به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاري فرانسه، افزایش شک و تردیدها درباره تقاضا برای نفت در سطح جهان و انتظار برای نشست آینده سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) و شرکای غیر عضو آن و افزایش شیوع بیماری کرونا باعث شد بهای نفت در پایان معاملات بازار نیویورک کاهش یابد.
در پایان معاملات نیویورک، بهای هر بشکه نفت خام سبک و شیرین (وست تگزاس اینترمیدییت) هم که برای قیمت گذاری نفت مصرفی آمریکا، به کار برده می شود برای تحویل در ماه نوامبر با ۲۰ صدم درصد کاهش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، به ۴۰ دلار و ۸۸ سنت رسید.
در همین بازار، بهای نفت خام سبک برنت دریای شمال که از آن به عنوان یکی از مهمترین مراجع قیمت گذاری نفت داد و ستد شده در بازار اروپا استفاده میشود برای تحویل در ماه با ۵۳ صدم درصد کاهش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین ، به ۴۲ دلار و ۹۳ سنت رسید.
در پایان معاملات پنجشنبه نیز بهای دو شاخص عمده نفتی جهان، یعنی نفت خام سبک برنت دریای شمال و نفت خام سبک و شیرین شاخص نیویورک، مقداری کاهش یافته بود. اما میزان کاهشها زیاد نبود. زیرا آژانس اطلاع رسانی انرژی آمریکا در گزارش خود اعلام کرده بود که میزان نفت خام ذخیره سازی شده این کشور بیشتر از حد پیش بینیها کاهش یافته است.
پائولا رودریگز- ماسیو Paola Rodriguez-Masiu کارشناس بخش کارگزاری و خدمات مشاوره سرمایهای شرکت ریستاد Rystad در این باره میگوید: احساس کساد بودن تقاضا برای نفت در سطح جهان اکنون دست بالا را گرفته است. زیرا موج دوم شیوع بیماری همه گیر ویروس کرونا ۲۰۱۹ (کووید-۱۹)، در بیشتر کشورهای جهان آغاز شده است.
این کارشناس افزود جهان اکنون به مرحلهای رسیده است که برای مبارزه با شیوع بیماری کرونا به اعمال مقررات منع آمد و شد روی آورده است. امری که رفت و آمدها را محدود میکند. ادامه شیوع ویروس کووید- ۱۹ در جهان و محدودیتهای ناشی از آن که باعث کاهش رشد اقتصادی در کشورهای مختلف جهان و به تبع آن، کاهش تقاضا برای نفت در بازار جهانی شده است در کاهش قیمت نفت در بازار جهانی تاثیر گذار بوده است.
این مورد در کشوری مانند فرانسه صدق میکند. این کشور در هشت کلان شهر از جمله ناحیه ایل-دو-فرانس (به فرانسوی: Île-de-France)، یکی از هجده ناحیه فرانسه واقع در شمال این کشور که کلان شهر پاریس نیز در آن قرار دارد، مقررات منع آمد و شد برقرار کرده است.
سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده که شیوع بیماری کرونا در سطح اروپا نگران کننده شده است.
استفن برناک [Stephen Brennock]کارشناس شرکت کارگزاری "پی وی ام " (PVM) که داده های پایه آماری مربوط به بازار نفت و انرژی را ارائه میکند، در این باره میگوید این احساس با توجه به این که کشورهای خاطی از توافقنامه محدود سازی تولید و صادرات نفت به منظور تثبیت قیمت نفت در بازار جهانی به تعهدات خود عمل نکرده اند در میان کارگزاران و سرمایه گذاران بازار نفتی شدت بیشتری به خود گرفته است.
سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) و شرکایش غیر عضو آن، به ویژه روسیه که در چارچوب اوپک پلاس { OPEC+} یک گروه نفتی را تشکیل داده اند برای جلوگیری از کاهش بیشتر قیمت نفت در بازار جهانی تعهد کرده بودند که تولید نفت خود را کاهش دهند.
وزیران نفت و انرژی ۲۳ کشور عضو این کارتل نفتی قرار است دوشنبه نشستی را برای بررسی این دادهها و اوضاع بازار تشکیل دهند. سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) و شرکایش غیر عضو آن، از زمانی که بیماری همه گیر ویروس کرونا ۲۰۱۹ در جهان شیوع پیدا کرده است هر ماه نشستی را برای بررسی وضع بازار نفت برگزار میکنند.
اگرچه تحلیلگران و کارشناسان مسائل، فعلا هرگونه تغییر در سیاستهای این گروه را منتفی میدانند، اما درباره اینکه آنها بخواهند دوباره تولید نفت خود را کاهش دهند شک و تردید دارند. این کارشناسان میگویند با توجه به اینکه اکنون تقاضا برای نفت در سطح جهان تا حدودی افزایش یافته است، سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) و شرکایش غیر عضو آن، تمایلی برای کاهش بیشتر نفت خود نخواهند داشت.