کاهش مصرف گروه مواد غذایی متفرقه
گروه متفرقه غذایی شامل انواع مواد قندی و چربیها است که توصیه میشود در برنامه غذایی روزانه از این گروه کمتر استفاده کنیم.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و سلامت گروه علمی فرهنگی هنری
خبرگزاری صدا و سیما، انواع مواد غذایی گروه مواد غذایی متفرقه عبارتنداز:
الف- چربیها (روغنهای جامد و روغنهای مایع، پیه، دنبه، کره، خامه، سرشیر و سسهای چرب مثل مایونز) که هر گرم چربی ۹ کیلو کالری انرژی دارد.
ب- شیرینیها و مواد قندی (مثل انواع مربا، شربت، قند و شکر، انواع شیرینیهای خشک و تر، انواع پیراشکی، آب نبات و شکلات) هر گرم ۴ کیلو کالری انرژی دارد.
پ- ترشی ها، شورها و چاشنیها (انواع ترشی و شور، فلفل، نمک، زردچوبه، دارچین و غیره).
ت- نوشیدنیها (نوشابههای گازدار، قهوه، انواع آب میوههای صنعتی و پودرهای آماده مثل پودر پرتقال و غیره).
چه نکاتی هنگام استفاده از روغنها باید رعایت شود:
- از روغن کانولا، کنجد یا زیتون برای پخت و پز استفاده کنید.
- برای مصرف کمتر چربی ها، غذاها را بصورت کبابی، تنوری، بخارپز یا آب پز مصرف کنید.
- از مصرف بی رویه شیرینیهای خامه دار، چیپس، سس سفید سالاد، سوسیس، کالباس، همبرگر، کله پاچه، مغز، دل و قلوه که حاوی مقدار زیادی چربی هستند اجتناب کنید.
- روغن جامد هیدروژنه حاوی اسیدهای چرب اشباع و اسیدهای چرب ترانس است که خطر ابتلا به بیماریهای قلبی – عروقی و سرطان را افزایش میدهد؛ بنابراین به هبچ عنوان از این نوع روغن مصرف نکنید.
- روغن را با شعله کم حرارت دهید.
- از روغنهای سرخ کردنی با اسید چرب ترانس کمتر از ۲ درصد استفاده کنید.