استفاده از ظرفیت گردشگری بیش از ۳۰سد در خراسان رضوی یکی از مهمترین برنامههای در حال اجرای وزارت نیرو در این استان است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان امروز گفت: سد طرق با حجم ۳۳میلیون متر مکعب یکی از مهمترین سدهای تامین آب شرب کلانشهر مشهد است که از فضای گردشگری مناسبی برخوردار است.
محمد علایی در مانور بازگشایی دریچه سد طرق همزمان با هفته پدافند غیرعامل افزود: در گذشته سیاست وزارت نیرو به دلایل امنیتی نزدیک نشدن مردم به سدها بود که با گذشت زمان این سیاست تغییر کرد بطوریکه با در نظر گرفتن مسائل امنیتی می توان از ظرفیت گرشگری آنها استفاده بهینه کرد.
وی ادامه داد: استفاده از حضور مردم به عنوان گردشگر در سدها مزایای بسیار شامل آشنایی مردم با پروژه های مدیریت آب، تقویت امید و نشاط با لذت بردن از فضای سد و اشتغالزایی در بر دارد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان رضوی گفت: می توان از بخش خصوصی که آمادگی فعالیت در حوزه گردشگری سدها را دارد، برای همکاری و همراهی در دعوت کرد.
علایی افزود: فعال شدن صنعت گردشگری در سدهای درونگر، درگز، فریمان و طرق خراسان رضوی در حال انجام است.
او در خصوص ظرفیت گردشگری سد گلستان که طی سالهای گذشته توسط وزارت نیرو تحویل آستان قدس رضوی داده شده ادامه داد: به علت موقعیت جغرافیایی سد گلستان و جانمایی آن در شمال شهر طرقبه و غرب مشهد، این سد از شرایط گردشگری بسیار مناسبی برخوردار است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان رضوی گفت: استان خراسان رضوی از جایگاه بسیار خوبی در مدیریت آب و خاک مناطق مرزی برخوردار است.
علایی با اشاره به لزوم مقررات و الزامات پدافند غیرعامل در شرایط بحران افزود: پدافند غیرعامل یکی از اصول اساسی زندگی امروز بشریست و باید پیوست هر طرحی باشد تا آن طرح به درستی و اصولی اجرا شود.
وی در خصوص تامین سالانه ۲۳۰میلیون مترمکعب آب در مشهد ادامه داد:سد دوستی نقش مهمی در تامین آب مشهد دارد و سدهای طرق، کارده و ارداک به همراه ۶۰۰حلقه چاه و همچنین دو رشته قنات دیگر منابع تامین آب این شهر به شمار می روند.
خراسان رضوی دارای ۳۲سد در حال بهره برداری در تربتحیدریه، قوچان، مشهد، خواف، درگز، سبزوار، تایباد، تربتجام، چناران، سرخس، نیشابور، کلات و فریمان است.
مجموع حجم ذخیره آب سدهای بزرگ و در حال بهره برداری خراسان رضوی یک میلیارد و ۵۱۲میلیون مترمکعب است که یک میلیارد و ۲۵۰میلیون مترمکعب از این حجم مربوط به سد دوستی مشترک بین ایران و ترکمنستان است.