شهردار منچستر اعلام کرد دولت انگلیس که قصد دارد به علت افزایش شمار مبتلایان به کووید ۱۹، وضعیت کرونایی این شهر را ارتقا دهد، گفتگوها با مقامات منچستر را ناتمام رها کرد.
شمار مبتلایان به ویروس کرونا در انگلیس، در هفتههای اخیر روزانه بیش از ده هزار نفر افزایش دارد و دولت این کشور که به ناکارایی سیاستهای ضد همه گیری متهم است، با افزایش محرومیتها در شهرها و قرنطینههای گسترده، در تلاش است روند گسترش همه گیری را متوقف کند و البته مدام از بی توجهی مردم به توصیههای بهداشتی، انتقاد میکند.
منطقه منچستر بزرگ از ده روز پیش، در معرض رفتن به رده سوم فهرست هشدار کرونا -بالاترین سطح هشدار کرونایی- قرار داشت و گفتگوهای دولت و مقامات این شهر، به جایی نرسیده است. دولت انگلیس دوشنبه شب به منچستر فرصت داد یا تا ظهر روز سه شنبه، درباره محدودیتهای بیشتر توافق کند یا دولت به طور مستقیم از لندن، محدودیتها را اعمال خواهد کرد.
شهرداری منچستر معتقد است از آنجایی که این شهر، کارگری است و شاغلان و خویش فرمایانی با حداقل دستمزد در آن، فراوانند دولت باید پیش از اعمال محدودیت ها، بستههای حمایتی لازم را پیشنهاد و ارائه کند. شماری از نمایندگان این شهر در مجلس انگلیس و نیز اندی برنهام، شهردار منچستر، از اعضای حزب کارگر، حزب اصلی رقیب دولت محافظه کارند و اختلافات حزبی نیز در اختلاف جاری، موثر است.
جمعیت منچستر بزرگ، حدود دو میلیون و ۸۰۰ هزار نفر است و با قرار گرفتن این شهر در رده ۳ هشدار کرونایی، علاوه بر محدودیتهای جاری که حدود سه ماه است بر شهرهای انگلیس اعمال شده است، برگزاری مراسم عروسی، میهمانی دادن و میهمانی رفتن، تجمع بیش از ۶ نفر در فضای سربسته و باز و سفر به دیگر مناطق کشور، ممنوع میشود و مقامات محلی میتوانند علاوه بر تعطیل کردن میخانهها و غذاخوری ها، همه اماکن غیر ضروری همچون باشگاههای ورزشی، قمارخانهها و مراکز تفریحی را ببندند.
مخالفان تصمیم دولت معتقدند اعمال این محدودیتها نتوانسته است از افزایش جهشی شمار مبتلایان به کووید ۱۹ در انگلیس بکاهد و اساسا در منچستر، شمار مبتلایان رو به کاهش است. روز دوشنبه این هفته، در ازای هر یکصد هزار نفر جمعیت در منچستر، ۳۵۳ نفر به ویروس کرونا مبتلا بودند.
اندی برنهام، شهردار منچستر در نشست خبری امروز گفت: "ما از مردم خواهیم خواست تا تابع قانون باشند، اما من نمیتوانم محدودیتهای بیشتر و بیشتر را بپذیرم، زیرا به نوعی دیگر، به مردم آسیب میزند." وی افزود اعمال محدودیتها و قرنطینههای بیش تر، بدون کمک به مردم، حمایت مردم را از دولت کم میکند، بر شمار بیماران و بی خانمانها در این شهر میافزاید و مشکلات مالی مردم را، به ویژه در فصل زمستان، بیشتر میکند. در نشست امروز عصر در منچستر، شماری از نمایندگان شورای شهر منچستر نیز از شهردار این شهر حمایت کردند.
تاکنون ۲.۷ میلیون نفر از جمعیت انگلیس در مناطقی همچون لنکشایر (Lancashire)، و مرسی ساید (Merseyside)، تحت محدودیتهای شدید زندگی میکنند و علاوه بر آن، ۳.۴ میلیون نفر در اسکاتلند و ۱.۹ میلیون نفر در ایرلند شمالی نیز در رده ۳ هشدار کرونایی که بالاترین سطح هشدار تعریف شده در این کشور است قرار گرفته اند.
دولت انگلیس در صدد است در هفتههای آینده، بیش از ۲۱ میلیون نفر دیگر را در این رده بندی قرار دهد. علاوه بر منچستر، این هفته شهرهای شفیلد، لیدز و مناطق جنوب و غرب یورکشایر هم به رده ۳ هشدار کرونایی منتقل خواهند شد.