در پایان معاملات امروز
کاهش بهای نفت در بازار لندن
بهای نفت خام سبک برنت (دریای شمال)، سبد نفتی اروپا، در معاملات روز جمعه کاهش یافت.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از خبرگزاری فرانسه، در پایان معاملات روز کاری لندن، بهای نفت خام سبک برنت (دریای شمال)، که از آن به عنوان یکی از مهمترین مراجع قیمت گذاری نفت داد و ستد شده در بازار اروپا استفاده میشود برای تحویل در ماه دسامبر با یک و ۳۴ صدم درصد کاهش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، به ۴۲ دلار و ۵۸ سنت رسید.
در معاملات الکترونیک بازار نیویورک هم بهای هر بشکه نفت خام سبک و شیرین (وست تگزاس اینترمدییت)، برای تحویل در ماه نوامبر با یک و ۲۷ صدم درصد کاهش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، به ۴۰ دلار و ۴۴ سنت رسید.
در پایان معاملات روز کاری پیشین بهای دو شاخص عمده نفتی جهان، یعنی نفت خام سبک برنت (دریای شمال) و نفت خام سبک و شیرین شاخص نیویورک، افزایش یافت. علت این افزایش نیز کاهش قابل توجه میزان نفت خام ذخیره سازی شده آمریکا در هفته منتهی به نهم اکتبر بود.
پائولا رودریگز- ماسیو Paola Rodriguez-Masiu کارشناس بخش کارگزاری و خدمات مشاوره سرمایهای شرکت ریستاد Rystad در این باره میگوید: وضع کسادی که درباره تقاضا برای نفت وجود دارد اکنون دست بالا را گرفته است، زیرا موج دوم شیوع بیماری همه گیر ویروس کرونا ۲۰۱۹ (کووید-۱۹)، در بسیاری از کشورهای جهان آغاز شده است. شیوع بیماری ویروس کرونا ۲۰۱۹، (کووید-۱۹)، با توجه به آنکه فعالیتهای اقتصادی و مالی را در جهان به حالت تعلیق در آورده است تاثیرات ویرانگری بر تقاضای جهانی برای نفت گذاشته است.
این کارشناس افزود جهان از این نظر در حالی است که مقررات منع آمد و شد جدیدی به اجرا گذاشته شده است امری که در نهایت مصرف سوخت و تقاضا برای نفت در سطح جهان را کاهش میدهد.
به عنوان مثال در کشوری مانند فرانسه مقررات منع آمد و شد در هشت کلان شهر آن از جمله پاریس به اجرا گذاشته شده است.
در سطح جهانی سیر تحول شیوع بیماری کرونا بر اساس اعلام سازمان جهانی بهداشت که به عنوان نهاد کارشناسی سازمان ملل متحد نقش سازماندهی در امور بهداشتی و سلامت جامعه جهانی را برعهده دارد، بسیار نگران کننده توصیف شده است.
استفن برناک [Stephen Brennock]کارشناس شرکت کارگزاری "پی وی ام " (PVM) که داده های پایه آماری مربوط به بازار نفت و انرژی را ارائه میکند، در این باره میگوید این احساس با این واقعیت که کشورهای خاطی سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) و شرکایش غیر عضو آن، به ویژه روسیه که در چارچوب اوپک پلاس { OPEC+} یک گروه نفتی را تشکیل داده اند به تعهدات خود برای کاهش بیشتر تولید خود برای جبران قصور خود در ماههای گذشته عمل نکرده اند بیشتر تقویت شده است.
سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) و شرکایش غیر عضو آن، به ویژه روسیه که در چارچوب اوپک پلاس { OPEC+} یک گروه نفتی را تشکیل داده اند در چارچوب توافقنامه محدود سازی تولید و صادرات نفت به منظور تثبیت قیمت نفت در بازار جهانی متعهد شده بودند که تولید خود را کاهش دهند. اما برخی کشور از تعهدات خود عدول کردند.
در همین راستا وزیران نفت و انرژی ۲۳ کشور عضو اوپک پلاس { OPEC+} قرار است روز دوشنبه هفته آینده در چارچوب کنفرانسی مجازی (ویدئوکنفرانس) اوضاع و چشم انداز و سمت و سوی بازار نفت را مورد بررسی قرار خواهند داد.
اگرچه تحلیگران و کارشناسان مسائل نفتی فعلا تغییر راهبرد کشورهای تولید کننده نفت را در شرایط کنونی و در کوتاه مدت منتفی میدانند، اما در عین حال کاهش دوباره تولید نفت که برای اول ماه ژانویه آینده پیش بینی شده است مورد تردید قرار میدهند. زیرا به باور برخی از کشورها کاهش دوباره را با توجه به ازسرگیری محدود تقاضا برای نفت در سطح جهان زودهنگام میدانند.