پخش زنده
امروز: -
معاون اول قوه قضائیه بر روزآمد بودن نظارت دستگاههای ناظر بر نهادهای اجرایی تاکید کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ حجت الاسلام غلامحسین محسنی اژهای در مراسم معارفه حاکم شرع دیوان محاسبات افزود: اگر مدتها پس از وقوع تخلفات سراغش رویم، اقدام نظارتی ما اثر لازم را ندارد.
وی همچنین به مسئولان دیوان محاسبات توصیه کرد: در اقدامات نظارتی با حفظ استقلال رای، مشورت و دقت لازم را داشته باشند و جز قانون، ملاحظه دیگری نداشته باشند.
معاون اول قوه قضائیه بر تهیه لیستی از پروندههای ارجاعی دیوان محاسبات به این قوه که به علل مختلف بررسی آن دچار اطاله شده و راکد مانده است به منظور تسریع در رسیدگی به آن تاکید کرد.
حجت الاسلام غلامحسین محسنی اژهای در مراسم معارفه حاکم شرع دیوان محاسبات، افزود: همان طور که دادستان دیوان محاسبات اعلام کرد، باید پروندههایی را که از این نهاد به دستگاه قضا ارسال شده، اما به نتیجه نرسیده است بررسی کنیم تا مشخص شود که اشکال کار از شماست یا ما و یا هر دو، تا تکلیف آن مشخص و با آسیب شناسی این مسأله از تکرار آن جلوگیری شود.
آقای کامیار دادستان دیوان محاسبات در این جلسه تصریح کرده بود، بررسی برخی پروندههای ارسالی به قوه قضائیه گاه سه چهار سال طول میکشد و یا به شعباتی ارجاع شده است که تخصص لازم را ندارند.
معاون اول قوه قضائیه در بخش دیگری از اظهاراتش با اشاره به تلاش هر ساله دولت و مجلس در تنظیم لایحه بودجه برای اداره امور کشور گفت: اگر قانون بودجه برغم زحمات فراوانی که صرف تنظیم و تصویب آن میشود به هنگام اجرا نشود، زحمات مسئولان قوا به ویژه دولت و مجلس به هدر میرود.
حجت الاسلام محسنی اژهای افزود: همه زحماتی که صرف تدوین و تصویب بودجه میشود، برای اجرا شدن و اجرای درست و به هنگام آن است، اما اگر این سه عنصر مخدوش شود به اهداف لازم نمیرسیم.
وی گفت: اثر سوء دیگر اجرای نابهنگام و نادرست قانون بودجه این است که بر دیگر امور تأثیر منفی میگذارد، به ویژه آن که قانون گریزی از همین جا آغاز میشود و اگر از ردههای بالا به قانون گریزی عادت کنیم، فرار از قانون در سطوح مختلف توسعه مییابد.
معاون اول قوه قضائیه با اشاره به جایگاه انحصاری دیوان محاسبات برای نظارت بر دستگاههای اجرایی تاکید کرد: این دیوان باید کجیها را شناسایی و از آن پیشگیری کند و اگر تخلفاتی رخ داد با اقدامات بهنگام، صحیح و بازدارنده پیگیری شود تا تخلفات تکرار نشود.
حجت الاسلام محسنی اژهای در بخش دیگری از اظهاراتش به مسئولان دیوان محاسبات تذکر داد: این نهاد برای موفقیت در اعمال وظایف قانونی به منظور کنترل، مقابله و اصلاح تخلفات باید خودش سالم باشد وگرنه مطمئن باشید در عمل نمیتوانید به درستی ایفای وظیفه کنید.
لزوم بهره مندی از تخصص لازم در پیگیری مسئولیتهای محوله، فهم خوب و درست از موضوعات حکمها و مشاوره با صاحب نظران در حین حفظ استقلال رأی از دیگر توصیههای معاون اول قوه قضائیه به مسئولان دیوان محاسبات بود.
وی همچنین بر روزآمد بودن نظارتها و رسیدگی بدون ملاحظه و با حفظ استقلال رأی به تخلفات تاکید و اضافه کرد: نباید ملاحظه دیگری غیر از قانون داشته باشید و گرایش خاصی هم جز اجرای قانون نباید وجود داشته باشد.
حجت الاسلام محسنی اژهای افزود: من هم در موضوعات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی بی نظر نیستم، اما در مقام اجرای قانون و انشای حکم آیا جز آنچه قانون تکلیف کرده است باید انجام دهیم؟
وی بار دیگر تاکید کرد: باید از دخالت دادن گرایشهای شخصی در بررسی مسائل و تخلفات بپرهیزیم و صرفاً قانون را مبنای کار قرار دهیم.
معاون اول قوه قضائیه همچنین همکاری هیأت مستشاری و حاکم شرع دیوان محاسبات برای رسیدن به برداشت واحد از قانون و تفاهم در این زمینه را ضروری دانست و افزود: اگر ایجاد تفاهم صد در صدی در برداشت از قانون ممکن نیست لااقل باید نگرش هایمان را نزدیک کنیم تا مشکلات کمتری ایجاد شود.
حجت الاسلام محسنی اژهای همچنین گفت: باید در چارچوب وظایف عمل کنید و اگر علاوه بر آنچه قانون به ما اجازه ورود داده است اقدام کنید دچار چالش میشوید.
وی افزود: ترک فعل از موضوعات مهم این روزهاست که بسیار اهمیت دارد، اما در این زمینه هم باید مباحثه کنیم که منظور ترک فعل چیست؟ اثرش کجاست؟ و کجا سبب تضییع بیت المال میشود؟
حجت الاسلام محسنی اژهای اضافه کرد: بررسی و تعیین ترک فعل بسیار مهم است به شرط آن که در این موضوع هم دقت کافی داشته باشیم.
معاون اول قوه قضائیه در بخش دیگری از اظهاراتش تاکید کرد: این حرف بسیار گفته میشود که نباید جسارت را از مدیران گرفت؛ بله مدیران باید بتوانند به میدان بیایند و مسائل را حل و فصل کنند به شرط آن که در چارچوب قانون باشند چنانچه مسئولان نظارتی نیز باید قانونی عمل کنند.
وی افزود: اگر مسئولان اجرایی و نظارتی، قانونی عمل کنند نه ترسی پیش میآید و نه جسارتی از مدیران گرفته میشود.
حجت الاسلام محسنی اژهای تصریح کرد: مدیرانی که خلاف میکنند باید هم بترسند، اما کسانی که درست عمل میکنند هیچ جای نگرانی و ترسی وجود ندارد.
وی در بخش دیگری از اظهاراتش با اشاره به معرفی حاکم شرع دیوان محاسبات گفت: اگر به آرای صادره از جانب هیأت مستشاری دیوان اعتراض شود حاکم شرع با دقت و در چارچوب قانون و نه سلیقه و البته با مشورت و حفظ استقلال رأی نظرش را ارائه میکند.
حجت الاسلام محسنی اژهای از مجموعه مسئولان دیوان محاسبات و حجت الاسلام رحیمی حاکم شرع جدید دیوان خواست حتماً با یکدیگر هماهنگ و در تماس باشند تا با همکاری و مباحثه، کارها به خوبی پیش رود.
در این مراسم همچنین با تکریم مرحوم عبداللهی حاکم شرع سابق دیوان محاسبات، لوح تقدیر معاون اول قوه قضائیه به فرزند آن مرحوم اهدا شد.
رئیس کل و دادستان دیوان محاسبات و حجت الاسلام رحیمی حاکم شرع دیوان نیز در این مراسم سخنرانی کردند.