یک متخصص طب سنتی: تغذیه مناسب با خوارکیهایی نظیر شلغم و لیمو ترش به همراه ورزش و خواب کافی در تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار موثر هستند.
به گزارش خبرنگار سلامت گروه علمی فرهنگی هنری خبرگزاری صدا و سیما، آقای دکتر ناصر رضایی پور، متخصص طب سنتی افزود: به افراد توصیه میشود به جای اضطراب زیاد و تزریق واکسن آنفلوانزا، موارد دیگری را برای تقویت قوای بدن و حفظ سلامتی، مدنظر قرار دهند، چراکه سبک زندگی درست، ایمنی غذایی و آرامش، سلامت فردی و اجتماعی را به ارمغان میآورد.
وی افزود: اصلاح الگوی خواب یکی از این روشها است به طوری که بهترین زمان خواب از حدود ساعت 22-23 تا حدود ۶-۵ صبح است.
این متخصص طب سنتی عنوان کرد: انجام ورزش هوازی «انفرادی»، صبح اول وقت یا پیشاز غروب در روز، دوری از اضطراب و دلشوره بیهوده، اندوه و تنش عصبی، خشم و افکار منفی، مصرف نان برشته سبوسدار، کره و مرباهای انجیر، سیب، به، بالنگ یا عسل در وعده صبحانه نیز توصیه میشود.
وی گفت: استفاده از آب لیموترش در وعدههای غذایی به عنوان چاشنی و همچنین جعفری، ریحان و نعنا در کنار غذا، افزودن پیاز و سیر به خورشها و سوپ در وعدههای غذایی مفید است.
آقای رضایی پور به مواد غذایی که نباید مصرف شود نیز اشاره کرد و افزود: پرهیز از گوشت گاو و گوساله، فستفودها، نوشابهها، انواع کمپوت و کنسرو، سس سفید و قرمز، پنیر پیتزا و ترشیجات بهویژه سرکه و کاهش مصرف تخممرغ بهویژه سفیده آن، ماکارونی و لازانیا، قارچ، سیبزمینی، ماست و دوغ ترش توصیه میشود.
به گفته وی، مصرف روزانه ۱۰ عدد مغز بادام، ۱۰ عدد عناب و ۲۰ عدد مویز، همچنین مصرف روزانه پرتقال شیرین، لیموشیرین، انار ملس، به و سیب در تقویت سیستم ایمنی مفید است.
این متخصص طب ایرانی، ادامه داد: خوردن یک عدد شلغم پخته، هر شب در تمام طول پاییز و زمستان و بخور دادن با بخار آن و مصرف دمنوشهای عناب و آویشن، نعنا، بابونه، ختمی، به و گل محمدی، بهلیمو، دارچین و زنجبیل، بهتناوب و نوشیدن هرروزه شربت تخم بالنگو با زعفران یا بدون زعفران، حدود ۳-۲ ساعت پساز ناهار توصیه میشود.
وی افزود: پرهیز از سفرهای درونشهری غیرضروری و استفاده از ماسک در مواجهه نزدیک با افراد و شستوشوی دستها با آب گرم و صابون، پساز تماس با سطوح مشکوک نیز ضروری است.