تویسرکان قطب تولید گردو کشور:
ضرورت برندسازی و بسته بندی مرغوبترین گردوی جهان
شهرستان تویسرکان در جنوب ارتفاعات الوند با حدود ۵۵۰۰ هزار هکتار سطح زیرکشت، قطب گردو کاری کشور محسوب می شود.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز همدان، گردوهای تولیدی این منطقه از نظر میزان چربی، درصد بالای مغز نسبت به کل میوه و سفیدی و درشتی مغز از بهترین گردوهای جهان است.
تویسرکان با تولید این محصول با کیفیتی در مقیاس جهانی و همچنین تولید سالانه 17 هزار تن گردو در شرایط اقلیمی عادی، پایتخت گردوی ایران نام گرفته است.
- با این حال و به رغم همه توانمندیهای موجود در بخش تولید گردو، سرما زدگی ها، بیمه نبودن بخش عمده درختان گردو و نبود صنایع تبدیلی و بسته بندی در استان همدان و به طور خاص در شهرستان تویسرکان موجب شده صادرات محصول گردو از استان همدان آنگونه که شایسته است، رونق نداشته باشد.
گردوهای باکیفیت تویسرکان درحدنام جهانی اش عرضه نمی شود وبی نام ونشان وبصورت فله ای روانه بازارهای خارجی شده ونام ونشان کشورهای دیگر را می گیرد.
پارسال صادرات گردو حدود 687 تن به ارزش 5/18 میلیون دلار بوده که اگر بسته بندی وبرند سازی شود حداقل 50 درصد قیمت فعلی قابل فروش است.