حاکم شرع دیوان محاسبات کشور تاکید کرد: در برخورد با تخلفات جزئی به تذکر بسنده شود، اما جایی که حیف و میل و اتلاف بیت المال صورت گرفته است، باید با آن برخورد شود.
وی، مسئولیت دیوان محاسبات را تنظیم موتور اقتصادی دولت در بخش درآمدها و هزینهها دانست و افزود: دیوان به عنوان بازوی قوی نظارت مردم بر ارکان دولت دولت است.
حجت الاسلام رحیمی با اشاره به جایگاه رفیع دیوان محاسبات تاکید کرد: هنر دیوان این نیست که فقط پرونده تشکیل دهد و برخورد کند، بلکه در بازرسیهای این نهاد، ابزار زیادی در اختیار است که باید آن قدر قوی عمل کند که از وقوع تخلفات پیشگیری شود.
وی همچنین گفت: در دیداری که هفته گذشته با رئیس قوه قضائیه داشتم. ایشان تاکید کرد که هر جایی که بیت المال حیف و میل شود باید با آن برخورد شود.
حاکم شرع دیوان محاسبات افزود: جایی که تخلفات خرد صورت میگیرد که چندان اهمیت ندارد میشود به تذکر بسنده کرد و شاید رئیس کل دیوان این اختیار را داشته باشد که به مدیران استانی دیوان اختیار دهد که اگر با تخلفات خرد مواجه شدند و اتلافی در بیت المال نشده باشد، به تذکر بسنده کنند.
حجت الاسلام رحیمی گفت: یکی از اشکالات بسیاری از مدیران این است که از مسائل مالی در حوزه مدیریتی شان اطلاعات کافی ندارند و نمیدانند که کدام تصمیم شان تخلف هست یا نیست.
وی افزود: به عنوان نمونه در نامههای درخواست مالی، اغلب این جمله نوشته میشود که وفق مقررات انجام شود، اما کدام مقررات؟ متاسفانه بسیاری مدیران این اطلاعات را ندارند و شایسته است که دیوان با آسیب شناسی تخلفات و بررسی ریشههای آن؛ این گونه تخلفات را ریشه کن کند.
حاکم شرع دیوان محاسبات اضافه کرد: باید توجه داشت که خیلی تخلفات ممکن است ناشی از سوء نیت نباشد، بلکه ناشی از جهل مدیران از مسائل مالی باشد.
حجت الاسلام رحیمی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به تاکید معاون اول قوه قضائیه بر مشاوره با صاحب نظران در صدور آرای قضائی، برای برگزاری جلسات مشترک با هیات مستشاری دیوان به منظور آگاهی از دیدگاههای آنان اعلام آمادگی کرد.
در این مراسم با حضور معاون اول قوه قضائیه از مرحوم عبداللهی حاکم شرع سابق دیوان محاسبات قدردانی و لوح تقدیر حجت الاسلام محسنی اژهای به فرزند آن مرحوم اهدا شد.