دبیر ستاد ملی مقابله با گردو غبار : استان یزد به عنوان پایلوت جایگزین مالچ نفتی در کشور انتخاب شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد، علی محمد طهماسبی در بازدید از کانال باد میبد با اشاره به تلاش برای یافتن جایگزینی برای مالچ نفتی گفت: تاکنون ۸۰ متقاضی را بررسی کردیم که از این تعداد پنج مورد، شرایط آزمایشگاهی را احراز کردند. استان یزد که تنوعی از مناطق غبارخیز، حرکت ماسه و تپه ماسهها را دارد به عنوان پایلوت انتخاب شده است.
وی افزود: این پنج مورد آزمایشگاهی از منظر مقاومت، حفظ رطوبت و سایر شاخصهایی که در بحث تثبیت گرد و غبار و ماسه مهم است را با همکاری دانشگاه یزد، اداره محیط زیست و اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری اجرا خواهیم کرد.
طهماسبی تأکید کرد که در این طرح ملی امیدواریم که بتوانیم جایگزینی را برای تثبیت گرد و غبار در مناطق غبارخیز و مناطقی که ماسه حمل شده و به مناطق زیستی و اقتصادی کشور خسارت میزند پیدا کنیم.
دبیر ستاد مقابله با گرد وغبار گفت : اگر این طرح که هم اکنون در مرحله پایلوت قرار دارد به مرحله عملیاتی برسد اعتبار کلانی برای آن در نظر گرفته خواهد شد، همانگونه که دولت در سه سال گذشته اعتباری بیش از ۳۷۰ میلیون یورو را برای مدیریت گرد و غبار هزینه کرد.
وی با اشاره به اینکه ابعاد مناطق ضربه زننده به محیط زیست، ۶۸ هزار هکتار است و عملیات مالچ پاشی باید در مساحت ۳۵ هزار هکتار صورت گیرد، افزود : مناطق غبارخیز با پتانسیل تولید غبار بالا چیزی حدود هشت میلیون هکتار است که خیلی از این مناطق که سایر عملیات بیولوژیکی نداشته باشند یعنی یا شور باشد یا شرایط زمینی مناسب نداشته باشند نیاز به عملیات مالچ باشی دارند.