دستیار ویژه رئیس مجلس در امور بین الملل توجه به ترویج مکتب حاج قاسم را از اصلیترین برنامههای ستاد اولین سالگرد سردار حاج قاسم سلیمانی اعلام کرد.
وی با بیان اینکه شهید سلیمانی فقط یک شخص نظامی نبود و دارای ابعاد مختلف اجتماعی دینی و فکری و فرهنگی و در واقع به فرموده مقام معظم رهبری یک مکتب بوده است، افزود: ویژگیهای مکتب سلیمانی ایجاب میکند در دنیای پیچیده کنونی اندیشهها و این مکتب را برای نسل کنونی و نسلهای آینده در ایران و منطقه و در سطح بین المللی به تصویر بکشیم.
امیر عبداللهیان با اعلام اینکه برای ترویج مکتب سلیمانی و جلوگیر از تحریف شخصیت وی مجموعهای با عنوان بنیاد شهید سلیمانی با حمایتهای مردمی ایجاد شده است، گفت: از ماهها قبل دوستداران سردار سلیمانی از داخل ایران، منطقه و حتی در آمریکای لاتین و داخل آمریکا و اروپا مرتب طرحهای خود برای گرامیداشت یاد و خاطره سردار سلیمانی و اولین سالگرد او ارائه میکردند و مسئولان در جمهوری اسلامی ایران بر آن شدند مراسم گرامیداشت در خور شخصیت والای سردار سلیمانی برگزار شود، ستادی به این منظور شکل گیرد که این کنفرانس خبری اولین برنامه در این راستا است و در مراحل مختلف اطلاع رسانی خواهد شد.
امیر عبداللهیان افزود: بنیاد شهید سلیمانی از حمایت خانواده معظم سردار سلیمانی و به طور مشخص خانم زینب سلیمانی برخوردار است که از اولین لحظههای خبر شهادت پدر نقشی زینب گونه داشتند.
دستیار ویژه رئیس مجلس در امور بین الملل با بیان اینکه در هفتههای اول شهادت سردار سلیمانی فقط در ایالات متحده آمریکا در ۵۱ نقطه مراسمهای خودجوش مردمی برگزار شد، گفت: امسال ستاد با درخواستهای بیشتری از سراسر جهان برای گرامیداشت برنامه در این خصوص مواجهیم.
یکی از برنامههای اولیه ستاد برای اولین سالگرد شهید تولید فیلم مستندی از ۱۴ روز آخر زندگی افتخارآفرین سردار سلیمانی و همچنین رونمایی از برخی آثارمکتوب سردار سلیمانی و کتابهایی درباره شخصیت چند بعدی و متنوع این سردار است.
وی با اشاره به اینکه شهید سلیمانی فرد اهل مطالعه بود و در کنار فعالیتهای میدانی در مبارزه با تروریسم و صهیونیسم و تلاشهای شبانهروزی برای تامین حداکثری امنیت ملی کشور، منطقه و جهان، بسیار مطالعه میکرد و مینوشت، گفت: این شهید در یکی از جلسات از دهها دفتر صدبرگ مملو از همه مطالب و جلسات و خاطرات دوران کاریش یاد کرد و بخشهای قابل انتشار این خاطرات ان شاءالله در اولین سالگرد شهادت وی منتشر خواهد شد.
دستیار ویژه رئیس مجلس در امور بینالملل همچنین به طرح اهدای جایزه بین المللی سردار سلیمانی اشاره و خاطرنشان کرد: اهدای این جایزه بین المللی ابعاد مختلفی هم در سطح ملی و هم در سطح بین المللی دارد که در نشستهای بعدی اطلاعرسانی میشود وبرنامه اولین جایزه بین المللی سردار سلیمانی همزمان با برگزاری مراسم سالگرد وی در برنامه ویژهای با هماهنگی با ستاد ملی کرونا اجرا خواهد شد.
امیرعبداللهیان برگزاری کنگره علمی در بررسی ابعاد شخصیتی سردار سلیمانی و مکتب سلیمانی را از دیگر برنامههای اولین سالگرد شهید سلیمانی بر شمرد و گفت: دهها هزار پیشنهاد مردمی خودجوش به بنیاد سلیمانی رسیده است، ولی به زودی فراخوان و نشانی سایت و فضای مجازی اعلام میشود تا پذیرای ایدههای علمی، پژوهشی، تولید محصولات هنری و فرهنگی در خصوص شخصیت سردار سلیمانی باشیم.
وی درباره چگونگی برگزاری مراسم سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی گفت: برنامه ریزان در ستاد گرامیداشت نخستین سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی به صورت محدود و گسترده برگزاری مراسم گرامیداشت سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی را در نظر گرفته اند و اگر شرایط اجازه دهد بخشی از برنامهها به طور حضوری خواهد بود و بخش دیگر این مراسم با توجه به محل تدفین پیکر حاج قاسم سلیمانی در کرمان و با رعایت شیوه نامههای بهداشتی برگزار میشود.
عبداللهیان گفت: همچنین برنامههایی برای تهران پیش بینی شده است و به دلیل علاقه مردم ایران و جهان و پیگیریهای آنها برنامهها در سراسر استانها مورد توجه قرار گرفته است، اما اینکه چه میزان از این برنامهها را میتوان حضوری برگزار کرد و چند برنامه به صورت فضای مجازی برگزار خواهد شد.
دستیار ویژه رئیس مجلس در امور بین الملل افزود: ستاد مرکزی گرامیداشت سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی در ذیل خودش ستادهای فرعی متعددی دارد که به عدد تعداد استانهای کشور است و در کشورها دیگر نیز کارگروههایی فعال هستند.