محققان مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی مشهد به فناوری تولید نانو دارو برای درمان تومور مغزی با استفاده از ترکیبات طبیعی دست یافتند.
به گزارش خبر گزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، رییس مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی و عضو تیم مجریان این طرح
دکتر قدیر رجب زاده افزود: ۴ محقق این طرح پس از دو سال مطالعه و آزمایش، موفق به دستیابی به این نانو دارو شدند.
وی تاکید کرد: به دلیل پیچیدگی فرآیند درمان تومورهای مغزی و عوارض جانبی زیاد داروهای موجود، در این طرح بعد از طراحی دارو، فرآیند بررسی اثر درمانی بر روی سلولهای تومور مغزی انجام شد.
رجب زاده افزود: محصول نهایی تولید شده در این طرح میتواند به عنوان غذا دارو به صورت موازی با داروهای موجود در درمان تومور مغزی مورد استفاده قرار گیرد.
رجب زاده افزود: استفاده از غذا داروها در صنایع غذایی و دارویی، به علت مشکلاتی نظیر جذب پایین در سیستم گوارشی، تغییر پذیری احتمالی در طول نگهداری و تاثیر سیستم گوارشی بر آن، با محدودیتهایی مواجه است.
وی ادامه داد: بسیاری از این ترکیبات در طی فرآوری ماده غذایی و نگهداری تخریب شده و خواص سلامتی بخش خود را از دست میدهند به همین دلیل انتخاب و ایجاد یک سیستم انتقال مناسب برای جذب و استفاده حداکثری از خواص ترکیبات طبیعی ضروری است.
رییس مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی گفت: در این تحقیق با تغییراتی که در سطح نانو حامل ایجاد شده، راندمان انتقال این دارو به بافتِ هدف یا همان تومور مغزی افزایش یافته است.
پژوهشکده علوم و صنایع غذایی به عنوان یکی از مراکز پژوهشی وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است که به منظور پاسخگویی به بخشی از نیازهای پژوهشی کشور به ویژه در منطقه شمال شرق راه اندازی شده است.
این پژوهشکده که در سال ۱۳۶۰ با نام سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی خراسان فعالیت خود را آغاز کرد با تبدیل مراکز استانی این سازمان به پارکهای علم و فناوری، با نام پژوهشکده تحقیقات توسعه فناوری فعالیت خود را ادامه داد.