استادیار دانشکده بهداشت با اشاره به نقش محوری زنان در سلامت خانواده و پیشگیری از کووید۱۹، خودمراقبتی را راهکاری مؤثر برای کاهش آسیبهای جسمی و روحی ناشی از افزایش بار مراقبتی زنان برشمرد.
وی با بیان این که فشارهای مراقبتی باعث انواع آسیبهای جسمی و روانی در زنان میشود گفت: هرچه پیچیدگی این مراقبت بیشتر باشد فرد مراقب بیشتر در معرض آسیب قرار دارد، برای نمونه در مراقبت از سالمند مبتلا به دمانس یا همان زوال عقل که طولانی مدت و همراه با استرس است، در نتیجه باید به وضعیت و سلامتی مراقب هم توجه شود، زیرا ممکن است در معرض فرسودگی و آسیبهای جسمی و اضطراب و افسردگی قرار گیرد.
این استادیار دانشگاه با ذکر این مطلب که شرایط همه گیری ویروس، بار مراقبت را برای خانمها به مراتب بیشتر کرده است؛ اجرای شیوه نامههای بهداشتی از قبیل شست و شوهای بیشتر، ضدعفونی کردن ها، تعطیلی مدارس و مهدهای کودک، حضور فرزندان در منزل را سبب افزایش بار مراقبتی خانمها برشمرد که آنها را در معرض آسیبهای بیشتر قرار داده است.
خانم دکتر صادقی پور ضمن توصیه به خانمها برای مراقبت بیشتر از خودشان و کمک گرفتن از دیگران در مواقع لزوم بر رعایت شیوه نامهها و مراقبت از خود و اعضای خانواده در برابر کووید ۱۹، خوردن غذای سالم و مفید برای تقویت سیستم ایمنی در برابر بیماری ها، خوردن آب کافی، ورزش منظم حداقل نیم ساعت روزانه، خواب کافی و کنترل استرس در این دوران بسیار تأکید کرد.
خانم دکتر صادقی پور ورزش کردن را در کنترل استرس مؤثر برشمرد و برای کنترل استرس به بانوان توصیه کرد و با تأکید بر اینکه زمانی هرچند مختصر، برای هواخوری در خارج از منزل، قدم زدن و فعالیتهای مورد علاقه اختصاص بدهید افزود: در این شرایط قرنطینه با دوستان و آشنایان و اقوام بصورت تلفنی یا تصویری و مجازی ارتباط برقرار کرده و دغدغه هایمان را مطرح و یا بارعایت فاصله اجتماعی و ماسک در فضای باز و ایمن ملاقات داشته باشیم. نفسهای عمیق بکشیم و از روشهای متمرکز کردن ذهن (مدیتیشن) برای تقویت ذهن بهره ببریم. قدرت معنویت را نباید نادیده گرفت. ارتباط با خدا، توکل کردن و دعا هم به آرامش ما کمک زیادی میکند. در نهایت اگر نتوانستیم بر استرس یا افسردگی حاصل غلبه کنیم باید به مشاور و یا پزشک مراجعه کنیم.
این عضو هیأت علمی دانشکده بهداشت و ایمنی تأکید کرد: کیفیت مراقبت خیلی به سلامت مراقب وابسته است و اگر مراقب به سلامتی خود اهمیت ندهد، نمیتواند به خوبی از سایر اعضای خانواده هم مراقبت کند.