رئیس پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران از رونمایی ۲۲ ایستگاه شتاب نگار و سامانه هشدار سریع زلزله و ۴ ایستگاه برف سنج در پایتخت خبر داد.
وی ادامه داد: سامانه هشدار سریع زلزله در کشورهایی مانند توکیو، ترکیه و مکزیک و برخی دیگر از کشورها عملیاتی شده است و بقیه کشورها نیز در حال انجام چنین سامانههایی هستند.
آقای کرمی محمدی گفت: یک دهه پیش توسط موسسه تحقیقاتی جایکا ژاپن ۴ سنسور (حسگر) بر روی گسل مشاع نصب شده بود که به صورت پایلوت (آزمایشی) هشدارها را میسنجید، اما از آنجایی که در اطراف تهران ۴ گسل خطرناک داریم باید شتاب نگارها در این مسیرها قرار داده شود.
وی افزود: برای سنجش زلزلههای شهر تهران باید ۲۰۰ شتاب نگار در کل مسیرها نصب شود تا طرح ما کامل گردد که امسال ۲۲ شتاب نگار به ۴ شتاب نگار سابق اضافه شده و تعداد آن به ۲۶ شتاب نگار میرسد.
رئیس پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران گفت: ما توانستیم با کمک استانداری تهران مکانهای مناسبی برای تعبیه ایستگاههای هشدار سریع زلزله جانمایی کنیم چراکه هر ایستگاه امکانات مخابرات و برق نیاز داشت که سامانهها در مکانهای مناسبی نصب شده اند.
آقای کرمی محمدی با اشاره به موارد مهم نصب سامانه هشدار سریع زلزله در شهر تهران افزود: یکی از موارد مهم این سامانه بازشدن دربهای آتش نشانی و آماده باش عوامل آن در زمان وقوع زلزله است و بستن شیرهای اصلی گاز که از وقوع آتش سوزی احتمالی جلوگیری شود نیز از دیگر موارد مهم نصب این سامانه است.
وی ادامه داد: آماده باش نیروهای هلال احمر و اورژانس در شهر تهران یکی دیگر از موارد مهم این سامانه است و قطع برق در زمان وقوع حادثه میتواند تا چند روز ادامه داشته باشد و بیمارستانها را بدون استفاده نماید نیز از مواردی است که باید نسبت به آن اقدام کرد که با نصب سامانه هشدار سریع زلزله سیستم برق اضطراری بیمارستانها به موقع عمل میکند و با مشکلی مواجه نمیشویم.
آقای کرمی محمدی با اشاره به نصب سامانههای برف سنج نیز خاطرنشان کرد: با نصب سامانه برف سنج اطلاعات وقوع سیل تا ۵ روز آینده را خبر میدهد و در حال حاضر ۴ ایستگاه جدید برف سنجی با هدف آمادگی برای مقابله با یخبندان در مناطق شمالی تهران نصب شده است که بر اساس آن پایش برخط ارتفاع برف و برنامه ریزی برای بکارگیری تجهیزات و خدمات مقابله انجام میشود.