را بهبود بخشند و التهاب در بدن را کاهش دهند
استفاده از عسل برای تقویت سیستم ایمنی و مهار سرفه و مصرف منظم صبحانه و ۲ تا ۳ میان وعده برای تأمین بهتر انرژی و ریز مغذیهای مورد نیاز.
بهتر است فرد در دوره ریکاوری از استعمال دخانیات اجتناب کند.
همچنین کمبود خواب شبانه نیز تأثیر منفی بر ترمیم سیستم ایمنی و تنظیم فشار خون دارد. خواب کافی و همچنین حرکات سبک ورزشی باعث محافظت از سلولهای ایمنی میشود.