به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، رحیم نوعی اقدم در برنامه تیترامشب شبکه خبر با تسلیت شهادت سردار بزرگ اسلام حاج قاسم سلیمانی گفت: مدتی در سوریه در رکاب سردار بودم و در این مدت ۸ ویژگی از رفتارهای سردار را برای خودم و مقاومت و نسل آینده استنباط کردم که میتواند درس بزرگی برای آیندگان باشد.
او افزود: اولین ویژگی سردار سلیمانی خدایی بودن، روح و توکل و توسل در قاسم سلیمانی شخصیتی از وی ساخته بود که استفاده از توان غیر فیزیکی را دربرابر تمام تواناییهای فیزیکی متمایز کره بود. تمام خصوصیات وی در خدایی بودن و توسل و توکل داشتن نشان داده میشد. از رفتارهای وی دریافتم که فرماندهی در سوریه را حضرت زینب میدانست و در حرم این حضرت چنان با تضرع وارد میشد که از همانجا قدرت و فرماندهی را از خانم زینب میگرفت.
استفاده از امدادها و نصرت الهی و استفاده از توکل و توسل در برابر دشمن برتر بودیم به گونهای که دشمن ما نیز الله اکبر میگفت و پرچمش هم لااله الاالله بود، بار معنوی سردار سلیمانی چنان بود که لااله الا الله غالب ساخته بود و نشان میداد از توان عظیمی برخورداریم که دشمن از آن بی بهره بود.
دومین ویژگی سردار که علت پیروزی قاطع در نبردها به شمار میرفت دشمن شناسی و نبوغ منحصر به فرد وی بود. به طور مثال در طرح ریزی عملیاتی هرکس گزارش میداد، ولی حاج قاسم با اصلاح گزارش درباره عملکرد ما و دشمن میگفت که قطعا موفق میشد، چون شیوه عمل و جنگ و تقدم و تاخر دشمن در جنگ را میدانست و این باعث میشد فرمانده در جبهه دو نیرو برای یک عملیات در نظر بگیرد: نیرویی برای هجوم و نیرویی برای جلوگیری از عکس العمل دشمن که این را سردار سلیمانی از ما میخواست.
او افزود: سومین ویژگی شخصیتی حاج قاسم شخصیت فرماندهی بود. قبول خطر و برداشتن گام بلند در صحنه نبرد از ویژگیهای شخصیتی و فرماندهی وی بود. چهارمین ویژگی وی این بود که به فرماندهی نزدیک قائل بود نه در شرایط عادی جنگ بلکه در صحنههای پرخطر جنگ حضور مییافت و تدابیر را اعمال میکرد. در دکترین ارتش و سپاه ما و ادبیات فرماندهانی، چون حاج قاسم رسیدن به هدف و پیروزی مطرح است.
نوعی اقدم در ادامه گفت: ویژگی پنجم سردار در زبان، ادبیات و فرهنگ بود که با مجموعه از رفتارهایش افراد را جذب میکرد. او میتوانست مجموعهای از سلیقهها و ادبیات را در خود داشته باشد و از آن در راستای مقاومت استفاده کند و ویژگی ششم و مهمترین عامل در بکار گیری این مجموعهها شجاعت و شهامت وی بود که برای رسیدن به هدف وی را کمک میکرد.
فرمانده مقاومت در باره مدیریت شهید سلیمانی گفت: فرماندهی بر قلبها از ویژگی هفتم سپهبد شهید است. افراد با قلب و عشق خود از فرمانده فرمان میپذیرفتند و سختیها را احساس نمیکردند. ویژگی هشتم سردار سلیمانی استقامت در شرایط سخت بود که حاج قاسم به آن عمل میکرد.
جهانبخش ایزدی کارشناس و تحلیلگر مسائل سیاسی نیز گفت: ما نه یک شخص بلکه یک شخصیت را از دست دادیم؛ و افرادی مثل ایشان مرهون تلاش، کوشش، خاک جبهه خوردن است. اینگونه افراد در زمانهای طولانی شکل میگیرند و رفتن آنها به گونهای است که سالها طول خواهد کشید تا خلا نبود آنان برطرف شود.
او افزود: اسلام اعتدالی، رادیکالیسم افراطی (داعش) و اسلام انقلابی وجود دارد و دلیل محوریت بودن اسلام انقلابی از زبان آمریکاییها نیز مشهود است. آمریکاییها میگویند اسلام انقلابی از داعش و دشمنان هراسی ندارد. به قول اقبال لاهوری وقتی درباره مارکسیسم صحبت میکرد نگران بود که اسلام در سیطره مارکسیسم قرار گیرد، اما با توجه به اینکه اسلام انقلابی قابلیت نهادینه شدن در دنیا دارد جای نگرانی ندارد.
ایزدی در ادامه درباره شکست راهبردهای دشمن در برابر سردار سلیمانی گفت: استراتژیها و سیاستهای سردار در منطقه بسیار مهم بود.
امنیت اسرائیل و نهادینه شدن بقای اسرائیل در منطقه در فرهنگ آمریکاییها بسیار مهم است و هیچ کشوری از باور آنها نباید از اسرائیل جلوتر باشد نکته دیگر تامین انرژی و امنیت است بنابراین برای مدیریت انرژی امریکاییها مصر هستند نکته سوم حفظ منافع آمریکا به معنای عام است که بخشی به وسیله متحدین منطقه تامین میشود بنابراین با توجه به اینکه جمهوری اسلامی همه اینها را به چالش کشیده است و حضور اسرائیل را در منطقه به رسمیت نمیشناسد پس سردار سلیمانی به عنوان نماینده تفکر اسلامی تمامی منافع آمریکا در منطقه را به چالش میکشید و جنگ ارادهها را شکل داده بود.
کارشناس و تحلیلگر مسائل سیاسی درباره انسجام امت اسلامی و حاج قاسم گفت: افزون بر اسلامهای موازی و پارهای قومیتها و خط کشیهای نامتعارف که برای تحقق این امر مانع بودند، سردار سلیمانی اینها را پردازش و در مقابل این صف آرایی و تجهیزات قدرتهای منطقهای و حسادتهای برخی کشورها نسبت به استعدادهای جمهوری اسلامی ایران با استفاده از استراتژیهای پلتیکی، امنیتی و کشف استعداد مسلمانان در مسیر خود با موانع در رسیدن به هدف مبارزه میکرد.