به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، شیره پزی خوشاب آیینی با قدمت چندصدساله در شهرستان خوشاب است که اگر چه در گذر زمان با فراز و فرودهایی همراه شده است، اما همچنان مردم ساده و بی آلایش این دیار گنجینه دار این میراث باارزش هستند.
کشت انگور در تاکستانهای مرغوب و مستعد و تولید
فرآوردههای مختلف انگور همچون کشمش، مویز، شیره و باسلق از دیرباز دل مشغولی ساکنان خوشاب بوده است، اما در این میان شیره پزی آیین و رسم و منش خاص خود را داشت و این آیین سینه به سینه به نسلهای بعدی منتقل شده تا حالا که کیفیت شیره انگور این دیار زبانزد شده است.
شیره پزی آیین خاصی دارد و به صورت دسته جمعی و با همکاری و تعامل چند خانواده روستا در کارگاهاهای سنتی انجام میشود به طوری که هر روز نوبت شیره پزی انگور باغ یکی از این خانواده ها است.