دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی دلیل اهانتها به دین اسلام را ترس و واهمه استکبار جهانی از قدرت گرفتن مسلمانان و در نتیجه ایجاد نقاب خشونت طلبی برای دین اسلام دانست.
وی در خصوص اهانت فرانسه به پیامبر اسلام (ص) گفت: عمده سرمایه داران و استکبار جهانی که یک درصد جمعیت جهان هستند، ۸۰ درصد کل سرمایه دنیا را در اختیار دارند و رژیم غاصب صهیونیستی این نوع سرمایه داری را در آمریکا، اروپا، آسیا و آفریقا ترویج میکند. طبیعتا اسلام ناب محمدی (ص) که حضرت امام (ره) و انقلاب اسلامی آن را معرفی کرده است و الان با رهبری مقام معظم رهبری ادامه پیدا میکند خطری جدی برای آنها پدید آورده است. این خطر جدی در کف خیابانهای آنها است؛ به عنوان مثال جلیقه زردها در فرانسه بخاطر روحیهای است که انقلاب اسلامی و حرکتهای مستضعفان در جهان ایجاد کرده است.
وی افزود: این انباشت قدرت فردی در جهان، ترس و واهمهای در استکبار جهانی ایجاد کرده و آنها تلاش میکنند نقابی را از اسلام معرفی کنند و نشان دهند که این حرکتها در مقابل یک اسلام خشونت طلب مثل القاعده و داعش است. در حقیقت این گروههای افراطی، زاده خود استکبار جهانی هستند و بی جهت نیست که داعش در عراق و سوریه قدرت پیدا میکند و از سوی غرب پشتیبانی میشود.
شهریاری خاطرنشان کرد: نگرانی دنیای غرب باعث میشود که اسلام افراطی را ترویج کند و حتی تولید همین توهین به پیامبر اسلام (ص) نیز برنامه ریزی خود استکبار است.
وی در پاسخ به این سوال که آیا این توهینها بخاطر به حاشیه راندن جلیقه زردها در فرانسه بوده و اسلام هراسی هدف اصلی این کار بوده است، توضیح داد: یک پروژه میتواند لایههای چندگانه پنهان داشته باشد و ممکن است لایههای دیگری در پس پرده طراحان وجود داشته باشد. به هیچ وجه حرکت جلیقه زرها را در خیابانهای فرانسه دست کم نگیرید. اینان انسانهای فقیری بودند که مشکلات اقتصادی داشتند و الان هم با شیوع بیماری کرونا حتی از امکانات بهداشتی برخوردار نیستند؛ لذا آنچه شما مشاهده میکنید یک نقاب دروغین بر چهره دنیای غرب است. دنیای غرب برای توجیه کار خود یک ارزش محوری برای سازمان اروپایی و امریکایی خود به نام آزادی بیان را محور قرار میدهد. در صورتی که پشت این نقاب سودگرایی فردگرایانه قرار دارد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا از ایجاد گروههای تروریستی میتوانیم نتیجه بگیریم که حال جهان اسلام بدتر شده است؟ گفت: افراطی گری یکی از برنامههای جدی استکبار جهانی است. اما ما تلاش میکنیم که با حرکتهای نرم با آنها مقابله کنیم.
شهریاری با یادی از سردار رشید اسلام حاج قاسم سلیمانی که باعث شد داعش سرکوب و منکوب شود و در حاشیه قرار بگیرد، اظهار کرد: ما سازمانی هستیم که وظیفه حرکتهای نرم را بر عهده داریم و باید ادبیاتی تولید کنیم که با تصاحب دلهای مسلمانان جهان نشان دهد اسلام دین جذابی است که پیامبر اکرم (ص) آورده و بتوانیم از هر مذهبی که باشیم زیر چتر همراهی با رسول خدا (ص) قرار گیریم.
از دبیرکل مجمع تقریب سوال شد که: تمام کارشناسان عقیده دارند داعش از بین نخواهد رفت مگر اینکه تفکرش از بین برود. برای مقابله با این تفکر چه کار باید کرد؟
حجت الاسلام شهریاری در پاسخ به این سوال خاطرنشان کرد: ما سرمایه کافی در حوزه جنگ نرم انجام نداده ایم و به اندازه کافی موفق نبوده ایم. اما با پیروزیهای میدانی که به دست آمده ما توانسته ایم این نوع تفکر را به عقب برانیم. امروز تفکر داعش دیگر دست برتر ندارد و در صحنه کلان جامعه، برخی حامیان داعش متوجه شده اند که راه را اشتباه رفته اند.
وی تاکید کرد: دست استکبار جهانی از برنامهها و سرمایه گذاریها پر است و دائما در حال نقشه کشیدن است. اقداماتی که امروز در حواشی ما صورت میگیرد مثل اتقاقاتی که در تعارض شیعه و سنی در پاکستان رخ داد در همین راستا است و با سرمایه استکبار جهانی انجام میشود.
وی در خصوص راههای جلوگیری از ادامه یافتن تفکر داعش گفت: ما با قشری مواجهیم که ممکن است شعارهای افراطی آنها را جذب کند. باید کاری کرد که دانش گسترده در جامعه اسلامی تولید شود و این کار وظیفه اصلی حوزه جنگ نرم است. باید با ادبیات نرم وارد میدان شویم و با تولید دانش و توجه به جوانان جهان اسلام کاری کنیم که سواد و آگاهیشان رشد یابد و به راحتی به دامن آنها نیفتند.
وی با اشاره به اینکه ما در این حوزه نه سرعت لازم را داشته ایم و نه سرمایه گذاری کافی کرده ایم، گفت: در سطح جهان اسلام باید سرمایه گذاری کند چرا که بخش قابل ملاحظهای از سرمایههای اسلام برای اسلام افراطی و خشونت گرا سرمایه گذاری میشود و طلابی را پرورش میدهند که اسلام افراطی را ترویج کنند.
شهریاری در زمینه عادی سازی روابط کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی نیز خاطرنشان کرد: بعد از جنگ جهانی دوم برخی سران کشورهای اسلامی دست نشانده استکبار جهانی شدند. از همان ابتدا به صورت مخفیانه ارتباطاتی داشتند؛ لذا این روابطی که الان آشکار شده قبلا پنهان بوده، ولی امروز جرأت پیدا کرده اند که به صحنه بیایند، چون دیگر نمیتوانند آن را انکار کنند. در نتیجه اتفاق جدیدی نیفتاده و فقط چیزی که پشت نقاب بوده از پس نقاب درآمده و آشکار شده است. اما همین اقدام هم باید محکوم شود و باید آشکارا وارد میدان شده و با صدور بیانیهها و به رخ کشیدن فتاوای علمای جهان اسلام که به تحریم رژیم صهیونیستی فتوا داده اند این اقدام را محکوم کنیم.