نقش موثر کاردرمانگران در روزهای کرونایی
کاردرمانی یکی از شاخههای توانبخشی است که بر روی ابعاد مختلف جسمی و روانی بیماران کار میکند.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ،
استادیار گروه آموزشی کاردرمانی دانشگاه جندی شاپور اهواز با اشاره به نقش کاردرمانگران در بازتوانی بیماران و بازگشت بیماران جسمی حرکتی به زندگی عادی و مستقل گفت: توانبخشی یکی از مباحث مهم در پزشکی و سلامت است و یکی از حلقههای مهم زنجیره سلامت پس از پیشگیری و درمان محسوب میشود.
دکتر محمد خیاط زاده ماهانی افزود: هدف اصلی کاردرمانی افزایش کارآمدی فرد در زندگی و رسیدن به استقلال در انجام امور است. این هدف نیازمند تلاشهای تخصصی گروهی است و با کمک سایر اعضای تیم توانبخشی مثل فیزیوتراپیست، گفتاردرمان، ارتوپدی فنی، بینایی سنج، شنوایی شناس و تیم درمان مثل پزشک، روانشناس، پرستار و ... انجام میشود.
با توجه به اینکه کاردرمانی در زمینههای مختلف فعالیت میکند، گروههای مختلفی از افراد با مشکلات متفاوت میتوانند از آن استفاده کنند.
کودکان مبتلا به اختلالات جسمی و ذهنی مانند فلج مغزی و اتیسم
بزرگسالان دچار ناتوانیهای جسمی مانند سکته مغزی و ام اس
افرادی که مشکلاتی در حوزههای مختلف سلامت روان دارند.
هدف کاردرمانگر ایجاد عملکرد مطلوب فردی و اجتماعی در بیمار و بازگشت به زندگی عادی است
به گفته این استادیار دانشگاه جندی شاپور اهواز : کاردرمانی مختص به گروه سنی محدودی نیست و از خردسالان تا افراد کهنسال با مشکلات مختلف میتوانند از خدمات آن بهرهمند شوند.
در شهر اهواز در حال حاضر حدود ۱۳ کلینیک توانبخشی خصوصی و ۶ مرکز دولتی فعال هستند که تمام وقت در حال خدمت رسانه به جامعه ی توانخواه هستند.
دکتر خیاط زاده ماهانی با اشاره به اینکه با آمدن کرونا وضعیت درمان این بیماران بسیار تغییر کرده است گفت: متاسفانه خانواده بیماران از ترس ابتلا به بیماری کرونا کمتر به کلینیکهای کاردرمانی مراجعه میکنند که موجب کُندی روند درمان می شود.
استادیار گروه آموزشی کاردرمانی دانشگاه جندی شاپور اهواز اظهار امیدواری کرد که فعالیت کلینیک های توانبخشی جامع بیماری کرونا با تاکید بر اقدامات بازگرداننده بیمار به شرایط قبل از بیماری بتواند گام موثری در تسریع بهبودی بیماران و بازگشت آنان به زندگی عادی باشد.
او در ادامه گفت: کلینیک های توانبخشی از جمله درمانگاه کاردرمانی نقش مهم و موثری در توانبخشی بیماران و بازگشت آنها به شرایطی که بتوانند فعالیت های مطلوب قبل از ابتلا به بیماری را داشته باشد، ایفا می کنند.
وی تاکید کرد: در حال حاضر از طریق فضای مجازی ارتباط خود را با بیماران و اعضای خانواده آنها در قالب ارسال فیلمهای آموزشی حفظ کرده ایم و خدمات توانبخشی را به بیمار و خانواده او منتقل می کنیم.
به گفته دکتر خیاط زاده ماهانی : یکی از مهمترین مشکلات این بیماران مراجعه کننده به کاردرمانی نبود بیمه درمانی می باشد ،چرا که هیچ بیمه ای از این نوع بیماران حمایت نکرده و همگی بصورت خصوصی و نیمه خصوصی درمان می شوند.
کاردرمانگران گروهی هستند که در حیطه های مختلف سلامت روانی و فیزیکی به بیماران خدمت رسانی کرده و به توانبخشی جسمی و روانی آنان می پردازند.