سخنگوی شورای شهر تهران در مخالفت با بررسی لایحه اصلاح ساختار شهرداری تهران، گفت: شهرداری آمادگی اجرای اصلاح ساختار سازمانی را ندارد.
وی با بیان اینکه در این خصوص باید به چهار نکته اشاره کنیم، ادامه داد: نکته اول اینکه هیچ کدام از اعضا منکر زحماتی که کشیده شده و کار کارشناسی جدی که انجام شده نیستیم، اما یکی از اصول کاری در این مقیاس، اجماع سازی است در حالی که نیمی از شورای شهر در خصوص و برای اصلاح ساختار موافقت ندارند.
اعطا گفت: کمتر پیش آمده است که در صحن شورای شهر موضوعی در این حد موجب اختلاف و شکاف شود.
وی افزود: شهرداری کی بناست این لایحه را اجرا کند؟ مشخص نیست. اکنون از خواب بیدار شده یا شبانه تصمیم گرفته است، در هر حال، ابراز آمادگی برای اجرای لایحه را ندارد.
عضو شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: ممکن است برخی آمادگی نداشتن شهرداری را نداشتن جسارت و برخی نداشتن توانایی تعبیر کنند، اما در هر حال شهرداری اعلام کرده است آمادگی اجرای لایحه را ندارد.
وی تاکید کرد: موضوع دیگر اینکه ماده ۵۴ قانون شهرداریها، صراحتاً ابتکار عمل را در طراحی ساختار بر عهده شهرداری گذاشته و گفته است که سازمان اداری شهرداریها به نسبت بودجه و درآمد و حجم کار شهرداری، از طرف شهرداری با اطلاع انجمن شهر تعیین و پس از تصویب وزارت کشور اجرا میشود.
عضو شورا بحث زمان اجرا را از مهمترین موضوعات ضرورت رد این لایحه دانست و گفت: در صورتی که این لایحه بررسی و تصویب شود، ۴ یا ۵ ماه باید در کمیسیونها بررسی شود و دو هفته نیز در هیئت تطبیق مصوبات مورد بررسی قرار گیرد و پس از آن باید در سازمان استخدامی کشور تایید شود؛ بر این اساس چقدر زمان برای اجرای مصوبه باقی میماند.
اعطا تاکید کرد: اینگونه نیست که بعد از تصویب لایحه در شورای شهر، شهرداری تهران آن را اجرا کند بلکه دو تا سه ماه فرصت لازم است تا لایحه ابلاغ شود و این در حالی است که تیم مدیریت بعدی میتواند ساختار را به حالت ایدهآل خود برگرداند.
وی گفت: در ابتدای کار شورای شهر، ۳ ماه زمان داشتیم و آن موقع کسی برای ضرورت اصلاح ساختار تردید نداشت و در سخنرانیها و شعارهای اعضا نیز ضرورت اصلاح ساختار بود، اما چرا آن موقع کار مطالعاتی لازم انجام ندادید.
عضو شورای اسلامی شهر تهران تاکید کرد: الان زمان رسیدن به دستاوردها است و نباید ساختار را به قدری متزلزل کنیم که برخی ادارات کل در شهرداری در حالی که هنوز اتفاقی نیفتاده است، گمان کنند که منحل شده اند.
وی با بیان اینکه از ۲۲ شهردار مناطق بپرسید که چند نفر موافق این اصلاح ساختار هستند، افزود: از مدیرانی که ذی نفع نیستند، بپرسید که چند نفر موافق تغییر ساختار هستند.
اعطا با بیان اینکه این میزان تغییرات مقدور نیست و محقق نخواهد شد، تاکید کرد: ضمن احترام به آقای رسولی و زحمات کمیته منابع انسانی و کمیسیون برنامه و بودجه از جهت نمایندگی مردم وظیفه داشتم این نکات را مطرح کنم.