فضای مجازی علی رغم تمام تهدیدیهایش اما، فرصتهای زیادی را در اختیار بشر قرار داده است؛ فرصتهایی برای آموزش و یادگیری که میتواند سبک زندگی بسیاری از کاربران فضای مجازی را دگرگون کند.
ب
روانشناسان معتقدند پیامهایی که روزانه دست با دست میشوند در شکل دهی به سبک زندگی افراد اثرگذار است.
فرصتهایی که در فضای مجازی بوجود میآید در فضای فیزیکی پیش نخواهد آمد. چرا که در این فضا تولید اطلاعات آموزشی و انتقال مطالب صورت میگیرد.
ویژگی فضای مجازی جوان پسند بودن است و در آن با توجه به نیازهای علمی دانش آموزان استعدادهای شناسایی و تهدیدها تبدیل به فرصت میشود.
فضای مجازی، سکهای است که باید دو روی آن را با هم دید. رویی که ناظر به فرصتها و نقاط قوت آن بوده و روی دیگر که ناظر به تهدیدهای این فضا است. باید دانست که شناخت صحیح فضای مجازی و به تبع آن، استفاده صحیح و در عین حال حداکثری از این پدیده دنیای مدرن، مستلزم شناخت و سپس لحاظ کردن هر دو روی سکه است.
آنچه که باید مورد توجه قرار گیرد حمایت تمامی دستگاههای مرتبط با امور جوانان است که میتوان با برنامه ریزی و به کارگیری افرادی که در حرفه و مهارتی دستی بر آتش دارند ذهن کاربران را در این فضا به سمت افزایش مهارتهای فردی و اجتماعی، اشتغال و همچنین اخلاق مداری سوق دهند چراکه هر پیامی که به اشتراک گذاشته میشود نقشی اساسی در راهنمایی و هدایت افراد دارد و میتواند سبک زندگی را دگرگون کند.
نقش خانواده یکی از نقشهای مهم است که والدین باید به فرزندان خود آگاهی کافی را در چگونگی استفاده از ابزار فناوری و فضای مجازی ارائه دهند و آسیبهای فضای مجازی را آموزش دهند.
کاربران بدانند فضای مجازی ابزاری است که باید به کمک افراد بیاید نه اینکه این فضا نقش حاکمیتی در فرد ایجاد کند و کاربر را تبدیل به ابزار کند و به هر آنچه که هدایت میکند، بکشاند به گونهای که فرد تمام وقت خود را صرف شبکههای اجتماعی کند.