افزایش ۲۵ درصدی تولید گردو در کردستان
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: امسال بیش از ۱۷ هزار و تن گردو در کردستان تولید شد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز کردستان، مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: باغداران کردستانی امسال ۱۷ هزار و ۹۰۰ تن محصول برداشت کردند که نسبت به پارسال ۲۵ درصد افزایش داشته است.
زاهد حاجی میرزایی افزود: کردستان با دارا بودن هفت هزار و ۴۲۶ هکتار باغات گردو و تولید سالیانه ۱۷ هزار و ۹۰۰ تن محصول با حدود ۱۱ هزار بهره بردار، مقام ششم تولید گردوی کشور را به خود اختصاص داده است.
حاجی میرزایی گفت: از این میزان گردوی تولید شده در استان، ۱۳ هزار و ۷۸۰ تن (معادل ۷۷ درصد) آن مربوط به شهرستانهای سنندج، سروآباد، مریوان و کامیاران و مابقی مربوط به شهرستانهای دیگر است.
حاجی میرزایی افزود: میانگین تولید گردو استان در هر هکتار ۳ هزار و ۱۰۰ کیلوگرم است.
مدیر باغبانی جهادکشاورزی کردستان گفت: طی سه سال اخیر در حدود ۵۰۰ هکتار از باغات گردو عملیات سرشاخه کاری انجام شد.
حاجی میرزایی، افزایش ۲۵ درصدی تولید گردو دراستان را ناشی از رعایت اصول صحیح باغداری، کاهش مخاطرات طبیعی از جمله سرمای دیررس بهاره و بارور شدن بخشی از باغات احداثی سنوات قبل و همچنین بهبود تولید ناشی از تکنیک سرشاخه کاری باغات با استفاده از ارقام و ژنوتیپهای برتر دانست.
به منظور تعویض تاج درختان کم بازده با ژنوتیپهای برتر منطقه با هدف افزایش دوبرابری عملکرد و کمک به افزایش کمیت و ارتقاء کیفیت گردو استان، یکنواخت کردن محصول و در نتیجه بازر پسندی آن و ایجاد زمینه برای صادرات محصول گردو اجرا شده است.
حاجی میرزایی گفت: ارقام غالب استان ارقام بذری بوده، اما باغات جدید عمدتا با ارقام تجاری، چون چندلر و رند احداث شده اند.
وی خاطرنشان کرد: تولید گردو در کردستان از اهمیت ویژهای برخوردار است و علاوه بر میزان مصرف داخلی استان، به استانهای همجوار و تهران صادر میشود.
فصل برداشت گردو در استان ۲۰ شهریور ماه تا نیمه مهرماه است.